Diverse

Profesorul Emil Popescu continuă performanţele în fotbalul juvenil

* antrenorul de la Hidroelectra este unul dintre cei mai apreciaţi din Vâlcea, reuşind de-a lungul anilor să formeze sportivi de valoare

Luna aceasta, profesorul Emil Popescu a participat cu grupa de copii 2001-2002, legitimată la ASA Hidroelectra Rm. Vâlcea, la „Cupa E.On Kinder 2010”, care s-a desfăşurat la Târgu-Mureş. La această competiţie au luat parte peste 1200 de copii la diferite categorii de vârstă. Echipa vâlceană a concurat împotriva a 28 de cluburi cu tradiţie în ceea ce priveşte formarea copiilor şi juniorilor. Repartizată în grupa A, micuţii pregătiţi de Emil Popescu au obţinut următoarele rezultate: Hidro – Viitorul LT Balş 3-0; Kinder 1 – Hidro 4-3;  Hidro – Junior Soccer Sf. Gheorghe 3-0;  Hidro – Braşov 2-0. Din păcate însă, vâlcenii nu au avut noroc mai departe şi au ratat la limită accederea în primele patru locuri. „Am întâlnit în sferturi echipa Galaţi 1 şi am pierdut cu 1-0, ratând, astfel, şansa de a ne putea clasa în primele patru. După, am jucat pentru locurile V-VIII, obţinând o victorie categorică cu FCM „Adi Neaga” Piteşti, scor 9-0 şi o înfrângere cu Braşov I, scor 3-2. În final, am încheiat turneul pe locul 6 şi am încredere că grupa de copii 2001-2002 se va ridica cel puţin la nivelul celei de ’93 – ’94, cu care am început la FC Teleşpan şi alături de care am obţinut un merituos loc 4 pe ţară”, ne-a spus antrenorul de la Hidroelectra.

A renunţat să mai antreneze din Zăvoi

Până în vara aceasta, reputatul antrenor de copii şi juniori pregătea grupa de republicani B de la CSM Rm. Vâlcea, însă, din raţiuni obiective, a decis să-şi părăsească clubul, după o lungă perioadă de colaborare. Spune că nu regretă hotărârea în cauză, pentru că, în ultimul timp, munca lui „nu a fost apreciată la justa valoare de către conducătorii din Zăvoi”. „Am plecat de la CSM cu fruntea sus şi nu îmi e ruşine de nimic, pot privi pe oricine în ochi. Contestatarii mei mai au mult de muncă pentru a ajunge la performanţele mele. Îmi cer scuze pentru lipsa de modestie, dar copiii cu care am venit de la FC Teleşpan, obţin rezultate pe care le remarcă toată lumea. În trecut, am format jucători de lot naţional, precum portarul Laurenţiu Brănescu sau Bogdan Omeag, Eremia, Claudiu Popa, Cornea, Batâr. Cred că se uită prea repede că, la CSM, grupele de copii sunt transmisibile cam o dată la doi ani, iar meritul este, până la urmă, al tuturor antrenorilor”, mai spune Emil Popescu.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button