Acasă Fotbal Viitorul Dăești s-a răzbunat în Cupa României pe Flacăra Horezu pentru eșecul...

Viitorul Dăești s-a răzbunat în Cupa României pe Flacăra Horezu pentru eșecul din campionat

647
0

Marți, 22 septembrie, la doar trei zile distanță de confruntarea din campionatul Ligii a III-a, Viitorul Dăești și Flacăra Horezu s-au întâlnit din nou, de această dată la Fedeleșoiu, într-un meci contând pentru turul secund al Cupei României. Dacă din primul joc ”olarii” au ieșit câștigători (s-au impus cu scorul de 3-1), de această dată Costea și colegii lui au fost mai concentrați, mai organizați și au obținut un succes categoric. S-au răzbunat pe Flacăra. Au marcat de cinci ori în poarta juniorului Bogdan Eftimie. O dată în prima repriză și de patru ori în partea secundă. ”Balul” a fost deschis de fundașul Mihai Deaconescu, care, în minutul 20, a urcat în careul advers la un corner executat de Vasile. ”Miță” s-a înălțat dintre apărătorii Flacărei și a împins balonul cu capul în plasă. Înainte avusese și Costea o oportunitate de a deschide scorul, dar s-a opus Eftimie. În minutul 30, Stănică a avut golul de 1-1 în picior, dar a ratat șansa egalării. Horezenii au mai avut două acțiuni bune la poarta gazdelor, dar fără rezultat. În cealaltă parte, Mike Ogboin și Costea s-au jucat cu ocaziile. Repriza s-a încheiat la poarta lui Marinoiu, unde Nuță, din 7 metri, a trimis balonul dezamăgitor, peste transversală.
În partea secundă, elevii lui Mangalagiu s-au descătușat, odată cu înscrierea celui de-al doilea gol. Mai întâi și-a mai trecut Costea în cont o ratare, pentru ca în minutul 60 Pîrvu să dubleze avantajul Viitorului. Ion Marian a reușit să treacă precum prin brânză de jucătorii Flacărei și a centrat, iar Pîrvu, venit singur din spate, a înscris tot ca și Deaconescu, cu capul. Cinci minute mai târziu, Costea și-a spălat ”păcatele”. A marcat pentru 3-0, tot cu o lovitură de cap, din centrarea lui Vasile. Dăeștenii nu au terminat ”gloanțele”. În minutul 74, ”Dodel” Georgescu, proaspăt intrat pe teren, și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor. Samson a trimis o minge pe poziție viitoare, Radu a câștigat prim planul și a dus scorul la 4-0. Polițistul Neacșu, și el intrat pe teren în partea secundă, i-a ”amendat” pentru ultima dată pe ”olari”. A profitat de o greșeală în defensiva oaspeților și a închis tabela la 5-0. Trupa lui George Popolan s-a calificat în turul 3 al Cupei României.
Viitorul Dăești: A. Marinoiu – Șt. Pufu, L. Iordache, Deaconescu, Samson N., Vasile, Pîrvu, Comănescu, Talpoș, Costea, Ogboin. Au mai jucat: I. Marian, Georgescu, Neacșu, M. Diaconescu.
Flacăra Horezu: Eftimie – Nuță, Grosu, Moldovan, Bîrziche, Precup, Nistor, Stănică, Preda, Simeanu, A. Popa. Au mai jucat: Turcin, Mehedințeanu și Chelcea.