Acasă Fotbal Are un singur braţ, dar două inimi mari. Ion Pârlac, din Laloşu,...

Are un singur braţ, dar două inimi mari. Ion Pârlac, din Laloşu, s-a chinuit două zile, prin frig şi ninsoare, pentru a vedea FCU Craiova

7729
0

Pasiunea pentru fotbal nu are limite. Mai ales, în zona Bălceşti, unde există mulţi suporteri ai Craiovei Maxima. Prin sângele lor curge o singură iubire, un singur sânge: alb-albastru… La ultimul meci oficial al echipei patronate de Adrian Mititelu, care evoluează în Liga a IV-a Dolj, a participat şi un suporter originar din comuna Laloşu. Îl cheamă Ion Pârlac şi, de ani buni, locuieşte în Moldova Noua. Prietenul său, Ionuţ Zamfira, i-a făcut o scurtă descriere pe Facebook, care a strâns rapid făcut sute de like-uri. „Când situaţia-i permite, vine la meciurile noastre, ale echipei FC Universitatea Craiova. Ieri, a plecat pe ploaie de acasă, a scandat cu noi, a susţinut cu noi, a suferit cu noi! A ajuns acasă azi, la 5 dimineaţa, pe zăpada! Un efort supraomenesc, pentru o dragoste sinceră şi netrădată! Ion este acel suporter cu un singur braţ. Dar Ion are două inimi în pieptu-i de oltean! Să ne fie exemplu de credinţă şi devotament! Mă înclin în faţa ta, Ioane!”, a scris Ion Zamfira, pe Facebook.

 În 1998, şi-a pierdut mâna dreaptă, într-un accident de muncă în mină

În 1998, Ion Pârlac a avut un accident de muncă, în mină, unde şi-a pierdut braţul drept. Chiar şi în pofida handicapului dobândit – spune el – viaţa este la fel de frumoasă. „Important e să iubeşti viaţa, pentru că şi ea te iubeşte pe tine. Atâta timp cât exişti, asta este cel mai important. Recunosc că, financiar, îmi este foarte greu. Am trei copii, pe care îi iubesc până la cer”, a mărturisit Ion Pârlac. Deşi nu are o situaţie financiară deosebită, el a făcut, totuşi, eforturi mari să meargă la câteva dintre meciurile echipei favorite, FCU Craiova.

„Pot să-mi  mai pierd încă o mână, tot cu adevărata Craiova o să ţin”

„Dragostea pentru fotbal e mare. Chiar dacă ai un handicap, asta nu te opreşte deloc să mergi să-ţi vezi echipa favorită. Pot să îmi mai pierd încă o mână, tot cu FC Universitatea Craiova o să ţin. Altfel, nu am cum! Există o singură echipă mare. Doar dacă-mi pierd capul, atunci poate să ţin cu ce vedem acum în Liga I. Atâta timp cât UEFA nu a dat drept de particicare Universităţii Craiova în cupele europene, păi, despre ce vorbim. Asta înseamnă că echipa nu respectă regulile jocului. Nu poţi fi mic, iar a doua zi … mare… Trebuie să respecţi anumiţi paşi în viaţă. Nu te naşti şi te faci mare peste noapte…”, a mai spus Pârlac.

 Dragostea pentru FCU poate ajunge şi peste hotare

Dragostea sa pentru „unicile culori alb-albastre” sunt de neoprit. El locuieşte acum din Moldova Nouă, iar, săptămâna trecută, a decis să meargă la un meci oficial al echipei FCU. A plecat de vineri seara la meci, s-a cazat la un prieten, de unde a plecat dimineaţa, la ora 4.30. Timp de două zile, a avut peripeţii de neuitat. „De unde locuiesc eu, sunt 250 de kilometri până la Craiova. Nu ai transport. Pleci cu ce apuci şi te întorci la fel. Am mers şapte kilometri pe jos, până acasă, deoarece nu am găsit nicio maşină. Şi asta se întâmpla noaptea târziu, prin ninsoare. Am încercat să găsesc o maşină de ocazie să mă întorc acasă, dar, degeaba. Am stat ore în şir în frig… am mai reuşit să merg câte 10-15 kilometri la ocazie. M-a prins noaptea de sâmbătă spre duminică la Orşova. Am urcat într-un sat, să cer un ceai cald, deoarece mi-era atât de frig şi eram atât de ud, că nu mai mă puteam mişca. Am apelat inclusiv la o patrulă de poliţie, să mă ajute să găsesc o ocazie. Lumea refuza, deoarece tocmai avusese loc o crimă odioasă, iar nu avea curaj să mă ia. Înţeleg, până la urmă. Am ajuns după două zile acasă… Eu când a trebuit să plec la ultimele două meciuri, am mers prima dată la Timişoara, apoi, la Craiova, iar asta a însemnat să fac peste 500 de kilometri. Eu întotdeauna trebuie să plec cu o zi înainte. Am format un grup la Timişoara, de care va auzi în toată Oltenia. Toţi suntem fani FCU Craiova. Grupul se numeşte SUD-VEST Leon. Le mulţumesc, cu acest prilej, băieţilor, pentru sprijinul oferit”, a mai spus Ion Pârlac. (L.C.)