Liga II

Vâlcea şi Craiova, egale la… hochei pe zăpadă

* CSM şi Universitatea au remizat (1-1), într-un meci amical care s-a disputat duminica trecută, în Zăvoi, pe Stadionul „Municipal”

Aflate pe poziţii identice în clasament la jumătatea campionatului (locul 10 – însă una în Liga a II-a, iar cealaltă în Liga I), CSM Rm. Vâlcea şi Univ. Craiova s-au înfruntat la finele săptămânii trecute, mai precis duminică, 23 ianuarie, în Zăvoi, pe Stadionul „Municipal”, într-o partidă amicală care n-a semănat deloc cu una de fotbal, ci mai degrabă cu una de… hochei pe zăpadă. Nu mai trebuiau decât crose şi un puc, pentru a se îndeplini întru totul condiţiile din celebrul sport care se joacă pe patinoare special amenajate!
Meciul arbitrat de Adrian Comănescu, care a fost ajutat la cele două linii de asistenţii Florin Păunescu şi Marius Badea, s-a terminat până la urmă la egalitate (1-1). Vâlcenii au deschis scorul în prima repriză, prin Dan Balauru, care a înscris din penalti în minutul 45, în timp ce craiovenii au egalat prin Mihai Roman (în minutul 59).

Balauru şi Ciucă, aproape să se ia la bătaie

În ciuda terenului greu de joc, jucătorii celor două echipe au încercat nu doar să-şi menţină echlibrul pe un gazon acoperit în întregime de zăpadă, ci şi să se şi impună în faţa adversarilor. Prima ocazie importantă a meciului a aparţinut craiovenilor şi s-a consumat în minutul 28, atunci când Stoianof a recuperat o minge din picioarele lui Dandea, a pătruns până în colţul careului de 6 metri, de unde a încercat să-l execute pe Tufişi cu un şut năpraznic, dar mingea s-a dus mult peste transversală. Deşi n-a fost decât o partidă amicală, meciul s-a „încins” în minutul 35, atunci când Balauru şi Ciucă s-au contrat serios, iar jucătorii celor două echipe au fost foarte aproape să se ia la bătaie, fiind calmaţi cu greu de centralul Adrian Comănescu.

Marius Rădulescu a obţinut penaltiul pentru CSM

Până la pauză, şi vâlcenii au avut şansa lor de a înscrie, prin tânărul Vasile, care a fost găsit nemarcat în suprafaţa de pedeapsă, la 8 metri de poarta adversă, însă şutul său defectuos a trecut mult pe lângă bara laterală. Replica oaspeţilor a venit imediat, David Lopes a expediat mingea cu capul din interiorul careului, dar Tufişi a reţinut-o cu siguranţă. Ulterior, o lovitură liberă executată de Gângioveanu l-a întins serios pe portarul veteran dintre buturile CSM-ului, care a boxat balonul ud, iar coechipierii săi au îndepărtat pericolul.
Primul gol a picat chiar în ultimul minut de joc al reprizei, atunci când Marius Rădulescu a fost faultat din spate de Ciucă, iar centralul Adrian Comănescu a dictat fără ezitare penaltiul de rigoare. După câteva discuţii între jucătorii vâlceni, cel care a executat lovitura de pedeapsă a fost decarul Dan Balauru, care a înscris cu un şut imparabil sub transversală: 1-0.

Oaspeţii au egalat după o gafă a lui Odoroabă

Intrat la pauză pe teren, în locul lui Marius Rădulescu, tânărul vârf de atac Bogdan Geantă avea să treacă pe lângă majorarea scorului în minutul 48, atunci când şutul său din colţul careului de 16 metri n-a nimerit colţul lung al porţii lui Hotoboc, cel care l-a suplinit pe titularul Silviu Lung Jr. între buturile echipei din Bănie în repriza secundă a amicalului de duminica trecută. Egalarea a survenit în minutul 59, atunci când Odoroabă a fost deposedat de Mihai Dina în suprafaţa de pedeapsă, atacantul craiovean i-a pasat lui Mihai Roman aflat în centrul careului de 16 metri, iar acesta a înscris cu un şut pe jos, lângă bara laterală, fără speranţă pentru tânărul portar vâlcean Radu Chiriţă: 1-1.
În minutul 74, Geantă a scăpat spre poarta craioveană, dar şutul său a fost blocat în ultima clipă de David Lopes, care a deviat mingea în corner. Ultima şansă de gol a meciului i-a aparţinut lui Ciucă, mijlocaşul Universităţii şutând mingea puternic dintr-o lovitură de la peste 20 de metri, pe care tânărul portar Radu Chiriţă a respins-o miraculos de lângă bara laterală, printr-un plonjon de efect.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button