Diverse

„Galacticele”, la cel de-al doilea eşec în Liga Campionilor

* vâlcencele nu au reuşit minunea în Norvegia, dar rămân în cursa pentru obţinerea calificării, şansele de a termina pe una dintre primele două poziţii crescând şi datorită echipei Toulon, care a învins Randers-ul

Sâmbătă, 23 octombrie, Oltchim a întâlnit în Norvegia cea mai în formă echipă din grupa C, pe Larvik. Deşi evoluează în trei competiţii, gruparea lui Karl Erik Bohn n-a suferit nici un eşec în acest sezon. Domină autoritar campionatul Norvegiei, având cinci victorii din cinci meciuri, săptămâna trecută a reuşit să se impună şi în Cupă, în faţa marii rivale Byasen Trondheim, iar în Liga Campionilor totul merge ca pe roate. A obţinut două victorii în primele runde, iar în week-end-ul trecut şi-a trecut-o în cont şi pe a treia din grupa C. Larvik a învins Oltchim-ul cu scorul de 34-31, are punctaj maxim, astfel că nu-şi mai pune problema că nu se va califica în următoarea fază a competiţiei. Situaţia este ceva mai dificilă pentru Oltchim, care spera să producă surpriza în Norvegia şi să anuleze în acest fel eşecul suferit în prima etapă, în Danemarca, pe terenul Randers-ului. A arătat mai bine în meciul cu Larvik, însă greşelile neforţate au dus la pierderea meciului. Formaţia vâlceană a avut meciul în mână, dar n-a ştiut să gestioneze momentele importante de care a beneficiat.

Învingătoare, doar în prima repriză

Oltchim a început bine meciul din Norvegia. Paula Ungureanu ne-a dat speranţe că se află într-una dintre zilele bune, a apărat şi o lovitură de la 7 metri, ne-am aşezat la timonă, am condus cu 4-2. Elisei şi Ozel au dat primele semne că echipa vâlceană ar avea poftă de joc. A urmat, însă, o decădere, în evoluţia vâlcencelor şi în loc să ne distanţăm, am cedat iniţiativa echipei gazdă. Gatzel a ratat din 7 metri, Larvik a recuperat diferenţa, iar apoi a trecut în avantaj. Norvegiencele s-au distanţat chiar şi la cinci goluri (11-6), spulberând încrederea suporterilor campioanei României. Oltchim a intrat în anonimat, Neagu, jucătoarea de la care se aşteaptă minuni, a fost anihilată perfect de norvegience, s-au comis multe greşeli, astfel că totul părea pierdut pentru trupa lui Kovacs. Finalul primei reprize a schimbat, însă, cu totul datele problemei. Oltchim a revenit miraculos în joc, după două schimbări inspirate. Au intrat debutantele în acest sezon de Liga Campionilor, Adina Fiera şi Melinda Geiger. Formaţia vâlceană a regăsit prin cele două jucătoare calea de acces către poarta adversă, Talida Tolnai s-a remarcat şi ea, stopând atacurile Larvik-ului, iar până la urmă s-a anulat avantajul gazdelor. Au funcţionat atât apărarea, cât şi atacul, astfel că la pauză s-a consemnat 18-17 în favoarea Oltchim-ului, după ce aproximativ 25 de minute din cele 30 campioana României fusese condusă.

Cecile Leganger, la înălţime

Evoluţia avută de „galactice” în ultimele minute ale primei părţi a jocului a alimentat încrederea într-un rezultat bun în Norvegia. Oltchim a demonstrat, însă, că este o echipă cu evoluţii oscilante. A început prost repriza a doua, s-au comis greşeli neforţate, nu s-au mai valorificat şansele avute, aproape toate mingile trimise la poarta Larvik-ului lovindu-se de experimentata Cecile Leganger. Vâlcencele a făcut astfel portarul campioanei Norvegiei şi mai mare decât era. Leganger a fost la înălţime, la fel şi Nora Mork, cea mai tânără jucătoare a Larvik-ului (are doar 19 ani). S-a întors de la vestiare o altă echipă a Oltchim-ului, slăbită şi mult mai puţin determinată decât cea din finalul primei reprize. Gazdele s-au distanţat treptat, profitând de numeroasele greşeli comise de românce. Au ajuns, în minutul 44, să aibă un avantaj de şase goluri (27-21), s-a făcut apoi 30-22, astfel că nu şi-au mai pus problema că ar putea să piardă meciul. Oltchim a început cursa de revenire, însă a pus piciorul pe acceleraţie prea târziu. În ultimele minute a recuperat din diferenţă, dar a pierdut partida cu scorul de 34-31. Astfel, echipa vâlceană şi-a trecut în cont cea de-a doua înfrângere din grupa C. Totuşi, în ciuda rezultatelor dezamăgitoare, soarta pare a ne surâde. Nimic nu mai pare pierdut după ce Toulon a încurcat-o pe Randers. Graţie victoriei obţinută de campioana Franţei în Danemarca, calificarea este acum din nou la îndemâna vicecampioanei Europei.
Cea mai bună marcatoare a formaţiei vâlcene a fost Ramona Farcău, care a înscris de şapte ori. Au mai punctat pentru Oltchim: Ionela Stanca (6 goluri), Valentina Ardean Elisei (4), Adina Fiera (3), Cristina Neagu (3), Yeliz Ozel (3), Melinda Geiger (2), Iulia Curea (1), Roxana Han (1), Steluţa Luca (1).
Pentru Larvik au înscris: Nora Mork (9 goluri), Loke (7), Stange (7), Larsen (5), Riegelhuth (3), Johansen (2), Breivang (1).

Nechita s-a accidentat

Printre jucătoarele care nu au făcut deplasarea în Norvegia, pentru meciul cu Larvik, s-a numărat şi extrema Adriana Nechita. Aceasta a fost lăsată la Vâlcea întrucât la unul dintre antrenamentele desfăşurate săptămâna trecută a suferit o accidentare. Şi-a luxat unul dintre degetele de la mâna dreaptă, astfel că a ratat derbiul grupei C, cu Larvik, fiindu-i recomandată o săptămână de pauză.

Szucs, lăsată acasă

Înfrângerea din Danemarca, dar şi jocul neconvingător cu Toulon au tensionat atmosfera în tabăra campioanei României. Au apărut zvonuri că antrenorul Peter Kovacs n-ar mai fi nici pe placul jucătoarelor şi nici al conducerii, printre motivele invocate în acest sens numărându-se şi faptul că ungurul insistă prea mult cu folosirea Gabriellei Szucs. Situaţia s-a schimbat, însă, săptămâna trecută, când Peter Kovacs a decis să o lase acasă, la Vâlcea, pe conaţionala sa. De asemenea, alături de unguroaica Szucs, a rămas să urmărească meciul cu Larvik din faţa televizorului şi Patricia Vizitiu.

Meiroşu şi Geiger, surprizele din tabăra vâlceană

Faţă de meciurile precedente, s-au produs câteva schimbări în lotul Oltchim-ului. Pentru întâlnirea cu Larvik, antrenorul Peter Kovacs a decis să nu se mai bazeze pe unele jucătoare care nu l-au convins în partidele cu Randers şi Toulon. Locul acestora în echipă a fost luat de două debutante în actualul sezon de Champions League. Adina Fiera Meiroşu a revenit în cea mai importantă competiţie inter-cluburi din Europa, iar noua achiziţie a Oltchim-ului, Melinda Geiger a jucat în Norvegia primul meci din Liga Campionilor. Niciuna dintre cele două n-a dezamăgit, însă după o înfrângere e mai greu să primească prea multe laude.

Optimiştii nu s-au îmbogăţit

Cei care au mizat pe o victorie a Oltchim-ului în meciul din Norvegia, cu Larvik şi au încercat să-şi mărească veniturile punând în joc, la pariuri, sume importante de bani, au avut de pierdut. Casele de pariuri au prevăzut o victorie a campioanei Norvegiei, căreia i-au acordat o cotă de maxim 1,40 la victorie. Un eventual succes al echipei vâlcene pe terenul lui Larvik a fost considerat drept o mare surpriză, Oltchim fiind cotată cu 5,00 la victorie. Astfel, dacă echipa vâlceană ar fi reuşit să se impună în Norvegia, cei mai optimişti suporteri vâlceni, care au pariat pe Oltchim, s-ar fi putut îmbogăţi.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button