Liga V

„Copiii din ziua de azi habar nu au ce înseamnă sportul”

Relu Nica, unul dintre cei mai buni fotbalişti pe care zona Berbeşti i-a dat vreodată, încearcă să formeze în Mateeşti un centru de copii şi juniori competitiv. Nica este, alături de Petre Grigore (de la Minerul Berbeşti), singurul din partea de sud-vest a judeţului care se ocupă de instruirea celor mici în tainele sportului-rege. Însă, aceasta se arată dezamăgit că elevii care vin să practice fotbalul nu posedă nici cele mai elementare cunoştinţe de educaţie fizică, fiind practic uluit de faptul că sportul a devenit un subiect tabu pentru generaţia tânără.

Antrenorul de la ALX Port Vale Mateeşti ne spune că, în momentul când un copil vine la antrenament, pentru a fi iniţiat în tainele celui mai iubit sport din lume, observă că nu ştie să facă două fandări sau se întoarcă în mod corect la stânga sau la dreapta. Relu Nica pune aceste nereguli pe seama indolenţei copiilor faţă de sport, care, din păcate, nu mai ocupă de mult timp un rol important în şcoli. Fostul mare fotbalist este susţinut financiar în iniţiativa sa de a forma o echipă redutabilă de către omul de afaceri Valerian Alexie.
„Sunt mulţi copii interesaţi să practice fotbalul, pentru că, până la urmă, acest sport rămâne cel mai iubit din lume. Însă, când se prezintă la antrenamente, îmi dau seama că nu au făcut niciodată sport. Părerea mea este că, la şcoală, ocolesc mereu această disciplină, preferând să facă altceva în loc să-şi menţină condiţia fizică. De aceea, trebuie să o iau cu ei de la zero, ca la clasa I. Nu au pic de condiţie fizică şi, doar după câteva minute de sport, pică epuizaţi din cauza efortului”, ne-a spus Relu Nica. În momentul de faţă, antrenorul de la Port Vale Mateeşti are legitimaţi la echipă aproximativ 30 de copii şi speră că o parte dintre ei vor ajunge să joace în ligi naţionale. Pentru a-i obişnui cu atmosfera meciurilor, săptămâna aceasta, Relu Nica organizează un amical cu grupa de copii a lui Petre Grigore, de la Minerul Berbeşti. (L.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button