Liga IV

„Deocamdată, nu ne retragem din campionat”

Curelaru_Ion-Balcesti_0• primarul oraşului Bălceşti pune sub semnul întrebării posibilitatea de a finanţa pe viitor echipa de fotbal din localitate

Misiune imposibilă pentru Olteţul Bălceşti în Liga a IV-a! După victoria de moral obţinută în compania celor de la Voinţa Orleşti (de acum două etape), echipa lui Marian Geică a capotat din nou, de această dată în propria „ogradă”, cu nou-promovata din oraşul Băbeni. Încetul cu încetul se învaţă alfabetul, iar FC Băbeni a mai băgat la „borcan” trei puncte, esenţiale în lupta ascuţită pentru menţinerea în eşalonul de elită judeţean. În partida de la Bălceşti, Gulea a marcat primul gol în minutul 10, pentru ca, puţin mai târziu, Strâmbeanu să stabilească scorul final la 2-0.

 Formaţia prezidată de Florentin David nu se sperie de duelurile cu adversarele din cea de-a doua jumătate a clasamentului, fiind determinată să obţină cât mai multe puncte posibile. „La începutul campionatului ne-a fost mai greu, pentru că am întâlnit echipe de calibru. Mă bucură faptul că băieţii mei nu au dezarmat şi şi-au dat seama că pot obţine rezultate bune. La Bălceşti, am jucat din minutul 67 în zece oameni şi tot am reuşit să câştigăm. Urmează meciul cu echipa din Runcu şi încă o şansă de a mai strânge trei puncte”, ne-a declarat preşedintele de la FC Băbeni, Florentin David.
Dacă în tabăra băbenarilor situaţia este roz – chiar roz bonbon – la Olteţul Bălceşti încep să apară primele probleme, în speţă cele de ordin financiar. Primarul Ion Curelaru are încredere că jucătorii săi vor reuşi să-şi revină treptat din letargie, însă se arată sceptic în privinţa posibilităţii de a continua în Liga a IV-a. „Deocamdată, nu ne retragem din campionat. Mai ţin echipa. Vreau ca, pe viitor, să observ mai multă seriozitate şi devotament. În cele din urmă, jucătorii şi-au dat seama că e o mare diferenţă valorică între Liga a IV-a şi cea de-a V-a. În «Elită» nu poţi să vii din cârciumi la cinci dimineaţa şi apoi să ai pretenţii de a juca fotbal de calitate şi de a mai şi câştiga. Ai responsabilitate în Liga a IV-a, pentru că te faci de râs şi rişti să retrogradezi. În schimb, în ultimul eşalon joci bine sau nu, nu pici nicăieri. Am încredere în potenţialul jucătorilor mei. Problema e că avem fonduri subţiri, iar şansele de a găsi sponsori sunt destul de mici. Nu avem prime de joc, dar şi cu plata baremurilor şi a deplasărilor ne descurcăm foarte greu”, ne-a spus Ion Curelaru, primarul oraşului Bălceşti. (L.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button