Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Politica

Unii consilieri judeţeni ai PDL înghit forţat alianţa cu PSD

Consilierii judeţeni au făcut circ săptămâna trecută, în cadrul şedinţei CJ, fiecare formaţiune politică încercând să-şi apere interesele de partid şi favoriţii. Şefii CJ au fost acuzaţi că ar fi făcut numiri în funcţie în baza unor documente în alb, respinse la şedinţa din luna mai. Pe de altă parte, consilierii democraţi au încercat să-şi faulteze colegii de alianţă prin sabotarea la vot a proiectelor propuse pe ordinea de zi de către preşedintele Ion Cîlea. Iar liberalii au declarat ilegale toate numirile făcute în şedinţa respectivă, cerând atacarea lor în contenciosul administrativ de către prefectul Petre Ungureanu, în caz contrar, ei ameninţând că se vor ocupa personal de reglarea situaţiei.
În momentul în care încordarea a ajuns la maxim, făcând trimitere la angajarea lui Sabin Dragnea în funcţia de director al Centrului Medico-Social din Lădeşti, dar şi a lui Nicu Spiridon la conducerea Serviciului Judeţean de Pază, liberalul Gheorghe Pasat l-a acuzat pe preşedintele Ion Cîlea, liderul PSD Vâlcea, că a transformat CJ în agenţie de şomaj. Acesta i-a răspuns imediat, cu un şir întreg de acuze la adresa guvernării Tăriceanu.
Lucrările şedinţei au explodat în momentul în care consilierii noii alianţe, PSD –PDL, au propus menţinerea în funcţie a vicepreşedintelui Dumitru Persu, dar şi numirea pesediştilor Nicu Spiridon şi Sabin Dragnea la conducerea a două instituţii din subordinea Consiliului Judeţean Vâlcea. Chiar dacă desemnarea lor „era inclusă pe ordinea de zi a şedinţei ca notă şi nu ca proiect de hotărâre, aşa cum prevede legea”. Liberalii şi unul dintre consilierii PD-L, avocatul Petre Grigore, au sesizat „ilegalitatea comisă”, dar preşedintele CJ, social-democratul Ion Cîlea nu a ţinut cont de observaţiile lor, considerându-le neîntemeiate.
„În viaţa mea nu m-am simţit mai umilit ca azi”, a spus Sabin Dragnea în timpul reluării votului pentru numirea sa şi a lui Nicu Spiridon în fruntea celor două unităţi aflate în subordinea CJ: Centrul Medico-Social din Lădeşti  şi Serviciul Public Judeţean de Pază. Din punctul de vedere al unor consilieri, umilirea în public a celor doi ar fi putut fi evitată dacă apărea la momentul potrivit proiectul sau dacă acest punct s-ar fi amânat pentru şedinţa următoare ori, şi mai elegant, dacă numirile ar fi fost făcute separat şi în niciun caz cu specificaţia că sunt şomeri şi nu au din ce să trăiască încă o lună de zile.
Vă reamintim că numirea celor doi a picat la vot în şedinţa din luna mai, când în CJ funcţiona alianţa PNL-PDL. Aceştia au dat CJ în judecată pentru că li s-a refuzat postul deşi trecuseră examenele. Un examen discutabil, în opinia reprezentanţilor PNL, ţinând cont de faptul că din comisie au făcut parte doar pesedişti. Consilierii judeţeni PDL şi PNL au  reclamat faptul că, în comisia de examinare, nu au fost cooptaţi şi ei, o obligaţie prevăzută prin lege. Nicu Spiridon a fost singurul care nu s-a simţit deloc umilit, dimpotrivă, a ameninţat că va cere şi despăgubiri dacă nu va fi numit în funcţie. Cele două numiri au fost supuse votului  chiar dacă liberalii şi preşedintele Comisiei Juridice, democratul Petre Grigore s-au declarat  împotrivă, pentru că „proiectul de hotărâre fusese respins în luna mai”. Procedura de vot a durat două ore, timp în care consilierii PDL au încercat să saboteze numirea celor doi, fie prin vot dublu pentru Dragnea şi în minus pentru Spiridon, fie prin sustragerea de la vot în turul doi. Ion Cîlea a fost obligat să se roage de ei, la telefon, să se reîntoarcă şi să reia votul. D.N.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button