Politica

V.A.I.: „Jurcan, Bulacu şi Moise au transformat PDL într-un partid balama”

VAIDemocrat-liberalul Valentin Adrian Iliescu, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, poate concura lejer la titlul „Cel mai mârlan politician al anului”. Pedelistul şi-a atacat în mod mizerabil o colegă de partid doar pentru că aceasta l-a făcut să pice de „papagal” din cauza unor declaraţii ale sale, care nu aveau suport real. Iliescu a extins atacul şi la adresa celorlalţi colegi, pe care i-a acuzat că au transformat PD-L la Vâlcea într-un „partid balama”, pentru a-şi proteja afacerile personale. În replică, Moise l-a sfătuit pe Iliescu să chiulească mai puţin şi să-şi vadă de sarcinile prevăzute în fişa postului de ministru, nu să „bântuie” degeaba prin Vâlcea.
Săptămâna trecută, subalternul lui Băsescu s-a gândit că nu ar strica să-şi imite şeful de partid şi a lansat un atac mizerabil la adresa democratei Iuliana Moise, preşedinta organizaţiei de femei a PDL Vâlcea, persoana care i-a restricţionat accesul în organizaţia judeţeană. Excesul de furie a fost provocat de câteva declaraţii făcute de Iuliana Moise în media locală, democrata anunţând că Iliescu nu a fost primit în PDL Vâlcea, chiar dacă acesta susţine cu vehemenţă contrariul. Ea a mai făcut referire şi la câteva bârfe, potrivit cărora ministrul ar intenţiona să cumpere combinatul Oltchim. Afirmaţiile Iulianei Moise au fost susţinute şi de liderii PDL Vâlcea, care au confirmat că ministrul nu este membru al PD-L Vâlcea. Iritat, Iliescu a continuat atacul la adresa democratei într-o manieră demnă de Evul Mediu.
„Doamna Iulian Moise minte cu neruşinare, ca întotdeauna. De fapt, minciuna este a doua natură a dumneaei şi îndrăznesc să spun că informaţia este o minciună sfruntată şi dovedeşte caracterul josnic pe care-l are. Nu este adevărat, nu vreau să cumpăr Oltchim-ul. Nu sunt interesat şi nici nu am banii necesari. Informaţia pe care a vehiculat-o este o minciună sfruntată şi dovedeşte caracterul josnic pe care-l are. Dacă aş putea, aş ajuta Oltchim să funcţioneze, să creeze locuri de muncă la oameni, să aducă bani la bugetul statului. Eu sunt un om implicat, nu pot să privesc cu indiferenţă la problemele oamenilor legate de locurile de muncă, de contracte, comenzi ale societăţilor respective, ca lor să le meargă mai bine. Dar de aici şi până acolo este o minciună atât de mare, mai mare şi mai grasă decât domnia sa”, a spus pedelistul.

Valentin Adrian Iliescu, respins mai nou şi de PD-L Râmnicu Vâlcea

După încă un şut primit în fund de la liderii locali ai PDL, printre care s-au numărat senatorul Dorel Jurcan şi primarul Romeo Rădulescu, aceştia confirmând că ministrul nu a fost primit în organizaţie, Iliescu a revenit cu un atac şi la adresa lor. Iliescu îi acuză  de corupţie calificată şi de faptul că au transformat PD-L într-un partid balama doar pentru a-şi proteja afacerile personale.
„Eu cred că, într-o organizaţie de partid care se găsea pe locul trei în Vâlcea, trebuie să existe o vânzoleală, o implicare mai mare, să se scoată la iveală oameni de valoare, care să câştige alegerile viitoare. Ceea ce este PDL Vâlcea în prezent este un partid balama, abonat permanent la poziţia a III a, poziţie din care ba cu  PSD, ba cu PNL, din când în când, în interesul a 5-6 oameni din partid, aceiaşi care fac mereu jocurile şi îşi mai  mijlocesc nişte interese şi nişte afaceri personale la CJ sau îl altă parte. Dacă conducerea de la Bucureşti s-ar apleca asupra matrapazlâcurilor pe care le fac unii colegi de la Vâlcea, i-ar da afară cu picioare în fund”, a declarat Iliescu. Ministrul a mai ţinut să precizeze că nu a fost primit în organizaţia vâlceană pentru că era mult mai bun decât cei care trebuiau să-i dea avizul. „Din păcate, celor care folosesc partidul în interes personal nu le convine această situaţie. Şi nu le convine competiţia pentru că sunt oameni mult mai buni ca ei. Ei bine, din această perspectivă, nu mă pot accepta, merg chiar până la ideea de a nu mă accepta în organizaţia municipală Rm. Vâlcea. Eu am venit să ajut să câştigăm alegerile în 2012. Îndrăznesc să spun că, în 2012, se va vedea cine a avut dreptate. Iliescu, care spune că dacă nu facem ceva acum, PDL rămâne abonat mereu la locul III sau Iuliana Moise care rămâne să arate ce poate?”, a adăugat Iliescu.

VAI; acuzat că trage chiulul la Bucureşti ca să „pască” un post de deputat în judeţul nostru

Iuliana Moise nu i-a rămas datoare şi i-a transmis, tot prin intermediul presei, că organizaţia s-a descurcat destul de bine şi fără el şi că nu are încredere în calităţile sale atâta timp cât îşi neglijează îndatoririle ce-i revin în fişa postului de ministru. Moise l-a acuzat pe Iliescu că trage chiulul, că bănănăie prin satele din Vâlcea în speranţa că-şi va găsi un loc călduţ de parlamentar de Vâlcea la alegerile viitoare.
„Organizaţia judeţeană a PDL Vâlcea are destui oameni capabili să o conducă, nu are nevoie de domnul Iliescu. Am câştigat alegerile şi fără el, am plecat de la un 8% şi am ajuns la 30%, aşa că se ne cam lase domnul Iliescu. Eu nu ştiu când îşi îndeplineşte domnia sa atribuţiile prevăzute în fişa postului, pentru că toată ziua e la Vâlcea. A venit în campania lui Romeo Rădulescu de la Primăria Râmnicului şi nu a mai plecat. Toată ziua e în Vâlcea, prezenţa sa a devenit insuportabilă”, a răspuns Iuliana Moise. D.N.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button