Acasă Diverse Ştefania Vătafu a debutat în naţionala de senioare a României

Ştefania Vătafu a debutat în naţionala de senioare a României

80
0

Vatafu_Stefania• la doar 16 ani, fosta fotbalistă a lui Iulică Dincă a devenit o jucătoare de bază atât la echipa de club, Protherm Clujana, cât şi la prima reprezentativă a ţării

Una dintre cele mai talentate fotbaliste din lotul naţional de junioare este Ştefania Vătafu. Vâlceancă la origine, jucătoarea legitimată la campioana ţării Protherm Clujana a avut o ascensiune fulminantă în sportul-rege, fiind, în momentul de faţă, considerată drept una dintre cele mai constante şi prolifice din campionatul intern. Recent, Ştefy a debutat şi în naţionala de senioare, alături de care a jucat cinci minute, selecţionerul fiind decis să o mai convoace cu ocazia viitoarelor partide.

Tânăra de 16 ani speră ca, în scurt timp, să se transfere la o grupare din Occident, în condiţiile în care clubul la care activează a intrat într-un con de umbră nemeritat. Protherm Clujana traversează momente financiare tulburi, finanţatorii echipei luând decizia de a se debarasa de jucătoarele experimentate care încasau cele mai mari salarii (adică în jur de 10 milioane lei pe lună). Astfel, din sezonul viitor, soţii Albon vor miza pe aportul junioarelor, Ştefania Vătafu anunţându-se a fi elementul de bază în cursa pentru cucerirea unui nou trofeu. De asemenea, Ştefy a jucat şi în preliminariile pentru Liga Campionilor, de luna trecută, numărându-se printre marcatoarele echipei. Chiar dacă nu s-a calificat în grupe, campioana din Cluj a obţinut pentru anul viitor dreptul de a juca direct în Champions League, ca urmare a numărului de puncte acumulate în jocurile europene.

Iulică Dincă: „În maxim doi ani, Ştefania va juca în străinătate”

Iulică Dincă, fostul antrenor al Ştefaniei Vătafu, susţine că talentata jucătoare va activa nu peste mult timp într-unul dintre cele mai tari campionate din Europa. „Ştefy nu are decât 16 ani, vârstă la care a început să confirme şi la lotul naţional de senioare. Este privită ca o speranţă în fotbalul feminin, de la care se aşteaptă tot ce e mai bun. Ea ar putea activa în doi ani, dacă nu chiar mai devreme, într-unul dintre cele mai importante campionate din Europa, precum cel german, englez sau italian. Are toate calităţile necesare pentru a ajunge o jucătoare desăvârşită”, ne-a spus antrenorul Iulică Dincă. (L.C.)