Diverse

„Chiriţă a candidat ilegal pentru funcţia de vicepreşedinte!”

* Viorel Neacşu susţine că Nicolae Chiriţă nu îndeplineşte condiţiile stipulate în ROAF, aşa că Pintilie şi Demetrescu nu trebuiau să-i permită să candideze la alegerile din 3 decembrie

După alegerile pentru funcţiile de conducere ale AJF Vâlcea, care au avut loc vineri, 3 decembrie, liniştea părea a se fi aşternut peste fotbalul judeţean. Pintilie a fost ales, din nou, preşedinte – nici nu avea cum să se întâmple altfel atâta timp cât era unicul candidat! – iar pentru posturile de vicepreşedinte delegaţii au optat pentru Dan Săraru şi Nicolae Chiriţă, ceilalţi doi candidaţi, Viorel Neacşu şi Dumitru Drăgănescu, strângând prea puţine voturi.

Chiriţă nu ar fi îndeplinit condiţiile stipulate în ROAF

Marţi, 7 decembrie, lucrurile au luat însă o cu totul altă întorsătură. Viorel Neacşu a fost prezent la sediul AJF Vâlcea şi a anunţat că va contesta dosarul de candidatură al lui Nicolae Chiriţă, despre care a spus că nu îndeplinea condiţiile minime pentru a fi validat. Drăgăşăneanul a cules toate actele din dosarul lui Chiriţă şi este hotărât să facă ordine în această privinţă, susţinând că fostul său coleg nu avea dreptul de a candida. Conform prevederilor ROAF, pentru a intra în cursa pentru funcţia de vicepreşedinte, un candidat trebuia să fi fost „minim 4 ani preşedinte, vicepreşedinte sau secretar general al AJF” sau „minim 5 ani în structura de conducere a unui club, ca preşedinte sau şef al secţiei de fotbal”.

„S-a făcut un abuz, dosarul lui Chiriţă nu era în regulă”

Viorel Neacşu a susţinut că Nicolae Chiriţă nu a îndeplinit niciuna dintre condiţiile date, adică nu a fost 5 ani preşedinte al unei echipe de fotbal şi nici nu a stat măcar 4 ani ca vicepreşedinte la AJF Vâlcea, acestea fiind cele două posibilităţi care i-ar fi putut permite să candideze cu acte în regulă pentru această funcţie la alegerile din 3 decembrie 2010. „De la alegerea lui Chiriţă în funcţia de vicepreşedinte, care a avut loc pe 23 februarie 2007, până la scrutinul din acest an, nu au trecut decât 3 ani, 9 luni şi 2 săptămâni. În aceste condiţii, consider că s-a făcut un abuz, iar persoanele cu drept de decizie din cadrul AJF Vâlcea au permis – cu bună ştiinţă, sau probabil fără să cunoască regulamentul în vigoare – ca dosarul său să nu aibă nicio problemă, astfel încât Chiriţă să poate candida la funcţia de vicepreşedinte. Pintilie a recunoscut că Nicolae Chiriţă nu îndeplinea criteriile minime, în plus am verificat personal dosarul de candidatură şi s-a dovedit că nu este compatibil cu prevederile stipulate în ROAF”, a spus Neacşu.

Documentele incriminatoare au fost la dispoziţia presei

Drăgăşăneanul a pus la dispoziţie, spre publicare, toate actele care confirmă faptul că Nicolae Chiriţă nu avea dreptul să candideze pentru funcţia de vicepreşedinte al AJF Vâlcea la alegerile din 3 decembrie. Printre documentele cu care Viorel Neacşu vrea să îndrepte lucrurile se numără adeverinţa eliberată chiar de Daniel Demetrescu, pe care secretarul general a parafat-o, în care se precizează eronat că „Nicolae Chiriţă a îndeplinit în conducerea AJF Vâlcea funcţia de vicepreşedinte începând cu data de 2 decembrie 2006 şi până în prezent”. Aşa cum se observă, Demetrescu a trecut în actul respectiv o dată falsă, alegerile în urma cărora Chiriţă a fost ales vicepreşedinte având loc pe 23 februarie 2007, procesul verbal al Adunării Generale respective stând mărturie. În aceste condiţii, este evident că nu se împlinesc cei patru ani stipulaţi de statutul AJF pentru ca Nicolae Chiriţă să aibă dreptul de a candida din nou la funcţia de vicepreşedinte.
Tot astfel, important este şi documentul prin care Asociaţia Sportivă Real Cernişoara, reprezentată prin Nicolae Anghel – preşedinte şi Constantin Păunescu – secretar l-a propus pentru funcţia de vicepreşedinte al AJF Vâlcea pe Nicolae Chiriţă, „fost secretar al Asociaţiei Sportive Prelcon Horezu şi în prezent vicepreşedinte în exerciţiu al AJF Vâlcea”. Aşa cum se observă, la Prelcon Horezu, Chiriţă nu a fost decât secretar şi nicidecum preşedinte, condiţie obligatorie pentru a candida la funcţia de vicepreşedinte al AJF Vâlcea. De asemenea, ca o confirmare a neglijenţei celor de la AJF, Neacşu a ataşat şi contractul de asociere al Asociaţiei Sportive Prelcon Horezu, încheiat pe 22 noiembrie 2001, în care se observă că Nicolae Chiriţă nu a fost decât secretar al grupării respective, funcţia de preşedinte fiind deţinută de Laurenţiu Coca (actual senator PSD).

FRF a recunoscut că Viorel Neacşu are dreptate

Viorel Neacşu doreşte să se facă dreptate în această privinţă şi să se ia act de prevederile articolului 32, aliniatul (4) din statutul de funcţionare al AJF Vâlcea, modificat şi aprobat, în privinţa alegerii celor doi vicepreşedinţi, chiar de către delegaţii prezenţi la Adunarea Generală din 3 decembrie. Astfel, dacă se va dovedi că Nicolae Chiriţă nu avea dreptul să candideze, acestuia i se va anula calitatea actuală de vicepreşedinte, iar în funcţie va fi instalat următorul clasat, adică Viorel Neacşu.
Pentru a face lumină în acest caz, Neacşu a consultat şi persoanele autorizate din cadrul FRF, în speţă pe braşoveanul Octavian Goga (vicepreşedinte FRF, care se ocupă special de fotbalul amator), precum şi pe piteşteanul Cornel Sorescu (şeful AJF Argeş). Ambii i-au dat dreptate liderului de sindicat de la Petrom-OMV EPS Drăgăşani: în condiţiile date, Chiriţă nu avea dreptul să candideze.

Demetrescu şi Pintilie, anchetaţi pentru fals şi uz de fals?

Chiar dacă ar avea câştig de cauză, iar oamenii de la AJF Vâlcea ar recunoaşte că au greşit, Viorel Neacşu nu se va opri aici, iar pentru că lupta nu a fost corectă este hotărât să-i acţioneze în instanţă pe secretarul general al AJF Vâlcea, Daniel Demetrescu, pentru fals în acte şi uz de fals, precum şi pe Constantin Pintilie, pentru complicitate la fals în acte şi uz de fals. În aceste condiţii, dacă se va porni o anchetă, atât Pintilie, cât şi Demetrescu, ar putea să fie suspendaţi din funcţiile lor pe perioada în care se vor derula cercetările, practic până când instanţa va da o decizie definitivă. „Chiriţă a candidat ilegal pentru funcţia de preşedinte, nu mai există nicio îndoială în acest sens. De această neregulă se fac vinovaţi atât Pintilie, cât şi Demetrescu, ambii urmând a fi acţionaţi în judecată. Secretarul general – pentru că a semnat actele prin care i s-a permis lui Chiriţă să candideze, iar şeful AJF – pentru că nu a verificat fiecare dosar, din calitatea pe care o avea, de preşedinte. Oricum, îmi e greu de crezut că n-au ştiut adevărul. Poate tocmai de aceea, nu au nicio scuză şi trebuie să plătească în faţa legii”, a încheiat Neacşu.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button