FotbalDiverse

Un tânăr fotbalist vâlcean, legitimat la Farul Constanța, convocat la Națională pentru pregătirea participării la Turul de Elită

FRF a anunțat că ”reprezentativa Under 17 a României, formată din juniori născuți începând cu 1 ianuarie 2007, se reunește pentru a pregăti participarea, în luna martie, la Turul de Elită. Până la viitoarea acțiune din martie cu meciurile decisive pentru calificarea la Campionatul European, tricolorii pregătiți de Nicolae Roșca vor disputa luna aceasta două jocuri amicale în fața Moldovei, sâmbătă, 10 februarie, de la ora 12:00, respectiv, luni, 12 februarie, de la ora 11:00, la Centrul Național de Fotbal Buftea. Ambele partide vor putea fi urmărite în direct pe FRF.tv”. Printre jucătorii convocați pentru această acțiune se află și un vâlcean, născut la Los Angeles (SUA). Este vorba despre fostul jucător al celor de la CS Hidro și ISport Rm. Vâlcea, David John Dumitra. Acesta joacă de câteva sezoane pentru Farul Constanța. Deși are 16 ani (pe 30 martie va împlini 17 ani), evoluează pentru echipa Under 19 aflată în curtea ”regelui” Hagi. David este deja un jucător valoros pe care, cu siguranță, îl vom vedea și în Superligă nu peste mult timp. La Națională a fost convocat în numeroase rânduri. Va lupta pentru România pentru asigurarea prezenței la Campionatul European.

Lotul convocat de selecționerul Naționalei Under 17, Nicolae Roșca, la acțiunea din februarie este următorul:

Portari: Bogdan Ungureanu (FC Rapid 1923), Mihai Răcășanu (CFR Cluj)

Fundași: Ștefan Ioniță (Salernitana | Italia), Florin Gașpăr (Universitatea Craiova), Matei Manolache (FCSB), John Dumitra (Farul Constanța), Andrei Racu (Atalanta | Italia), Eduard Cotor (Vfl Osnabruck | Germania), Rareș Tomoiagă (Union Saint-Gilloise | Belgia), Alin Techereș (Universitatea Cluj), Narcis Ilaș (Lazio | Italia)

Mijlocași: Iustin Doicaru (Farul Constanța), David Popa (FCSB), Dan Nechifor (Farul Constanța), Diego Burlacu (FC Bacău), Matyas Laszlo (FCSB), Mihai Toma (FCSB), Robert Petculescu (Universitatea Craiova), Alexandru Stoian (Farul Constanța), Yanis Pîrvu (FC Argeș)

Atacanți: Raul Stanciu (UTA Arad), Vlad Oargă (Sampdoria | Italia)

Reprezentanții Federației au mai făcut cunoscut faptul că România va găzdui, în martie, jocurile din grupa tricolorilor la Turul de Elită, ultima rundă înaintea Campionatului European. Jocurile echipei noastre se vor disputa la Buftea, după următorul program:

  • Miercuri, 20 martie 2024, 12:00: Țara Galilor – România
  • Sâmbătă, 23 martie 2024, 12:00: Bulgaria – România
  • Marți, 26 martie 2024, 12:00: România – Suedia

Se vor califica la turneul final câștigătoarele celor 8 grupe, plus 7 din cele 8 ocupante ale locurilor secunde cu cel mai bun punctaj. Campionatul European U17 din 2024 va fi găzduit de Cipru, în perioada 20 mai – 5 iunie.

Articole Similare

Back to top button