Liga II

Vâlcenii, mai buni decât o fostă echipă de Liga I

CSM• CSM Rm. Vâlcea – CS Otopeni 3-0

Cu cuţitul la os au fost jucătorii echipei CSM Rm. Vâlcea înaintea partidei din Zăvoi contra fostei formaţii de Liga I, CS Otopeni. Palmaresul era favorabil ilfovenilor, ultima descindere a lor la Vâlcea, într-un meci din Cupa României, fiind încheiat cu victoria la limită a formaţiei ce evolua, pe vremea aceea, în Liga I. Au retrogradat, au luat cu ei şi o penalizare, dar au tras şi au urcat în clasament ameninţând serios, la un moment dat, poziţiile fruntaşe.
O victorie a celor de la Otopeni în Zăvoi ar fi dus echipa ilfoveană, graţie rezultatelor, mult mai aproape de pretendentele la promovare, în timp ce noi, vâlcenii, ne-am fi simţit ameninţaţi serios de „nisipurile mişcătoare” din zona retrogradării.

O altă atitudine a jucătorilor

În urma campaniei mediatice puternice prin care s-a susţinut ideea ca CSM-ul să-şi promoveze în lotul lărgit cât mai mulţi vâlceni, rezultatele nu au întârziat să apară. Meciul cu CS Otopeni este dovada: ex-vâlcenii rămaşi în lot au evoluat cu o determinare demnă de apreciat (pe ei nu-i mai putem numi mercenari: îşi merită banii după cum joacă!), iar vâlcenii din lot s-au ambiţionat să demonstreze că fotbalul are viitor în Zăvoi. Poate că, surprinzător, în opinia mea jucătorul meciului ar putea fi considerat Miţă Deaconescu, el demonstrând că a făcut un pas înainte pentru cariera sa de fotbalist îmbrăcând tricoul CSM-ului. Noua atitudine a jucătorilor – desigur impusă cu tact şi perseverenţă de Alin Artimon – s-a văzut din startul meciului. Vâlcenii nu s-au lăsat impresionaţi de „cartea de vizită” a oaspeţilor şi au căutat să-i pună la respect. Abia în minutul 17 am avut parte de o ocazie reală de gol. Juniorul Petre Goge a închis gura celor care spuneau că joacă doar pentru că trebuie promovat în baza unor înţelegeri cu fostul său club din Craiova, dar s-a văzut că nu e aşa: cu CS Otopeni a arătat încă o dată că merită să fie titular. El putea deschide scorul dacă oaspeţii nu respingeau de pe linia porţii prin Nae, portarul, cel ce avea să se recunoască învins după nici două minute mai târziu, când Mihai Deaconescu (La Mulţi Ani! – de Sf. Arhanghel Mihail şi Gavirl) a trimis mingea în poartă „cu un şut sec” – aşa cum se spune în tribună.

Spectacol şi în repriza a doua

Până la pauză ambele echipe au trecut pe lângă gol. Mai întâi camerunezul Kalle a trimis mingea, cu capul, în bară, în replică Boroiban – „camerunezul” nostru – ţintind şi el bara porţii lui Nae.
După pauză echipa CSM-ului a demonstrat, pentru a câta oară?, că e bine pregătită fizic de către antrenorul Alin Artimon şi secunzii săi. Dominarea a fost una inteligentă, cu cedarea unor zone ale terenului pentru ca apoi, pe contraatac, vâlcenii să fie periculoşi. Pe post de bun coordonator de joc – ce-i drept, evoluând mult în lateral – Răzvan Dobre a fost util atât atacului cât şi liniei de mijloc, iar în minutul 65 a urcat în atac din lateral, a centrat perfect pentru Boroiban şi acesta a dus scorul la 2-0.
Dorind parcă să arate că el este eroul meciului, Dobre a continuat să fie un real pericol pentru apărarea adversă şi în minutul 77 a şutat în vinclu înscriind un gol cum rar se vede în fotbalul românesc: 3-0 pentru CSM cu fosta echipă de Liga I şi pentru CS Otopeni umilinţa era totală. De aici şi nervozitatea jucătorilor oaspeţi care au replicat cu un joc dur, cu lipsă de sportivitate în multe momente. Arbitrul partidei, bucureşteanul Florin Miron, discret şi corect în deciziile sale, l-a sancţionat cu eliminare pe Ionuţ Savu, jucătorul oaspeţilor călcându-l intenţionat pe un vâlcean căzut în urma luptei pentru minge.

Echipa, mai bună decât conducerea

CSM a terminat partida în aplauzele tot mai puţinilor suporteri ai grupării din Zăvoi. Unii ar da vina pe ploaie, alţii pe rezultatele modeste, însă realitatea este cu totul alta. Conducerea clubului, în special preşedintele Alin Trandafir, s-a aflat la baza menţinerii unei relaţii nepotrivite atât cu presa cât şi cu suporterii. Nici banca tehnică nu a fost ocolită de gafele conducerii, dar Artimon, Teleşpan, Tufişi şi ceilalţi au tăcut şi şi-au văzut de treabă. Galeria nu a mai fost susţinută, presa a fost considerată vinovată de ratarea obiectivelor echipei – dar şefii numiţi pe criterii politice la CSM nu recunosc că presa (ARENA şi TV Vâlcea 1) a susţinut promovarea tinerilor din pepiniera proprie şi „repatrierea” vâlcenilor. Acum rezultatele pozitive se văd şi sunt speranţe de mai bine. De asemenea, tot conducerea furnizează suporterilor unele informaţii prin intermediul presei doar „filtrate”: să se spună doar ceea ce trebuie spus şi doar prin anumite ziare sau posturi TV… Toate aceste aspecte au fost remarcate şi de către suporteri, nemulţumirea publicului faţă de conducerea CSM fiind aceeaşi şi după 3-0 cu CS Otopeni. Când ai o aşa echipă, iar pe banca tehnică se afă poate cel mai bun antrenor din Liga a II-a, locul vâlcenilor trebuia să fie într-un alt eşalon, acolo unde se joacă şi la lumina reflectoarelor!

Credit pentru vâlceni

Finalul meciului cu CS Otopeni a găsit echipa CSM-ului cu mulţi vâlceni pe teren, această decizie a antrenorului Artimon fiind apreciată de către public. Cu Dandea, Deaconescu, Vasile şi Săraru la final, CSM-ul a arătat, în sfârşit, ca o echipă a Râmnicului. Cum spuneam, nici contribuţia celorlalţi jucători nu trebnuie minimalizată la obţinerea victoriei din meciul cu CS Otopeni.
Pentru statistică, iată echipa folosită de antrenorul Alin Artimon: Perianu – Pasăre, C. Dinu, Deaconescu, Goge – I. Popa (Al. Dragomir ’83), S. Popescu (Leo Săraru ’88), Dandea, R. Dobre – Roman, Boroiban (C. Vasile ’77).

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button