AdministratieEveniment

Vineri, 23 februarie, la Şcoala Vătăşeşti se inaugurează Centrul Tinerilor din Goleşti

Vineri, 23 februarie, ora 11.00, se inaugurează “Centrul Tinerilor din Goleşti”, la Şcoala Vătăşeşti, singurul centru pentru tineri din mediu rural din judeţul Vâlcea.
Crearea şi amenajarea unui spatiu destinat tinerilor face parte din activităţile proiectului “Centrul Tinerilor din Goleşti”, iniţativă a 5 tineri goleşteni, susţinută de Asociaţia pentru Tineri Streets şi Primăria Goleşti, care a acordat gratuit spaţiul. Scopul proiectului este crearea unui context favorabil dezvoltării personale a tinerilor din comuna Goleşti.
Obiectivele sunt: creşterea nivelului de implicare a 40 de tineri din Goleşti timp de 12 luni prin folosirea de metode nonformale; creearea şi amenajarea Centrului tinerilor din Goleşti; dezvoltarea competenţelor civice, sociale a 40 tineri din Goleşti timp de 12 luni bazate pe toleranţă, respect, solidaritate şi echitate.
Ideea acestui proiect a venit din nevoia noastră, a tinerilor goleşteni, de a avea un loc în care să ne întâlnim, să ne punem în practică ideile, să ne dezvoltăm, să ne îmbunătăţim abilităţile. În perioada premergătoare deschiderii oficiale, voluntarii care ni s-au alăturat au dat dovadă de solidaritate şi cooperare şi s-au implicat în amenajarea spaţiului – au zugravit, au vopsit geamurile, uşile, au recondiţionat parchetul, într-o atmosferă entuziastă şi relaxantă. Fiecare tânăr a contribuit în funcţie de abilitaţile deţinute sau pe care le-a dorit să şi le dezvolte. În acest demers am fost sprijiniţi de Şcoala Popeşti, Asociaţia Umbreluţa Colorată şi SC RALUNIC SRL. În lunile următoare se vor desfăşura ateliere de reciclare selectivă, de reutilizare creativă, un campionat de fotbal, ateliere de dezvoltare personală, lucru în echipă, gestionarea emoţiilor şi alte activităţi creativ–educative. Odată creat, Centrul Tinerilor Golesti va reprezenta un incubator de proiecte destinate atât tinerilor cât şi altor cetăţeni ai comunei, proiecte creative ce vor viza promovarea valorilor democratice şi dezvoltarea spiritului civic, dezvoltarea deprinderilor de viaţă, petrecerea plăcută şi utilă a timpului liber. Copiii şi tinerii care vor participa la activităţile desfăşurate la Centrul Tinerilor îşi vor spori încrederea în sine, toleranţa, curajul de a-şi asuma responabilităţi, de a se implica în viaţa comunităţii, de a găsi soluţii originale la diverse probleme. Astfel, vor fi dornici să producă o schimbare în comunitate, să inspire şi alte persoane şi, colaborând, să devină o generaţie responsabilă, productivă, sociabilă şi sustenabilă. Proiectul este finanţat de Corpul European de Solidaritate. Corpul European de Solidaritate urmăreşte să promoveze solidaritatea, una dintre valorile fundamentale ale Uniunii Europene, în principal prin voluntariat, pentru a spori implicarea tinerilor. Acţiunile derulate în cadrul Corpului European de Solidaritate contribuie la consolidarea coeziunii, solidarităţii, democraţiei şi cetăţeniei în Europa, răspunzând provocărilor societăţii şi punând accent pe promovarea incluziunii sociale.
• Coordonator proiect, Andreea Răducu

Articole Similare

Back to top button