Diverse

„Galacticele” au acordat autografe în Mall

calendar handbaliste2Handbalistele de la Oltchim, proaspăt medaliate cu bronzul european la echipa naţională, au oferit, în prag de sărbători, o nouă surpriză suporterilor. Înainte de Campionatul European, printre antrenamente şi-au făcut loc şi câteva şedinţe foto în vederea realizării calendarului pe 2011.

Conducerea clubului chimist s-a gândit la ceva inedit pentru acest an, fetelor fiindu-le propus un shooting în ipostaze total diferite de cele cu care au obişnuit fanii. A ieşit ceva extraordinar, un calendar care a atras atenţia tuturor, inclusiv a designerilor, care au văzut în „chimiste” adevărate modele, care oricând ar putea schimba terenul de joc cu podiumul de defilare. Calendarul Oltchim pentru 2011 a avut parte şi de o lansare oficială. Săptămâna trecută, în River Plaza Mall din Rm. Vâlcea, fanii le-au putut întâlni pe „galactice”. Cu ocazia promovării calendarului a avut loc şi o sesiune de autografe. În schimbul a 20 de lei, preţul calendarului pe 2011, suporterii s-au ales şi cu o dedicaţie specială din partea campioanelor.

Smedescu s-a întors la Vâlcea

Printre handbalistele premiate în cadrul galei celor mai buni sportivi vâlceni din 2010 s-a numărat şi portarul Mihaela Smedescu. Prezenţa acesteia la Rm. Vâlcea a certificat faptul că jucătoarea s-a întors la Oltchim, după o scurtă perioadă petrecută la malul mării, în curtea formaţiei Tomis Constanţa. Smedescu fusese împrumutată pentru un an la echipa din Constanţa, însă accidentarea Paulei Ungureanu i-au determinat pe oficialii formaţiei chimiste să o „repatrieze” pe Smedescu. Astfel, în prima parte a anului 2011, poarta Oltchim-ului va fi apărată tot de trei portari. Talida Tolnai, Tereza Tamaş Pâslaru şi Mihaela Smedescu vor încerca să ajute echipa chimistă să aducă la Vâlcea trofeul Champions League.

Memorialul „Constantin Tită”, la cea de-a doua ediţie
* HCM Roman, Ştiinţa Baia Mare, Oţelul Galaţi şi CS Oltchim joacă handbal între Crăciun şi Anul Nou în memoria „Generalului”

Au trecut doi ani de când sportul vâlcean s-a despărţit de Constantin Tită, fostul inspector de specialitate din cadrul Direcţiei pentru Sport a Judeţului Vâlcea. „Generalul” a rămas însă prezent în memoria celor care l-au cunoscut. S-a întâmplat acest lucru şi datorită clubului Oltchim, al DSTJ şi al Asociaţiei Judeţene de Handbal, care în urmă cu un an au avut iniţiativa organizării, între Crăciun şi Anul Nou, în Sala Traian din Rm. Vâlcea, a unui turneu amical de handbal, dotat cu trofeul Memorialului „Constantin Tită”. La prima ediţie a competiţiei au participat, alături de echipa gazdă, Oltchim, formaţiile Tomis Constanţa, Ştiinţa Baia Mare şi Universitatea Reşiţa, întrecerea fiind adjudecată de „alchimiste”. Pentru câştigarea ediţiei 2010 a Memorialului Constantin Tită, programată pentru 28 şi 29 decembrie, se vor lupta Ştiinţa Baia Mare, Oţelul Galaţi şi HCM Roman. Iniţial, fusese invitată să participe la turneu Tomis Constanţa, însă formaţia de la malul Mării Negre a invocat probleme financiare şi a declinat oferta Oltchim-ului. Astfel, în locul acesteia, pentru a completa „patrulaterul”, a venit Oţelul Galaţi, formaţie pe care Oltchim o va întâlni în cea de-a doua zi a întrecerii. Gruparea vâlceană debutează la Memorialul „Constantin Tită” marţi, 28 decembrie, în meciul cu HCM Roman. Va urma partida cu echipa din Baia Mare, iar apoi duelul cu Oţelul Galaţi, festivitatea de premiere fiind programată pentru miercuri, 29 decembrie, începând cu ora 12.45.
După această întrecere, Oltchim va intra în vacanţă până pe 3 ianuarie, când a fost programată reunirea lotului. Handbalistele antrenante de Kovacs şi Roşca vor avea la dispoziţie mai puţin de o săptămână pentru a se pregăti pentru întâlnirea din Liga Naţională, cu HC Zalău, prima partidă oficială din 2011.

Program meciuri:
Marţi, 28 decembrie:

Ora 9.30:   HCM Baia Mare – Oţelul Galaţi    _-_
Ora 11.30: CS Oltchim – HCM Roman    _-_
Ora 16.30: HCM Roman – Oţelul Galaţi    _-_
Ora 18.30: CS Oltchim – HCM Baia Mare    _-_

Miercuri, 29 decembrie:

Ora 9.00:   HCM Roman – HCM Baia Mare    _-_
Ora 11.00: CS Oltchim – Oţelul Galaţi    _-_

Ramona Farcău va reveni la antrenamente începând cu 3 ianuarie

Extrema formaţiei chimiste, Ramona Farcău a ratat Campionatul European din Danemarca şi Norvegia şi implicit medalia de bronz obţinută de echipa naţională a ţării noastre, din cauza unei afecţiuni la nivelul tendonului lui Ahile. Datorită acesteia, în ultimele meciuri oficiale pentru Oltchim, Farcău nu a putut juca la capacitate maximă. Pentru a fi aptă pentru Oltchim în actualul sezon de Liga Campionilor, Ramona Farcău a preferat să rateze Europeanul pentru a-şi rezolva problemele medicale. Extrema Oltchim-ului a suferit în Ungaria o intervenţie chirurgicală, operaţia a fost reuşită, astfel că acum ea este aşteptată să reintre în circuit. Va reveni în sală pe 3 ianuarie 2011, atunci când este programată şi reunirea lotului chimist. În mod normal, Oltchim ar trebui să se poată baza pe Farcău în grupele principale ale Champions League.

„Oltchim – Buducnost va fi un alt meci decât România – Muntenegru”
* antrenorul chimistelor, Peter Kovacs, nu se îmbată cu apă rece după succesul obţinut de Naţională la Campionatul European în faţa formaţiei Bojanei Popovic şi consideră că acum altele vor fi datele problemei

Tehnicianul formaţiei chimiste, ungurul Peter Kovacs, şi-a felicitat jucătoarele pentru medalia de bronz obţinută cu Naţionala. „Sunt bucuros pentru progresele realizate de jucătoare. S-au bătut mult pentru medalii, în special în meciul cu Danemarca. Neagu şi Stanca au fost extraordinare, Manea şi Nechita au progresat foarte mult, au jucat foarte bine. Iar Talida Tolnai şi-a asumat responsabilitatea şi a suplinit-o cu succes pe Paula Ungureanu. Până acum a stat în umbra altora, însă a demonstrat la acest Campionat European că este o jucătoare pe care se poate conta. E un portar foarte bun, pe care ne vom baza. Paula s-a operat, am vorbit cu ea, e bine acum, dar va absenta 6 luni”, a spus Kovacs. Antrenorul Oltchim-ului a vorbit de asemenea şi despre duelul dintre România şi Muntenegru, care a condus, până la urmă, spre calificarea primei reprezentative a ţării noastre în semifinalele Campionatului European. „Chiar dacă jucătoarele sunt obosite acum, sper că îşi vor reveni până la primul meci. Ne dorim să debutăm cu dreptul în grupele principale, să avem evoluţii bune în toate meciurile şi să ne calificăm în semifinale. Prima partidă, Oltchim – Buducnost, va fi un alt meci decât România – Muntenegru, de la Campionatul European. Chiar dacă sunt cam aceleaşi echipe, ca şi componenţă a lotului, va fi un alt meci acum. Nu se poate trage o concluzie, dar sperăm că vom învinge şi noi”,  a mai menţionat Peter Kovacs.

Ioan Gavrilescu: „Oltchim a avut o contribuţie de 80 la sută la performanţa României”

Grand Hotel Sofianu a găzduit săptămâna trecută cei mai buni sportivi din judeţul Vâlcea, cu prilejul unei gale organizate de Direcţia pentru Sport şi Tineret a judeţului Vâlcea, în speţă de noul director al acestei instituţii, Paul Dinu. În capul acestei liste, a celor mai buni, s-au aflat, bineînţeles, campioanele României, handbalistele de la Oltchim, proaspăt revenite de la Campionatul European, acolo unde au obţinut pentru prima reprezentativă a ţării noastre medalia de bronz, realizând astfel cea mai bună performanţă pentru România din istoria acestei competiţii. Handbalistelor le-au fost recunoscute meritele deosebite din 2010, an în care Oltchim a reuşit să obţină titlul naţional şi să devină vicecampioană Europeană, singurul regret fiind legat de faptul că nu au reuşit să aducă la Vâlcea trofeul Champions League. Acest lucru nu i-a împiedicat, însă, pe organizatorii galei sportului vâlcean să desemneze CS Oltchim drept cea mai bună echipă din judeţ. Diploma de merit a fost înmânată lui Ioan Gavrilescu, preşedintele CS Oltchim, care a dorit să menţioneze: „Mă apropii de final de carieră. Am avut multe satisfacţii, însă acum trăiesc moment extrem de fericite. Am fost extraordinar de impresionat când într-un ziar central a fost postată o poză cu picioarele jucătoarelor de la echipa naţională de handbal a României. Acele imagini mi-au adus aminte de copilărie, de femeile de la ţară, care munceau din greu pentru a-şi asigura traiul. Vreau să mulţumesc judeţului, oraşului în care sportul a devenit un mod de a exista. Râmnicul este un oraş mic, dar cu rezultate sportive enorme”, a precizat Gavrilescu. „Aş vrea să spun mai multe, pentru că nu ştiu dacă mai apuc şi altă dată. Mărturisesc că singurul meu regret este legat de faptul că nu m-am născut la Vâlcea, dar sunt fericit că am reuşit să compensez acest lucru prin rezultatele realizate de-a lungul anilor cu sexul frumos. Medalia de bronz de la Campionatul European este cea mai recentă izbândă a acestor fete. Prin jucătoarele de aici, prin antrenorul Radu Voina, care a activat la Rm. Vâlcea, prin Luminiţa Dinu, Narcisa Lecuşanu, maseurul Ionescu, Oltchim a avut o contribuţie de 80 la sută la performanţa României. Medalia de bronz obţinută de Naţională în Danemarca reprezintă un rezultat extraordinar, în contextul în care criza îşi pune amprenta pe sportul de performanţă”, a apreciat preşedintele CS Oltchim Rm. Vâlcea. (S.S.)

Vicecampioana Europei şi-ar putea pierde „briliantul”
* Neagu nu exclude un transfer în străinătate

Interul formaţiei chimiste, Cristina Neagu, a avut parte de un Campionat European remarcabil. Chiar dacă nu a luat titlul de MVP al turneului final din Danemarca şi Norvegia, Cristina Neagu a fost considerată de specialişti drept cea mai bună jucătoare a Europei şi implicit a lumii. A fost cea mai bună handbalistă a României, a fost golghetera Europeanului şi cea mai bună pasatoare. Evoluţia „briliantului” aflat în curtea Oltchim-ului a atras atenţia şi altor forţe ale handbalului mondial, precum Viborg sau Gyor. Imediat după turneul final s-a vehiculat faptul că Neagu ar fi fost deja contactată de oficiali ai unor formaţii puternice, ce activează în Champions League, în perspectiva unui transfer în afara graniţelor ţării. S-a vorbit despre o ofertă venită din partea campioanei Europei, Viborg, ce i-ar fi garantat Cristinei Neagu un salariu de 300 de mii de euro pe sezon, adică mai mult decât dublul salariului pe care îl încasează în prezent. Există aşadar varianta ca formaţia fanion a României, Oltchim, să-şi piardă în 2011 „briliantul”. Neagu n-a exclus total faptul că ar putea opta în vară pentru o altă echipă. „Dacă ar fi să nu mai rămân la Oltchim, normal că m-ar tenta o ofertă importantă. Eu îmi doresc să joc la cel mai înalt nivel şi cel mai înalt nivel e în ţările nordice. Însă deocamdată sunt la Oltchim şi sincer vă spun că nu ştiu ce o să fac mai departe. Mai am 6 luni de contract, până în vară şi vreau să-mi fac datoria cât voi fi aici. Discuţii au fost în privinţa unui eventual transfer, dar nimic concret. Dacă ar fi o ofertă tentantă, va depinde şi de la ce echipă vine oferta. Pentru că nu poţi să mergi în Arabia Saudită să joci doar pentru bani. Unii pot face asta, e adevărat. Dar se poartă la fotbal, mai ales. Eu îmi doresc să fac performanţă. Dacă ar fi un proiect interesant, o echipă mare, care aspiră la câştigarea Ligii Campionilor, normal că m-aş gândi. Cine nu s-ar gândi, până la urmă? Să fie şi bani mulţi, şi performanţe în joc… Un gând, mi-ar trece!”, a spus Neagu. Altfel, selecţionerul Radu Voina susţine un eventual transfer al sportivei în străinătate. „Eu personal aş dori ca Neagu să plece din ţară, pentru că în campionatul României este departe de ceea ce mai poate progresa. Aş vrea să plece într-un campionat puternic, cu alţi antrenori, pentru că, rămânând cu acelaşi antrenor, nu ştiu dacă mai poate progresa. Iar Cristina, în ciuda valorii ei, încă mai poate progresa. Cu toate că este una dintre cele mai bune jucătoare din lume, încă mai poate progresa, are un potenţial extraordinar”, a spus Radu Voina, conform hotnews.ro.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button