Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Liga IV

„Am fi putut termina campionatul între primele cinci formaţii din Liga a IV-a”

* antrenorul Vicenţiu Marinescu crede că dacă ar fi avut şi în tur echipa din cea de-a doua parte a campionatului, n-ar mai fi existat emoţii pe final de sezon în ceea ce priveşte retrogradarea

Echipa antrenată de Vicenţiu Marinescu, Flacăra Horezu, a încheiat cu bine, până la urmă, un sezon care se vrea repede uitat. Formaţia din Treapt a trăit periculos pe parcursul campionatului ce a fost finalizat de câteva săptămâni, fiind foarte aproape de un dezastru. Flacăra s-a aflat în lupta pentru evitarea retrogradării, dar prin propriile forţe, a reuşit până la urmă să-şi îndeplinească obiectivul şi să ocupe la final de sezon un loc eligibil pentru continuarea în eşalonul de elită judeţean. S-a clasat pe locul 13, a evitat retrogradarea, astfel că acum oficialii acestei grupări privesc încrezători spre viitor. „Suntem mulţumiţi că ne-am îndeplinit obiectivul şi am rămas în Liga a IV-a. Am sărbătorit acest lucru. Primăria ne-a asigurat o masă festivă, prilej cu care jucătorii şi-au primit îndemnizaţiile de efort cuvenite. A venit şi domnul primar Niţu, căruia trebuie să-i mulţumim pentru efortul făcut pentru a susţine această echipă. Fără ajutorul dumnealui, nu am fi rezistat. Merită apreciat pentru că a continuat să fie alături de noi, chiar şi condiţiile crizei actuale, când sunt numai probleme şi peste tot e greu. Am avut noroc, pentru că dacă nu i-ar fi plăcut fotbalul, poate ajungeam şi noi în situaţia altor echipe, de a ne desfiinţa. Avem, însă, toate condiţiile, s-au modernizat vestiarele la baza din Treapt, instalaţia de încălzire a fost înlocuită, suprafaţa de joc e foarte bună, deci nu avem de ce să ne plângem. Iar mulţumirea că am rămas în Liga a IV-a vine şi de la faptul că am reuşit acest lucru prin propriile forţe. Noi am jucat pe teren, corect, toate meciurile. Când au jucat cu noi, toate echipele şi-au strâns cei mai buni jucători, spre deosebire de alte meciuri, când îşi menajau «valorile» sau jucau descompletate. Dar pe mine nu m-au interesat combinaţiile lor şi până la urmă mă bucur că am reuşit singuri, fără nici un ajutor, să ne salvăm de la retrogradare”, a apreciat Vicenţiu Marinescu. „Dacă aveam echipa de acum şi în turul campionatului, alta era situaţia. Am fi putut încheia sezonul între primele cinci formaţii din acest eşalon. Am strâns 30 de puncte în cea de-a doua parte a campionatului şi doar 7 puncte în tur. Puteam strânge peste 60 de puncte dacă porneam la drum de la început cu aceeaşi echipă şi nu mai aveam nici o emoţie”, a mai adăugat antrenorul Flacărei.

Cinci jucători ar putea părăsi echipa

* Croitoru, Ursescu, Văduva, Cîrjan şi Istocescu vor la facultate sau la o şcoală militară

Pentru viitorul sezon, lucrurile sunt clare. Flacăra îşi doreşte păstrarea lotului actual şi o clasare între primele cinci formaţii din Elita judeţeană de fotbal. Pregătirile pentru viitorul sezon vor începe cu aproximativ o lună înainte de startul campionatului, singura incertitudine din acest moment fiind legată de viitorul fotbalistic al unora dintre jucători. „În general, toată lumea e mulţumită de condiţiile oferite. N-a anunţat nimeni că şi-ar dori să plece. Există totuşi o problemă în privinţa unor jucători care intenţionează să meargă la facultate. Portarii Croitoru şi Ursescu vor să urmeze cursurile unei instituţii de învăţământ superior din Bucureşti, Dragoş Văduva termină şi el liceul şi vrea să meargă la facultate, iar Adrian Cîrjan şi Alexandru Istocescu au spus că şi-ar dori să meargă la o şcoală militară. Până la reunire, însă, vom cunoaşte situaţia fiecăruia dintre ei şi vom şti pe cine ne putem baza”. „Oricum, avem şi noi în vedere câteva transferuri. Nu sunt neapărat jucători din zonă, nici de la Berbeşti. Nu a existat nicio colaborare cu cei de acolo. Eu de fiecare dată când am putut, i-am ajutat, dar când a fost vorba să am şi eu nevoie de sprijin, m-au uitat toţi. Oricum, nu contează, viaţa merge înainte. S-ar putea ca dintre jucătorii pe care intenţionăm să-i aducem, aproximativ cinci la număr, să fie şi câţiva cu «nume» din fotbalul judeţean. Dar nu pot spune mai multe până când nu sunt parafate transferurile”, a mai punctat Vicenţiu Marinescu. Altfel, Flacăra Horezu şi-a stabilit pentru sezonul viitor clasarea între primele cinci formaţii ale campionatului, excluzând varianta de a mai avea şi în viitoarea competiţie, ce va debuta spre sfârşitul verii, emoţii în ceea ce priveşte rămânerea în eşalonul de elită judeţean.

Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button