Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Liga I

Trei vâlceni în TOP 20 din Liga I

* fraţii Florin şi Mihai Costea, împreună cu Raul Rusescu, au înscris în total nu mai puţin decât 24 de goluri în sezonul 2009-2010, aceştia figurând în ierarhia celor mai buni marcatori din liga lui Mitică

În ediţia de campionat 2009-2010, Vâlcea a fost reprezentată de trei jucători în topul golgheterilor din Liga I: fraţii Florin şi Mihai Costea (atacanţi la Universitatea Craiova) şi Raul Rusescu (Unirea Urziceni). Dintre aceştia, cel mai prolific este „briliantul” din curtea lui Adrian Mititelu, Florin Costea – marcator a 9 goluri, chiar şi în condiţiile în care a stat o bună perioadă pe tuşă din cauza unei accidentări severe.

Florin şi Mihai Costea, „gemenii” golului în Bănie

În ediţia precedentă a Ligii I, au marcat împreună 16 goluri pentru Universitatea Craiova, adică aproximativ o treime din totalul de 52 care îi revine celei mai iubite echipe oltene. Dintre cei trei vâlceni, pe prima poziţie se situează Florin Costea (25 de ani), jucător legitimat la Universitatea Craiova, echipă pentru care a reuşit să înscrie de nouă ori, în condiţiile în care a jucat foarte puţin în retur, din cauza unei accidentări survenite la meciul disputat în compania celor de la Poli Iaşi. La partida în cauză, Florin a suferit o ruptură de ligamente la genunchiul stâng, în urma unei intrări dure a lui Brăneţ, goal-keeper-ul echipei moldovene. Golgheterul Universităţii Craiova a urmat un program intens de recuperare într-o clinică din Olanda, urmând să reintre pe teren abia la finele acestui an, acesta necesitând o perioadă de opt luni de repaos. De precizat că atacantul de 25 de ani a fost declarat de RADIO România cel mai bun fotbalist, în sezoanele 2007-2008 şi 2008-2009, iar în urmă cu an a fost cel mai bun marcator din Liga I, cu 17 goluri. Florin şi-a început cariera de fotbalist la FC Rarora Rm. Vâlcea, în 2003, pentru ca în 2004 să joace pentru CSM Rm. Vâlcea. La finele lui 2005, vâlceanul a fost cumpărat de Universitatea Craiova, Mititelu plătind pentru el 60 de mii de dolari, pentru ca mai apoi acesta să fie cotat la câteva milioane de euro.
Mihai, fratele cel mic al lui Florin, ocupă ultimul loc în TOP 20, deţinând şapte „boabe” în actualul sezon. Acesta a debutat la echipa lui Adrian Mititelu la vârsta de 18 ani, mai precis, pe 26 noiembrie 2006, împotriva celor de la UTA Arad.

Raul Rusescu – fostul elev al lui Cristi Bora – s-a clasat pe locul 16

Fostul elev al lui Cristi Bora (în perioada în care îşi făcea junioratul în Zăvoi) s-a remarcat şi anul acesta printre cei mai buni fotbalişti din prima ligă. Raul Rusescu ocupă poziţia a 16-a în clasamentul golgheterilor, devenind în 2010 vicecampion naţional cu Unirea Urziceni, asta după ce în 2009 câştiga, în premieră, titlul de campion. Anul trecut, atacantul lui Rony Levy a suferit o intervenţie chirurgicală la genunchiul stâng, după o accidentare în timpul unui antrenament. Tânărul vâlcean s-a recuperat într-o clinică din Roma, devenind, din nou, vital coechipierilor în compartimentul ofensiv. Raul Rusescu a fost numărul 1 în mai multe partide din campionat şi s-a erijat, în dese rânduri, în artizanul victoriilor echipei din Urziceni.

Lucian CORNECI

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button