Diverse

Victoria, singura variantă pentru meciul cu Toulon

* întâlnirea cu echipa franceză are loc duminică, 17 octombrie, în Sala Traian, de la ora 18.00

Având în vedere înfrângerea destul de categorică suferită pe terenul celor de la Randers, Oltchim nu are decât o sigură variantă pentru meciul de la sfârşitul acestei săptămâni, cu Toulon, echipa campioană a Franţei, care a reuşit să întrerupă „domnia” celor de la Metz. Dacă la fotbal prima reprezentativă a României, antrenată de Răzvan Lucescu, a clacat în faţa „cocoşilor”, nu acelaşi lucru se aşteaptă la handbal. Trupa lui Peter Kovacs este obligată să câştige partida cu echipa franceză Toulon. Campioana Franţei a demonstrat, însă, că poate fi o nucă tare. În primul meci al grupei a pierdut pe teren propriu doar la trei goluri diferenţă (scor 28-31) în faţa puternicei Larvik, o echipă formată pe scheletul echipei naţionale a Norvegiei. Toulon ocupă în acest moment locul 3 în grupă, ultima poziţie fiind ocupată de Oltchim. Echipa franceză va încerca să-şi vândă scump pielea şi la Vâlcea, însă în mod normal nu ar trebui să avem nici o emoţie că Oltchim se va impune în această întâlnire. De altfel, chiar şi celelalte două echipe din grupa C, Larvik şi Randers, au luat în calcul faptul că Toulon nu are nici o şansă să treacă de grupe şi va fi „cenuşăreasa” acestei serii. Româncele, danezele şi norvegiencele şi-au trecut în cont, încă dinainte de a se disputa meciurile, patru puncte în urma dublei manşe cu gruparea franceză. În aceste condiţii, dacă se vor adeveri calculele hârtiei, situaţia Oltchim-ului este destul de complicată. Există totuşi suficiente variante pentru ca trupa lui Kovacs să depăşească faza grupelor. Cea mai sigură ar fi ca Oltchim să învingă toate echipele pe care le va întâlni de acum înainte. Dacă va prinde o zi bună pe terenul lui Rigelhuth şi companiei, iar apoi se va impune şi la Vâlcea în faţa echipei naţionale a Norvegiei, care se confundă cu Larvik, probabil nimic rău nu se mai poate întâmpla cu formaţia vâlceană. Preluând, însă, din popor, mai e mult până departe. Aşa cum spunea vicepreşedintele grupării chimiste, Petre Berbecaru, cel mai important meci e următorul. În cazul de faţă, cel cu Toulon, care se va disputa la Vâlcea, în Sala Traian, duminică, 17 octombrie, de la ora 18.00 şi va fi transmis în direct de postul de televiziune Digi Sport. Partida va fi oficiată de o brigadă de arbitri din Rusia, formată din Valerija Guseva şi Stella Vartanyan. Delegat din partea EHF este austriacul Anton Schlick.

Biletele se pun în vânzare vineri

Abonamentele la meciurile din Liga Naţională şi Liga Campionilor puse la dispoziţia suporterilor fideli ai campioanei României au fost demult epuizate. Cu alte cuvinte, jumătate din locurile disponibile în Sala Traian sunt rezervate. Pentru ocuparea celorlalte locuri, vineri, 15 octombrie, începând cu ora 12.00, vor fi puse în vânzare, pentru primul meci din actualul sezon de Champions League, disputat de Oltchim la Vâlcea, cu Toulon, aproximativ 900 de bilete. Preţul unui bilet este de 30 de lei.

Viborg a început sezonul în forţă

Randers – Oltchim 27-23, a fost singura mare surpriză din prima etapă a grupelor Ligii Campionilor, desfăşurată în week-end-ul trecut. În celelalte meciuri, în general, favoritele şi-au respectat blazonul. Au mai existat şi rezultate nu foarte previzibile, dar surprizele n-au fost atât de mari. Leipzig, echipă venită din calificări în grupa B, s-a evidenţiat, reuşind să se impună pe terenul echipei spaniole Itxako (scor 23-24), Debrecen a învins pe Hypo Viena, Larvik pe Toulon, Zvezda pe Gyor şi Krim pe Podravka. În grupa A, Viborg şi Buducnost par a fi obţinut calificarea încă după prima etapă. Campioana Europei, deţinătoarea trofeului Ligii Campionilor, trupa Cristinei Vărzaru – Viborg, şi-a arătat din nou clasa, realizând cea mai categorică victorie din prima etapă a grupelor: 37-24 pe terenul suedezelor de la IK Savehof – echipă ajunsă surprinzător în Ligă, după ce a trecut de un turneu de calificare. Însă, în vară, danezele au cedat-o celor de la Buducnost pe Bojana Popovic (golgheterul Ligii după prima etapă, cu 11 reuşite), cea mai bună handbalistă din lume (iar la un moment dat şi cea mai bine plătită jucătoare de handbal de pe mapamond). Astfel acum Viborg se luptă cu pentru supremaţie în grupa A cu echipa din Muntenegru. Interesant va fi meciul direct dintre Viborg şi Buducnost, care se va disputa duminică, 17 octombrie, Danemarca.

Rezultate grupa A (etapa I):

Buduconst (Muntenegru) – Dinamo    (Rusia)            29-22
IK Savehof (Suedia) – Viborg HK (Danemarca)        24-37

Clasament:

1. Viborg HK            1    1    0    0    37-24        2p.
2. Buducnost Podgorica    1    1    0    0    29-22        2p.
3. Dinamo Volgograd        1    0    0    1    22-29        0p.
4. IK Savehof            1    0    0    1    24-37        0p.

Rezultate grupa B (etapa I):

Korvex Debrecen (Ungaria) – Hypo Viena (Austria)     22-21
Itxako (Spania) – HC Leipzig (Germania)        23-24

Clasament:

1. HC Leipzig        1    1    0    0    24-23        2p.
2. Korvex Debrecen    1    1    0    0    22-21        2p.
3. Itxako        1    0    0    1    23-24        0p.
4. Hypo Viena        1    0    0    1    21-22        0p.

Rezultate grupa C:

Randers HK (Danemarca) – Oltchim Rm. Vâlcea     27-23
Toulon (Franţa) – Larvik HK (Norvegia)            28-31

Clasament:

1. Randers HK        1    1    0    0    27-23        2p.
2. Larvik            1    1    0    0    31-28        2p.
3. Toulon            1    0    0    1    28-31        0p.
4. CS Oltchim            1    0    0    1    23-27        0p.

Rezultate grupa D (etapa I):

Zvezda Zvenigorod (Rusia) – Gyor Audi (Ungaria)        31-28
Podravka Koprivnica (Croaţia) – RK Krim (Slovenia)    30-35

Clasament:

1. Krim Ljubljana        1    1    0    0    35-30        2p.
2. Zvezda Zvenigorod        1    1    0    0    31-28        2p.
3. Gyor            1    0    0    1    28-31        0p.
4. Podravka Koprivnica    1    0    0    1    30-35        0p.

Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button