Acasă Volei Două dintre fostele eleve ale lui Marius Mărgărit, în topul celor mai...

Două dintre fostele eleve ale lui Marius Mărgărit, în topul celor mai bune voleibaliste din România în 2018

65
0


• în topul alcătuit de Federaţia Română de Volei, Nneka Onyejekwe a ocupat locul 1, iar Adina Salaoru – locul 3 *) în 2003, cele două au fost pregătite de antrenorul vâlcean la lotul naţional de speranţe

La finele anului trecut, Federaţia Română de Volei a întocmit clasamentul celor mai buni sportivi şi topul celor mai bune sportive din 2018. La feminin, în fruntea ierarhiei s-a clasat o fostă elevă a antrenorului Marius Mărgărit. Este vorba de Nneka Onyejekwe (29 de ani), o jucătoare care e legitimată în prezent la vicecampioana CSM Alba Blaj. Ea a fost antrenată de Marius Mărgărit în urmă cu 16 ani, mai precis în 2003, pe vremea când coordonatorul secţiei de volei de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” se afla la timona naţionalei de speranţe a României.

Nneka Onyejekwe a fost convocată pentru prima oară la un lot naţional în 2003, de Marius Mărgărit

„Pe Nneka, am avut-o ca elevă la prima reprezentativă de speranţe, în 2003. Atunci, ea a fost convocată pentru prima oară la un lot naţional, în urma unei selecţii pe care am făcut-o din toate competiţiile de minivolei care se desfăşurau în acea perioadă. În luna august a acelui an, am făcut şi un stagiu centralizat de pregătire cu echipa de speranţe a României, la Piatra Neamţ, iar Nneka se afla printre componentele lotului. Acea formaţie a fost una de senzaţie, cu multe jucătoare valoroase! Practic, nu mai puţin de opt fete din cele 14 pe care le-am avut în acel cantonament au ajuns ulterior la lotul naţional de senioare! După stagiul de la Piatra Neamţ, am plecat la reprezentativa de junioare, unde şi Nneka a ajuns, dar mai târziu, după 3-4 ani”, a subliniat Marius Mărgărit.

Nneka Onyejekwe şi Adina Salaoru au fost premiate anul trecut de Klaus Iohannis

Născută pe 18 august 1989, la Haţeg (în judeţul Hunedoara), mamai ei fiind româncă, iar tatăl nigerian, Nneka Onyejekwe a început să practice voleiul la vârsta de 9 ani, la CSŞ Cluj-Napoca. Ea are şi un frate, care a făcut de asemenea sport (dar handbal), la un nivel înalt. Anul trecut, fosta elevă a lui Marius Mărgărit a jucat finala Ligii Campionilor cu CSM Alba Blaj, performanţă pentru care voleibalistele echipei ardelene au fost premiate inclusiv de preşedintele României, Klaus Iohannis.
Altfel, demn de precizat mai este faptul că, în topul celor mai bune voleibaliste din 2018, pe locul secund s-a clasat Ioana Baciu (29 de ani), tot de la CSM Alba Blaj, iar treapta a treia a fost ocupată de Adina Salaoru (29 de ani, CSM Bucureşti). Ultima dintre acestea e născută pe 5 august 1989, la Miercurea Ciuc, şi a fost, de asemenea, eleva antrenorului de la CNMB în urmă cu 16 ani, la lotul naţional de speranţe al ţării noastre. Salaoru a jucat în sezonul trecut pentru CSM Alba Blaj, cu care s-a calificat în finala Ligii Campionilor, iar apoi s-a calificat la clubul rival din Capitală. „Consider că e o performanţă deosebită că le-am îndrumat primii paşi în volei, la nivel de speranţe, chiar şi doar pentru o lună, celor două sportive care domină în prezent voleiul feminin românesc, Nneka Onyejekwe şi Adina Salaoru”, a conchis Marius Mărgărit. (N.C.)