Liga II

Vâlceanul Bogdan Vătăjelu, la prima echipă a Stelei

* „Sărmăluţă” a fost remarcat de Mihai Stoichiţă, care l-a luat de la juniori pentru a se antrena alături de Kapetanos şi compania 

Săptămâna aceasta un tânăr junior vâlcean a ajuns în atenţia tuturor. Bogdan Vătăjelu, fotbalist format de Dan Zguroiu la Sporting Rm. Vâlcea este prezentat ca viitorul Bănel Nicoliţă al Stelei. „Vătăjelu evoluează pe postul de mijlocaş stânga şi are calităţi extraordinare.

Stângaci deosebit, este prezentat de multă lume ca un viitor Hagi: are o plecare bună de pe loc, un control excelent al balonului, o explozie teribilă când are mingea la picior. În momentul în care a fost cooptat la Steaua, antrenorii de acolo au căutat special un copil care să se muleze pe acest profil. Este un băiat cuminte, care a crescut în Ostroveni. A fost pregătit de mine în mare parte, dar la începutul carierei a trecut o scurtă perioadă şi prin mâna lui Teo Ţarălungă”, spunea Dan Zguroiu cu ceva timp în urmă despre fostul său elev. Acum, oficialii Stelei şi presa centrală au certificat afirmaţiile unuia dintre cei mai buni antrenori de copii şi juniori din judeţul Vâlcea, Dan Zguroiu. „Dacă ar fi să-l compar cu cineva, acela ar fi Hristo Stoicikov. Îi va lua locul lui Bănel, pe partea stângă. Are viteză explozivă, iar dacă găseşte spaţii, poate fi letal. Şutează bine, aşa că preferă să intre în centru, pe poartă. Aşa a devenit cel mai bun de la grupa sa şi aşa a marcat şi pentru naţionala Under 17, cu Spania şi Portugalia”, a declarat pentru Prosport, Dumitru Uzunea, unul dintre antrenorii care l-au pregătit la Steaua. La doar 17 ani (neîmpliniţi!), juniorul adus la fotbal de Teo Ţarălungă şi format ulterior de Dan Zguroiu, a debutat în runda precedentă la echipa a doua a Stelei, în Liga a II-a, fiind remarcat de Mihai Stoichiţă. Pentru a-i da încredere, antrenorul formaţiei din Ghencea l-a chemat pe „Sărmăluţă” la echipa mare a Stelei, pentru a se antrena cot la cot cu Bogdan Stancu, Kapetanos şi Tănase, atrăgându-şi încă din start, datorită calităţilor fizice de care dă dovadă, o nouă poreclă: Bănel 2. Vâlceanul este prezentat drept o mare speranţă pentru cea mai galonată echipă de club din România. (Simona SIMA)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button