Handbal

Vâlcea, victorie senzațională in Liga Campionilor

Sâmbătă, 25 ianuarie, echipa de handbal vâlceană a debutat în grupele Ligii Campionilor. SCM Rm. Vâlcea a primit vizita unei formații de tradiție din Europa, cu multe trofee in palmares, Krim Ljubljana. Municipalele au intrat mai greu în meci. Au fost conduse cu 2-0. După 7 minute fără gol, Florentin Pera a cerut time-out. S-a dovedit oportun. Glibko a redus din diferență în minutul 8, apoi Fernandez a egalat (2-2). Slovenele au mai condus o dată în acest meci (3-2 în minutul 11), apoi campioana României a preluat controlul și nu l-a mai cedat până la final. A fost un joc fără emoții, dominat copios de Vâlcea. SCM a primit doar 8 goluri în prima repriză. Diferența, la pauză, a fost de șase goluri în favoarea gazdelor: scor 14-8.

Krim a părut ca o debutantă în fața grupării de la poalele Capelei. Deși Pera a schimbat garnitura, dând posibilitatea tuturor jucatoarelor sa intre pe teren, nici in partea secundă echipa din Ljubljana nu a avut mai mult succes în fața Vâlcii, care a demonstrat că-și merită locul la „masa bogaților”. SCM a obținut o victorie concludentă în fața trupei slovene: 31-16. Și-a asigurat, astfel, primele puncte în grupa a doua principală. Diferența la care s-a impus (15 goluri!!!!) este importantă în ideea în care departajarea, în lupta pentru sferturi, se va face în funcție si de meciurile directe.

Altfel, Glibko a făcut un joc mare. Ucraineanca a înscris 9 goluri, în condițiile în care a jucat mai puțin în repriză a doua.

De asemenea, Batinovic s-a remarcat intre buturi, dar si Diana Ciucă, neînvinsă in ultimele 7 minute. Dumanska a lipsit din cauza unei entorse.

Profitând de situația favorabilă, Pera i-a dat sansa si junioarei Dana Marin sa debuteze în Liga Campionilor. Aceasta a înscris ultimul gol: 31-16.

Articole Similare

Back to top button