Acasă Liga III Viitorul Dăești, lideră după primul meci în Liga a III-a. ”Cioară”, hattrick...

Viitorul Dăești, lideră după primul meci în Liga a III-a. ”Cioară”, hattrick la debutul pentru trupa lui Popolan

1411
0

* Flacăra Horezu se întoarce cu trei puncte din deplasarea de la Sebiș

Sâmbătă, 24 august, cele două echipe de fotbal vâlcene, Flacăra Horezu și Viitorul Dăești, au debutat în noul sezon al Ligii a III-a. Trupa lui Adi Popa a jucat în deplasare, la Sebiș, iar gruparea pregătită de Gabi Magalagiu și Lucian Giurcă a avut meci pe teren propriu, cu CS Hunedoara. Ambele au reușit să se bucure de succes.

Horezenii s-au impus cu scorul de 2-0 pe terenul celor de la Național Sebiș, în urma reușitelor lui Ciprian Dinu și Mansour. Fundașul Ciprian Dinu a marcat în minutul 27, iar senegalezul Gueye Mansour, în partea secundă, în minutul 61.

Dăeștenii au marcat patru goluri în primul meci din Liga a III-a. Trei dintre ele au fost înscrise de fostul jucător de Liga I Florin Costea. ”Cioară” a deschis scorul în minutul 12, după o centrare a lui Vasile. Oaspeții au egalat în minutul 20 prin Andrei Vasinc. 1-1 a fost la pauză. În partea secundă, gruparea din Fedeleșoiu a fost mult mai determinată și a reușit să tranșeze soarta întâlnirii în favoarea sa. Costea a fost decisiv. În minutul 71, a marcat pentru 2-1 din centrarea lui Ion Marian. Imediat, ”Butelie” a provocat o eliminare  în tabăra hunedorenilor, facilitând misiunea gazdelor. În minutul 78, Costea a înlăturat orice dubiu în privința câștigătoarei. A marcat cu capul, pentru 3-1, fiind servit perfect de Vasile. În minutul 88 s-a făcut 4-1, Neașcu trecându-și și el numele pe lista marcatorilor, din pasa lui Horumbă. Partida s-a încheiat, până la urmă la scorul de 4-2. Oaspeții au redus din handicap în minutul 90.

În urma acestui succes, Viitorul Dăești s-a instalat în fruntea clasamentului Seriei a IV-a. A fost cel mai categoric succes dintre cele șase înregistrate. Flacăra este pe 4. În afara celor două echipe vâlcene, din serie au mai câștigat în prima rundă: Ghiroda și Giarmata Vii (3-1 cu Gloria Teuz Cermei), ACSO Filiași (3-1 cu Gilotrul Tg. Cărbunești), trupa lui Nanu, CSM Cetate Deava (2-1 cu Dumbrăvița) și U Craiova (1-0 cu Șoimii Lipova). (S.S.)