Liga Nationala

„Galacticele”, la catedră

* Oltchim a câştigat cele două meciuri pe care le-a susţinut săptămâna trecută în Liga Naţională, impunându-se la Deva şi Zalău

Săptămâna trecută, Oltchim Rm. Vâlcea a câştigat cele două partide pe care le-a disputat în deplasare, în Liga Naţională de handbal feminin, impunându-se fără drept de apel la Deva şi Zalău. Deja aureolate cu un nou titlu naţional (al 16-lea din istoria clubului vâlcean), jucătoarele pregătite de Radu Voina şi Aurelian Roşca au arătat astfel, încă o dată, că nimic nu le poate sta în cale pe plan intern.

Fără probleme la Deva

Joi, 22 aprilie, „galacticele” s-au deplasat la Deva, pentru meciul cu echipa locală CSM Cetate. Aşa cum era de aşteptat, deşi antrenorul Radu Voina le-a menajat pe Adina Fiera, Steluţa Luca, Ramona Maier şi Roxana Gatzel-Han, Oltchim a învins fără probleme, cu scorul de 36-29 (20-14).
Dincolo de faptul că au obţinut o nouă victorie, vâlcencele s-au bucurat şi pentru revenirea pe teren, după mai mult de cinci luni de absenţă, a extremei Valentina Ardean, care a bifat 25 de minute din acest joc.
Golurile echipei vâlcene în această partidă au fost marcate de Patricia Vizitiu (7), Anastasiya Pidpalova (6), Ionela Stanca (5), Adriana Nechita (4), Gabriella Szucs (3), Valentina Ardean (2), Oana Manea (2), Cristina Neagu (2), Iulia Puşcaşu (2), Regina Shymkute (1), Valeria Beşe (1) şi Narcisa Lecuşanu (1). Carmen Cartaş (11 goluri) a fost cea mai eficace handbalistă a echipei CSM Cetate Deva.

Duelul orgoliilor la Zalău

După meciul de la Deva, trupa lui Radu Voina şi-a continuat periplul prin ţară şi s-a deplasat la Zalău, acolo unde sâmbătă, 24 aprilie, a înfruntat echipa antrenată de fostul tehnician al Oltchim-ului, Gheorghe Tadici. Cristina Neagu, Paula Rădulescu & Co. au fost primite cu flori şi jucării de pluş în Ardeal, în semn de respect pentru faptul că au realizat performanţa de a se califica în premieră în finala Ligii Campionilor.
Pe teren însă, lucrurile au stat cu totul altfel, duelurile au fost extrem de dârză, pe alocuri chiar dure, jucătoarele echipei din Zalău dorind să producă surpriza campionatului. Cravaşate de pe margine de vulcanicul Tadici, ardelencele s-au ţinut scai de „alchimiste” în prima repriză, aflându-se chiar la conducere pe tabela de marcaj (12-11 în minutul 22). Oltchim a intrat însă la vestiare în avantaj (18-15), dar imediat după pauză HC Zalău a restabilit egalitatea (18-18). Din acel moment însă, vâlcencele au apăsat serios pe acceleraţie, au marcat de 9 ori consecutiv şi s-au desprins decisiv (27-18 în minutul 48, iar ulterior 29-19 în minutul 50). Până la urmă şi scorul final avea să fie favorabil multiplei campioane a României: 32-26.
Cea mai prolifică handbalistă vâlceană în meciul de la Zalău a fost extrema Adriana Nechita (5 goluri). Au mai înscris pentru Oltchim: Anastasiya Pidpalova (4), Cristina Neagu (4), Ionela Stanca (3), Roxana Gatzel-Han (3), Steluţa Luca (3), Valentina Ardean (3), Oana Manea (3), Patricia Vizitiu (3) şi Regina Shmykute (1). De la HC Zalău s-a remarcat în mod deosebit Adriana Holhoş, care a marcat 11 goluri.

Misiune uşoară cu Rapid

* confruntarea cu echipa bucureşteană are loc joi, 29 aprilie, de la ora 18.00, în Sala Traian

După ce au jucat luni, 26 aprilie, după închiderea ediţiei, la Baia Mare, Oltchim va reveni la Rm. Vâlcea. În următoarea etapă din cadrul Ligii Naţionale, care va avea loc la mijlocul acestei săptămâni, „galacticele” vor înfrunta pe teren propriu una dintre codaşele ierarhiei, Rapid Bucureşti. Partida va avea loc joi, 29 aprilie, de la ora 18.00, în Sala Traian, şi va reprezenta ultima posibilitate pentru suporterii vâlceni de a le vedea la lucru pe favorite înaintea meciului tur cu Viborg HK, din finala Ligii Campionilor.

Oltchim poate atinge „cota 1000”

* echipa vâlceană poate stabili un record veritabil în materie de goluri marcate

Singura miză care le-a mai rămas de îndeplinit vâlcencelor în acest sezon al Ligii Naţionale ar fi încercarea unică de a atinge „cota 1000” în ceea ce priveşte numărul total al golurilor pe care le vor marca în întrecerea internă. În acest moment, după desfăşurarea primelor 23 etape, elevele lui Radu Voina au 872 în cont. În afara meciului cu Rapid, pe care îl vor juca în această săptămână în Sala Traian, Oltchim va mai înfrunta, tot pe teren propriu, pe Universitatea Reşiţa, în ultima etapă a sezonului.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button