Acasă Atletism Vâlceanul Constantin Truşcă a alergat la Maratonul Internaţional al Clujului, alături de...

Vâlceanul Constantin Truşcă a alergat la Maratonul Internaţional al Clujului, alături de alţi peste 7000 de participanţi

67
0

Duminică, 14 aprilie, la Cluj-Napoca s-a desfăşurat un eveniment de amploare. La poalele Feleacului a avut loc cea de-a IX-a ediţie a Maratonului Internaţional al Clujului, concurs care s-a bucurat de o participare extrem de numeroasă. La Wizz-Air Cluj-Napoca au luat parte peste 7000 de oameni din 37 de ţări. Aceştia au avut de ales între mai multe curse: Maraton Wizz Air (42,2 kilometri), Semimaratonul Hervis (21,1 kilometri), Crosul Garmin (10 km), Crosul Mega Image (5 km) şi Maratonul-Ştafetă Zuzu (4×10,5 km). Circulaţia rutieră a fost interzisă pe traseele stabilite pentru această competiţie. Printre cei care au luat startul la Maratonul internaţional al Clujului s-a regăsit şi vâlceanul Constantin Truşcă. Acesta a alergat în cursa de semimaraton (21 kilometri). S-a clasat pe locul 4. O neatenţie, pe final, l-a făcut să rateze medalia. „L-am depăşit pe cel care era pe locul 3 şi apoi m-am oprit. Am crezut că am trecut de cititorul de cipuri, dar nu a fost aşa. Când mi-am dat seama de eroare, era deja prea târziu. Am terminat pe locul 4, dar nu sunt supărat. Anul trecut am terminat cursa pe locul 2, însă cu un timp mai slab decât acum. La ediţia din acest an, mai valoroasă şi cu prezenţă mai numeroasă (au fost peste 2000 de participanţi doar la semimaraton), am încheiat concursul într-o oră şi 35 de minute. În 2018 am depăşit o oră şi 40 de minute. Am participat la competiţia de la +50 de ani. Se pare că sunt ca vinul. Cu cât înaintez în vârstă, cu atât sunt mai bun. Glumesc! Pentru mine e o mare mândrie că, în timp ce alţii stau pe margine şi doar privesc, eu pot să alerg în astfel de competiţii. M-am simţit foarte bine. Lume multă, entuziasm, vreme bună… Toate au contribuit la reuşita acestui eveniment de amploare, la care a participat inclusiv primarul Clujului, Emil Boc”, a spus Constantin Truşcă, la întoarcerea de la Maratonul Internaţional al Clujului. Maratonistul vâlcean a fost sprijinit să participe la acest concurs de firmele Dacos şi Marna.

24 de ore de alergare la malul Mării Negre, pentru copiii cu autism, următoarea provocare a maratonistului vâlcean

Constantin Truşcă nu are prea mult timp la dispoziţie pentru refacere după Maratonul Internaţional al Clujului. După Paşti, acesta intenţionează să răspundă unei alte provocări. Pe 4 şi 5 mai şi-ar dori să fie la Constanţa, în staţiunea Mamaia, pentru un concurs unic în lume. Este vorba despre un ultramaraton de 24 de ore pe nisipul de la malul Mării Negre. „Alerg 24h Autism Marea Neagră” promovează drepturile de integrare în comunitate a persoanelor cu dizabilităţi. „Am fost contactat de un grup de alergători din Vâlcea pentru a participa la acest eveniment inedit. Pentru mine ar reprezenta o mare provocare. Mi-aş dori să merg. Rămâne să vedem cum ne organizăm. Plecarea este pe 3 mai”, a precizat Bebe Truşcă. Până acum s-au înscris la competiţie peste 50 de echipe. În total, sunt înregistraţi, pentru moment, peste 1000 de participanţi. Fiecare echipă este formată din minim 20 de persoane, care aleargă pe un traseu fixat de organizatori, zi şi noapte, non-stop timp de 24 de ore. Echipa care adună cei mai mulţi kilometri va fi declarată câştigătoare. (S.S.)