Acasă Administratie ŞTIRI – administraţie

ŞTIRI – administraţie

67
0

Dealul Capela, igienizat de elevi

Duminică, 22 aprilie, cei aproape 400 de tineri care au desfăşurat în această primăvară, cu participarea voluntarilor din Corpul Păcii, acţiuni de salubritate în diferite cartiere din municipiu s-au  întâlnit pentru o acţiune similară care a vizat Dealul Capela. După finalizarea activităţilor, în cursul cărora au fost sprijiniţi cu materiale specifice de către Direcţia Administraţia Domeniului Public, atât elevii, cât şi profesorii s-au strâns pe terenul de sport de pe Dealul Capela, unde primarul Mircia Gutău a înmânat tuturor diplome de voluntariat. Toate acţiunile de până acum, inclusiv cea de duminică, sunt circumscrise Zilei Pământului, care se aniversează la fiecare dată de 22 aprilie.

Arbori periculoşi, tăiaţi de ADP

Acţiunile Direcţiei Administraţia Domeniului Public de tăiere a unor copaci periculoşi şi-au dovedit oportunitatea cu ocazia avertizării de cod galben de miercuri şi joi de la nivelul judeţului, când, la Râmnicu Vâlcea, vânturile puternice nu s-au soldat cu căderi de copaci sau ruperi de crengi. DADP a continuat şi în ultima perioadă această activitate, tăind, la blocurile A52, I1 şi în Parcul Zăvoi, alţi 13 copaci care prezentau posibilitatea prăbuşirii în condiţii de furtună. În acelaşi timp, s-au modelat coroanele a 34 de arbori  la blocurile S17 şi A30.

Arbuşti tuya, plantaţi în Ostroveni

Direcţia Administraţia Domeniului Public a realizat în ultima săptămână mai multe acţiuni specifice. Printre acestea, se numără amenajarea unor spaţii verzi şi plantarea de arbuşti tuya şi gazon în Ostroveni, la blocul A 39, precum şi montarea unor coşuri de gunoi pe bd. Tineretului şi pe strada Gabriel Stoianovici. Nu în ultimul rând, în vederea asigurării unei cât mai mari siguranţe a pietonilor, DADP a completat mai multe gărduleţe de protecţie pe diverse artere de circulaţie din municipiu.

Reparaţii pe străzile din Râmnic

În cadrul acţiunilor de întreţinere a arterelor rutiere din municipiu, Direcţia Administraţia Domeniului Public a făcut reparaţii cu mixtură asfaltică pe străzile Antim Ivireanul, Inăteşti şi Oltului şi a realizat mai multe balastări pe strada Feţeni. În ceea ce priveşte crearea de noi parcări, în zona blocurilor C13 – C14, la PT36 şi la PT5 s-au făcut amenajări cu piatră spartă, s-au montat borduri şi s-au făcut asfaltări. De asemenea, DADP a continuat în ultima perioadă lucrările de marcare transversală a carosabilului unor artere de circulaţie, precum şi schimbarea unor becuri în semafoare sau recondiţionarea unor indicatoare rutiere.

S-au plătit ajutoarele sociale pe luna martie

În săptămâna 16 – 20 aprilie a.c. Direcţia de Protecţie Socială a realizat plăţile aferente lunii martie privind ajutorul social acordat în baza Legii 416/2001 pentru 249 familii, suma totală fiind de 25.678 lei. Totodată, s-au plătit 231.631 lei drept indemnizaţii de însoţitori ai persoanelor cu handicap grav, beneficiarii acestei sume fiind 405 persoane cu handicap şi 221 de asistenţi personali ai unor persoane cu handicap grav. De asemenea, a mai fost acordat un ajutor de urgenţă în cuantum de 1000 lei pentru o familie aflată în situaţie de risc social – doi minori, cu rezultate excelente la învăţătură, părăsiţi de mamă de la o vârstă fragedă, aflaţi în grija unei bunici cu probleme grave de sănătate şi a tatălui, pensionat medical, schizofrenic şi alcoolic.

Funeralii pe banii ADP

Săptămâna trecută, Direcţia de Protecţie Socială a avut de rezolvat o situaţie mai puţin obişnuită. La sesizarea administratorului unui imobil din Colonia Nuci, salariaţii DPS au organizat funeraliile pentru o persoană fără rude cunoscute, asimilată drept un caz social, fără rude. Persoana respectivă era un bărbat în vârstă de 50 de ani, pensionat medical, iar decesul s-a petrecut în locuinţa acestuia; cu sprijinul primăriei, bărbatul a avut parte de o înmormântare creştinească aşa cum i se cuvenea.

Evacuări cu sprijinul Poliţiei Comunitare

În ultima săptămână, Poliţia Comunitară a fost solicitată pentru asigurarea ordinii cu ocazia unor evacuări de persoane din municipiu. În primul caz este vorba de un chiriaş al unei locuinţe sociale din Ostroveni, împotriva căruia s-a finalizat procesul intentat de primărie pentru datoriile mari la întreţinere şi distrugerea apartamentului închiriat. În cel de-al doilea caz, este vorba de evacuarea a două persoane de etnie romă care îşi improvizaseră un adăpost pe strada Eugen Ciorăscu, lângă digul de pe râul Olt. În ambele situaţii, nu s-au înregistrat evenimente deosebite.

Amenzi usturătoare aplicate de comunitari

Cuantumul amenzilor aplicate de poliţiştii comunitari în ultima săptămână este de 1.980 lei, majoritatea celor 16 amenzi contravenţionale şi 8 avertismente scrise fiind date în special pentru încălcarea normelor de salubritate ale municipiului. În aceeaşi perioadă, patrulele mixte formate din poliţişti comunitari şi agenţi de ordine publică au dat 7 amenzi în valoare totală de 700 lei pentru abateri de la Legea nr. 61/1991 republicată privind ordinea şi liniştea publică. Aceleaşi patrule, în cadrul activităţilor obişnuite, au descoperit un minor fără adăpost, pentru care s-au făcut demersurile privind internarea într-un centru de plasament.

Râmnicenii care murdăresc domeniul public, arşi la buzunar

Inspectorii Corpului de Control al Primarului au continuat, şi în această săptămână, acţiunile de control specifice. În acest sens, doi proprietari de terenuri au fost sancţionaţi cu amenzi a câte 400 lei pentru depozitarea unor deşeuri şi obiecte inestetice şi pentru că nu au luat măsuri de îndepărtare a vegetaţiei crescute abundent pe terenurile proprii. De asemenea, au mai fost date alte două amenzi, una în valoare de 1000 lei pentru neîndeplinirea obligaţiilor privind transportul greu şi aprovizionarea, iar cealaltă în valoare de 500 lei pentru parcarea autovehiculului aparţinând unui agent economic pe domeniul public, după programul de lucru.

Aleea de acces la cantina săracilor, predată Episcopiei

Primarul Mircia Gutău a predat, în mod simbolic, Episcopiei Râmnicului, reprezentată de PS Gherasim, aleea de acces la cantina săracilor aflată în administrarea lăcaşului bisericesc. Pe lângă realizarea şi asfaltarea aleii, defrişarea zonei şi plantarea de noi arbori, Direcţia Administraţia Domeniului Public a montat şi mai multe băncuţe pe întreaga lungime de 250 m. Astfel, pe lângă rolul principal de acces în incinta Episcopiei, aleea are acum şi rolul de promenadă şi de loc de practicare a jogging-ului.

Chioşcurile de la Hermes, demolate

În cadrul proiectului de reamenajare a bulevardului Tineretului – zona Hermes, a început demolarea chioşcurilor amplasate în faţa complexului comercial. Trebuie menţionat că primăria i-a sprijinit pe toţi comercianţii care deţineau aceste chioşcuri în găsirea unor noi amplasamente, în special în preajma pieţei Ostroveni. Proiectul de reamenajare a bulevardului Tineretului – care implică asfaltări, crearea de parcări şi spaţii verzi şi modernizarea staţiei de autobuze – va fi demarat în curând şi el va fi finalizat până în sărbătoarea imnului naţional de la sfârşitul lui iulie.

Pasajul Dacia, gata pe 29 aprilie

Joi, 19 aprilie, după o întrerupere de 8 ore a traficului feroviar pe ruta Piatra Olt – Podul Olt, a fost montată definitiv calea ferată la pasajul subteran din strada Dacia. Această etapă foarte importantă a lucrării de lărgire a pasajului va fi continuată, săptămâna viitoare, cu asfaltarea zonei şi realizarea unui sens giratoriu. Lucrările vor fi terminate până la sfârşitul acestei luni, mai exact până la data de 29 aprilie.

Pensionarii din Ostroveni au la dispoziţie cel mai mare club din oraş

Cel mai mare club al pensionarilor din Râmnic – aflat în incinta PT5 din Ostroveni – a fost inaugurat vineri, 20 aprilie, în prezenţa primarului Mrcia Gutău. La inaugurare au participat un număr mare de pensionari din Ostroveni. Clubul are o suprafaţă de peste 150 mp şi este dotat cu toate cele necesare pentru petrecerea unor ore cât mai plăcute. La acest eveniment a participat şi PS Gherasim, episcopul Râmnicului, care a sfinţit spaţiul. Pensionarii vor putea să se delecteze la club jucând biliard, rummy, şah şi table.