Acasă Diverse Perioadă grea pentru oficialii campioanei. Cine pleacă şi cine vine la Vâlcea?

Perioadă grea pentru oficialii campioanei. Cine pleacă şi cine vine la Vâlcea?

1146
0

După eşecul neaşteptat de la Cisnădie, a fost supărare mare în tabăra campioanei României la handbal feminin. Printre cei care au suferit mult pentru acea înfrângere s-a regăsit şi antrenorul Florentin Pera, care a avut nevoie de o zi de linişte pentru a se reseta şi a-şi continua misiunea la Vâlcea. Victoria de la Bistriţa le-a refăcut moralul oficialilor de la SCM, însă la finalul acesteia Pera a scos în evidenţă şi o parte din problemele cu care se confruntă în această perioadă. Sunt jucătoare cărora le expiră contractul cu Vâlcea, care nu au semnat prelungirea şi care nu sunt concentrate sută la sută pe ceea ce au de făcut în plan sportiv.

”Mă bucur pentru victoria obţinută la Bistriţa, că am făcut un joc foarte bun. Am jucat cu dăruire, ne-am mobilizat în faza de apărare, am fost agresivi, am jucat la nivelul nostru. Până la meciul cu Gyor aveam cea mai bună apărare din Liga Campionilor, avem cea mai bună apărare din România, iar sezonul trecut l-am câştigat cu cea mai bună apărare din ţară. Dacă jucăm în acest fel sunt convins că avem şanse să îndeplinim toate obiectivele pe care ni le-am propus. Suntem în grafic din toate punctele de vedere, chiar dacă am pierdut un meci pe fond de relaxare şi pe fondul unor jucătoare care probabil sunt cu gândul mai mult la plecare decât la echipa noastră”, a evidenţiat, printre altele, tehnicianul campioanei.

Cine pleacă de la Vâlcea şi cine vine? Vom afla, cu siguranţă, în câteva săptămâni. Pe site-urile de specialitate circulă unele zvonuri. Unul dintre ele o dau ca şi plecată pe Samara da Silva. Brazilianca a dat like, semn că nu e un ”fake news”, ci chiar ceva real. Ajunge la Krim Ljubljana? Poate vom afla chiar la finele acestei săptămâni, când SCM va juca în Slovenia. Ar mai fi semne de întrebare şi în privinţa Irynei Glibko, căreia îi expiră contractul şi nu se mai încadrează nici în criterii. Rămâne de văzut şi ce va face Yuliya Dumanska. Mai sunt şi alte necunoscute, iar conducerea clubului vâlcean va trebui să cântărească bine toate opţiunile, să ştie pe cine nu se mai poate baza pentru a aduce în loc altceva, pe posturile care vor rămâne decoperite şi mai mult decât atât, să ia în considerare şi criteriile FRH cu privire la transferul jucătoarelor străine. Altfel, tot prin ”culise” s-a vehiculat că în atenţia campioanei României s-ar afla două jucătoare din Naţionala Germaniei, Alicia Stolle (23 de ani – inter dreapta) şi Emily Bolk (21 de ani – centru), care joacă la Thuringer, însă ieri (joi, 20 februarie) a fost confirmat transferul acestora la FTC Budapesta. La Vâlcea ar putea ajunge şi măcar o jucătoare din lotul Coronei Braşov, însă nimeni nu riscă să anunţe ceva până când nu este luată o decizie cu cele implicate în scandalul de dopaj. (S.S.)