Fără categorieLiga IV

Fluier final! SCM Rm. Vâlcea a câștigat primul meci de promovare și e cu un pas și jumătate în Liga a III-a

În această după-amiază, SCM Rm. Vâlcea a disputat manșa tur a barajului pentru promovare cu Rapid Buzescu. Partida s-a jucat pe terenul echipei teleormănene. A plouat înainte de meci, dar terenul s-a prezentat în condiții bune. Campioana Ligii a IV-a vâlcene a beneficiat și de sprijinul suporterilor. Membrii galeriei Brigada Noastră s-au aflat printre ei.

Gabi Mangalagiu a trimis în teren o echipă experimentată. Doar portarul Răzvan Gherguș a fost junior. În prima repriză vâlcenii au demonstrat de ce au fost cotați drept favoriți inclusiv de casele de pariuri. Au dominat teritorial partida, și-au creat și ocazii de a înscrie. Georgescu a marcat, însă golul nu a fost validat, de la margine semnalizându-se off-side. Până la urmă, SCM a trecut în avantaj. În minutul 36, Ovidiu Popescu, cu un șut din căciula careului, de la 20 de metri, a pus balonul ”cu mâna” direct la vinclu: 0-1. Pe final de repriză, tot trupa de la poalele Capelei și-a creat ocazii. Autorul primului gol, Ovidiu Popescu, a trimis mingea în transversală.

Gazdele au început mai hotărât partea secundă. În minutul 52 au avut prima ocazie mai importantă. Olteanu a șutat, Răzvan Gheguș a intervenit bine și a păstrat Vâlcea în avantaj.

După ce s-a trecut de jumătatea părții secunde, s-a schimbat tabela. Ovidiu Popescu a realizat dubla cu o nouă execuție fabuloasă. E ”nașul” Rapidului. A marcat și în 2018, pentru Flacăra, în Treapt, unul dintre cele opt goluri de atunci.

Acum, la Buzescu, jocul a continuat să curgă în favoarea Vâlcii. Gazdele au rămas în inferioritate numerică. Căpitanul Ion Năstase a fost eliminat. Teleormănenii nu au mai contat deloc în atac. SCM a deținut controlul, ca și până la acest moment. A mai avut câteva situații de a majora diferența pe final. Tilioiu, Bîrzan s-au apropiat periculos de poarta adversă.

Întâlnirea s-a încheiat la scorul de 0-2, rezultat care oferă o liniște pentru retur. Campioana Ligii a IV-a vâlcene este cu un pas și jumătate în Liga a III-a. A fost echipa mai bună. Diferența putea fi și mai mare. Urmează returul de pe Municipalul vâlcean, sâmbăta viitoare, de la ora 17.30, unde ”municipalii” promit un adevărat spectacol. Poate se repetă istoria din barajul jucat de Flacăra Horezu, care a câștigat cu scorul general de 9-0 duelul cu Rapid Buzescu, din urmă cu cinci ani.

Leo Săraru a fost integralist în acest meci. L-a jucat în memoria tatălui, pe care l-a pierdut în urmă cu câteva zile. Și fratele său, Ionuț, a fost în lot, dar nu a intrat. Felicitări, băieți!

Rapid Buzescu: Alecu – Buzica, Năstase, Tudor, Nicoară, Dobre, Olteanu, Ionica, Păun M., Păun C., Tufan. Au mai jucat: Desculțu, Demeter, Bănuță.

SCM Râmnicu Vâlcea: Gherguș – L. Săraru, Bărbuți, Lazărescu, Roșianu, Popescu, Trașcă, Ceapă, Georgescu, Geantă, Neacșu. Au mai intrat: Tilioiu, Bîrzan, Simeanu.

Articole Similare

Back to top button