„Tricolorele” au obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro

romania rio* doar 12 echipe de handbal feminin de pe întreaga planetă vor putea fi urmărite la Olimpiada din această vară  

În această vară, între 5 şi 21 august, în Brazilia, la Rio De Janeiro, vor avea loc Jocurile Olimpice de Vară. La cea mai importantă competiţie de pe mapamond, care se desfăşoară o dată la patru ani, vor lua parte 10.500 de sportivi, care vor reprezenta 206 ţări şi 28 de ramuri sportive. Printre cei care vor avea privilegiu de a participa la Olimpiadă se vor regăsi şi români. Echipa naţională de handbal feminin nu va lipsi din Brazilia. Zilele trecute, aceasta a reuşit să obţină calificarea la Olimpiadă.

La turneul preolimpic din Danemarca, România a învins Danemarca (scor 32-25) şi Uruguay (cu 36-19) şi a remizat cu Muntenegru, scor 23-23. S-a situat pe primul loc în grupă, poziţie care i-a asigurat biletul pentru Rio de Janeiro. Printre „tricolorele” care au pus umărul la acest rezultat remarcabil s-au regăsit şi vâlcencele Aurelia Brădeanu şi Mădălina Zamfirescu, alături de alte foste handbaliste care au cunoscut gloria şi au scris o pagină frumoasă de istorie pentru Vâlcea, în perioada în care au activat la Oltchim. În total, doar 12 echipe de handbal feminin vor fi prezente la Jocurile Olimpice: Brazilia (în calitate de ţară gazdă), Norvegia (campioana mondială en-titre), Angola (câştigătoare a turneului de calificare african), Coreea de Sud (câştigătoarea turneului de calificare din Asia), Spania (campioana europeană din 2014), Argentina (câştigătoarea jocurilor pan-americane), Rusia şi Suedia (primele două clasate din turneul preolimpic ce s-a desfăşurat în Rusia), România şi Muntenegru (primele două clasate din turneul preolimpic din Danemarca), Olanda şi Franţa (primele două clasate ale turneului preolimpic din Franţa). (S.S.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button