Liga V

UNIREA PĂUŞEŞTI MĂGLAŞI – AS MARLAUR 2-0

Liderul şi-a respectat blazonul

* echipa lui Marcel Popii a fost învinsă şi a ratat astfel prima uriaşă de victorie promisă de patron

Deşi actualul campionat este considerat ratat datorită evoluţiilor sub aşteptări din prima parte a sezonului, AS Marlaur a mai avut totuşi un obiectiv care putea fi realizat sâmbătă, 20 martie. Şi-a propus să învingă liderul seriei I, pe Unirea Păuşeşti Măglaşi,  formaţie care ţinteşte promovarea în acest an.

Meciul dintre Unirea Păuşeşti Măglaşi şi AS Marlaur a fost considerat un derbi şi a căpătat o importanţă deosebită datorită lui Marcel Popii, sponsorul formaţiei mai slab clasată din această întâlnire, care a anunţat că o victorie în faţa liderului va aduce fiecărui jucător de-al său câte 50 de euro. Suma pusă în joc i-a motivat nu doar pe fotbaliştii formaţiei oaspete, ci şi pe cei ai liderei, care s-au ambiţionat să-i strice planurile lui Popii, un fiu al comunei Păuşeşti Măglaşi. Sponsorul de la AS Marlaur şi-a dorit să învingă echipa din propria-i comună, însă gazdele i-au dat planurile peste cap.
Meciul, suficient de atractiv pentru nivelul Ligii a V-a, a început într-un ritm alert, cu un plus pentru oaspeţi, care păreau a avea suficiente resurse pentru a scoate un rezultat bun din acest meci. I-a marcat, însă, o ratare uriaşă. Roşca a primit o pasă pe culoar, la limita ofsaidului, a driblat şi portarul, dar în momentul şutului a ales să se întoarcă cu spatele la poartă, în cele din urmă fiind deposedat. A fost momentul peste care oaspeţii n-au putut trece cu uşurinţă. AS Marlaur a mai avut câteva acţiuni legate în apropierea careului advers, însă fără rezultat pe tabela de marcaj. Jucătorii pregătiţi de Marin Matei au trecut apoi la timona jocului. Pîrvu a ţintit transversala din lovitură liberă, iar apoi, în minutul 36, a venit şi golul pentru Unirea. Oprescu a scăpat pe flancul stâng, a centrat în faţa porţii şi Gruea şi-a învins propriu portar: 1-0. La pauză putea fi chiar 2-0, dar Dobriceanu, lăsat cu „jokerul pe liber” în careul advers, s-a împiedicat, ratând şansa majorării avantajului. În partea secundă gazdele au ştiut să gestioneze avantajul, iar în minutul 62 au reuşit să puncteze din nou, după o fază la care oaspeţii au cerut ofsaid. Pîrvu a pătruns pe flancul drept, a centrat în faţa porţii şi Oprescu a marcat pentru 2-0. La puţin timp după această reuşită, au marcat şi cei de la AS Marlaur, însă golul lui Tampa a fost anulat pe motiv de ofsaid.
Astfel s-a scris istoria unui derbi de Liga a V-a, câştigat de echipa reînfiinţată la începutul acestui sezon de primarul Alexandru Dediu. Unirea Păuşeşti Măglaşi şi-a reconfirmat încă o dată valoarea şi a rămas în fruntea Seriei I.

Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button