Acasă Atletism Rareș Toader se apropie cu încredere de Tokyo

Rareș Toader se apropie cu încredere de Tokyo

79
0

Sala de atletism “Ioan Soter” din București găzduiește vineri și sâmbătă, 17 și 18 ianuarie 2020, două competiții extrem de interesante: prima etapă a Campionatului Național pentru seniori și tineret și Cupa RMA.

Fără discuție, performerul primei zile a fost aruncătorul de greutare Rareș Toader. Legitimat la CSM Ploiești, vâlceanul a aruncat 20,60 m, egalându-și astfel cel mai bun rezultat personal, care a fost reușit în 2019 la Campionatele Internaționale ale României de la Cluj. Astfel, cu această aruncare, Rareș este la 20 de cm de baremul pentru Campionatele Mondiale de sală pentru seniori, din China, și la 50 de cm de baremul pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, marele său vis.
“Am avut o formă excelentă azi. Atmosfera m-a ajutat foarte mult. Este a doua competiție în 2020 pentru mine, după întrecerea de la Viena, unde am aruncat 19,84. Azi mi-am egalat recordul personal realizat în 2019 în aer liber. Simt că pot mult mai mult și simt că în curând va veni și un rezultat foarte mare. Ținta mea este Tokyo, dar trebuie să o iau pas cu pas. Din punct de vedere al sănătații stau foarte bine acum. Am avut o pauză din care am învățat foarte multe. Mă bucur că am trecut peste acea perioadă, că am avut oameni lângă mine care m-au susținut și sunt optimist acum. Mulțumesc familiei și oamenilor din Federația Română de Atletism care mă susțin foarte mult!”, a declarat Rareș în exclusivitate pentru site-ul oficial al Federației Române de Atletism.
Pentru Rareș Toader, următorul concurs va fi în Bacău, la Campionatele Naționale Universitare, în perioada 25-26 ianuarie 2020.
În această seară, pe locurile 2 și 3 ale probei de greutate masculin s-au clasat Constantin Zanfir (CS Locomotiva), cu 15,68 m și Cristian-Alexandru Stuparu (ACS Orășenesc), cu 15,61 m.

sursa: FRA