Politica

Trei prefecţi din Ardeal s-au rătăcit în Vâlcea

Obiectivele turistice vâlcene sunt sublime, dar foarte greu de reperat, din cauza lipsei indicatoarelor. Nu demult, trei dintre prefecţii invitaţi la o întâlnire de lucru la Rânca au ajuns la Frânceşti pentru că nu au înţeles indicatoarele. Asta cu toate că prefectul de Vâlcea le explicase în ungureşte calea de urmat. Prefectul recunoaşte că a făcut pe ghidul, deşi nu înţelege o boabă din indicatoarele amplasate de cei de la ARR. El este convins că a vorbit corect ungureşte. În schimb, de traseul recomandat nu e prea sigur.
Şedinţa Colegiului Prefectural desfăşurată joia trecută a avut pe ordinea de zi un proiect de mare importanţă pentru turismul vâlcean, sublim în declaraţiile oficialilor, dar inexistent în lumea reală. Şi anume: sistemul de indicatoare rutiere prin care sunt semnalizate localităţile turistice, precum şi monumentele istorice şi cultural-religioase din judeţ, un sistem total defectuos dacă ar fi să ne luăm după declaraţiile prefectului Petre Ungureanu.
Prefectul spunea că nu ai cum să promovezi turismul vâlcean, dacă turistul, fie el şi românaş get beget, se pierde prin judeţ, cum a fost cazul prefecţilor PDL, participanţi la întâlnirea de taină de la Rânca. Reprezentantul Guvernului a declarat că trei dintre participanţi, toţi din zona de Ardealului, s-au rătăcit prin judeţul nostru din cauza ambiguităţii indicatoarelor,  informaţiile afişate fiind total aiuritoare. Ungureanu a recunoscut că nici el nu se descurcă foarte bine prin urbe, din acelaşi motiv… şi nu exclude posibilitatea ca cei trei prefecţi să se fi pierdut din vina lui.
„La întâlnirea de la Rânca, trei prefecţi s-au rătăcit prin Vâlcea din cauza lipsei indicatoarelor. Avem o ofertă turistică generoasă, suntem pe primul loc pe ţară, dar nu avem indicatoare care să ne îndrume exact unde dorim. Prefectul de Covasna a ajuns, după indicatoarele din oraş, n-o să vă vină să credeţi… la Frânceşti, şi i-am spus în ungureşte pe unde să o ia să nu avem probleme. I-am spus să o ia spre Târgu Jiu şi a ajuns la Frânceşti. La fel au păţit şi ceilalţi doi, dar au ajuns în alte comune. Eu cred că le-am explicat corect. Nu le-am spus să o ia spre Horezu că mi-a fost frică să nu ajungă în altă parte, mi s-a părut mai sigură varianta Tg.Jiu. Recunosc, cu toate că eu nu am scuza lor, că şi eu am probleme cu indicatoarele de la intrarea în oraş sau cu cele din zona sensurilor giratorii. Nu înţeleg mai nimic din ele. Cred că ar trebui să facem unele mai explicite, mai ales în zonele turistice”, a afirmat prefectul.
La cererea prefectului, membrii Colegiului Prefectural au aprobat în unanimitate proiectul de hotărâre cu privire la montarea plăcuţelor de semnalizare a monumentelor vâlcene de patrimoniu, în speranţa că, pe viitor, vor fi găsite mai uşor, măcar de către reprezentanţii statului.

Dana Nedescu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button