Liga IV

Trupa lui Amati s-a retras de pe teren după un sfert de oră de joc

Soarta Progresului Măldăreşti şi cea a Novei Turist Rm. Vâlcea au fost pecetluite. Formaţia lui Relu Nica mai are şansă precum a porcului de Crăciun să se salveze de la retrogradare, în timp ce echipa lui Tavi Păunescu s-a resemnat, trecând la analize în ceea ce priveşte oportunităţile de a juca şi în sezonul viitor în Liga a IV-a. Astfel, dată fiind situaţia, partida dintre Progresul Măldăreşti şi Nova Turist nu avea o însemnătate aparte. Era aşteptat un meci liniştit, fără incidente. Partida s-a încheiat, însă, după doar un sfert de oră de joc. Gazdele conduceau cu 2-0, iar apoi au dus scorul la 3-0, faza care-a precedat această reuşită producând supărare în tabăra Novei. Tavi Păunescu şi compania au solicitat un fault, centralul Petre Mihai n-a dat, jocul a continuat şi s-a făcut 3-0 pentru Progresul. În acel moment, formaţia antrenată de Augustin Amati s-a retras de pe teren. N-a mai intrat, astfel că s-a fluierat sfârşitul jocului.
„Am mai spus că nu vrem să ne arbitreze Petre Mihai. Nu e prima dată când se întâmplă să ne dezavantajeze. Dacă ar fi fost aşa, am fi trecut cu vederea greşelile din acest meci. Nu mai exista miză, şi noi, şi ei suntem ca şi retrogradaţi, aşa că am venit să jucăm prieteneşte cu echipa din Măldăreşti, să ne simţim bine. Dar centralul a stricat jocul, arbitrând tendenţios de la început. Ne-am retras de pe teren în ideea de a da un exemplu. Trebuie pus piciorul în prag pentru că astfel nu se mai poate”, a precizat Tavi Păunescu, sponsorul-jucător al Novei, după etapa de sâmbătă, 29 mai.

Au transformat oficialul în amical

După ce s-a fluierat sfârşitul întâlnirii, cele două formaţii au ales să continue jocul. Au transformat meciul oficial într-unul amical, partida încheindu-se la egalitate, scor 4-4, rezultat care nu va conta însă în clasamentul Ligii a IV-a, disputa urmând a fi omologată cu scorul de 3-0 în favoarea Progresului. „Am rulat întreg lotul, ne-am făcut antrenamentul, dacă tot s-a întâmplat aşa. Între noi nu a existat nicio altercaţie. Nu aveam pentru ce să ne certăm”, a spus Relu Nica. „După ce au plecat arbitrii, a fost bine” a mai adăugat Tavi Păunescu, preşedintele Novei.

Augustin Amati nu condamnă jocurile de culise

În ultimele etape, tot mai multe meciuri din Liga a IV-a s-au terminat prin rezultate surprinzătoare, care au alimentat ideea de blat. Antrenorul de la Nova Turist – echipă care va face din vară cale-ntoarsă la „Onoare” – nu-i condamnă pe cei care trişează pe ultima sută de metri. Augustin Amati e de părere că astfel de aranjamente sunt inerente oricărei discipline sportive, de la cel mai înalt nivel şi până la cel mai mic. „Dacă patronii echipelor în cauză sunt prieteni şi se pot ajuta, mi se pare corect să se înţeleagă. Chiar dacă Nova e dezavantajată de aceste înţelegeri, asta e viaţa! Fiecare se descurcă cum poate”, a menţionat Augustin Amati.

Laurenţiu SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button