Karate

”Sunt mândră de munca şi rezultatele mele din 2021! Deşi voi împlini în curând 30 de ani, sper să mă mai ţină puterile şi să mai continui câţiva ani ca şi sportiv”

Săptămâna trecută, în baza punctajului obţinut potrivit criteriilor MTS, karateka Andreea Bîlă a obţinut titlul de Sportivul Anului în Vâlcea. A fost pentru a treia oară când s-a clasat în fruntea ierarhiei, la nivel judeţean. S-a mai întâmplat acest lucru în 2011 şi 2019. Anul viitor, când va schimba prefixul (împlineşte 30 de ani), Andreea Bîlă, campioană naţională de karate Shotokan, la senioare, dar şi campioană mondială, speră să repete rezultatele din 2021 şi să fie ferită de accidentări. Deşi şi-a început cariera şi în antrenorat, Andreea îşi doreşte să mai continue câţiva ani şi ca sportiv de performanţă.

• Care sunt concluziile după anul 2021, unul care ţi-a adus multe titluri, inclusiv pe cel de Sportivul Anului în Vâlcea?
După un 2020 în care nu am avut nicio competiţie, anul acesta a debutat în forţă. L-am aşteptat cu mare drag şi nerăbdare. Ne-am recăpătat motivaţia pentru a ne antrena, a face sacrificii pentru a obţine rezultatele dorite. A fost un an bun, fructuos, în care am fost ferită de accidentări şi am obţinut rezultate bune. Sper ca şi anul viitor să fie la fel de bogat în rezultate bune pentru mine şi colegii mei. Pentru a treia oară în carieră, am obţinut şi titlul de Sportivul Anului în Vâlcea. Punctajul meu a fost cel mai mare. A fost realizat pe baza rezultatelor din acest an. Asta a fost munca mea în 2021, eu sunt mândră de ea. Sper să mă mai ţină puterile şi pentru anii viitori. În 2022, voi împlini 30 de ani. Ca şi sportiv, asta îmi propun, să mai continui câţiva ani.
Aş vrea să-i felicit pe toţi sportivii care au obţinut rezultate bune anul acesta! Toţi muncesc foarte mult. Performanţa nu se poate obţine fără sacrificiu. Fiecare, în sportul pe care îl practicăm, avem şi supărări, momente de deznădejde, nemulţumiri, faţă de noi şi de ceilalţi, dar toate trec. Am ales să facem asta, ne-am asumat totul, am zis că vom lupta pentru noi şi vom depăşi orice obstacol.

• E mai grea meseria de antrenor decât cea de sportiv?
Sinceră să fiu, e mai grea meseria de antrenor. Mai am de muncă pentru a obţine rezultate şi ca antrenor. Dar este o plăcere când vezi că din mâna ta ies campioni. Ies copii care se dezvoltă frumos, încrezători în propriile forte, mult mai sănătoşi decât cei care nu fac sport. Ne dorim ca toţi copiii să facă sport. Nu contează ce aleg. Important este să facă mişcare, să se adapteze în colectivitate, să fie sănătoşi. Sportul te disciplinează, te ajută mult să capeţi voinţă, să ştii ce înseamnă dăruire, sacrificiu. Este benefic pentru toţi.

• Câţi sportivi numără, în prezent, Sen Sport, club în care ai calitatea de preşedinte şi antrenor?
La Sen Sport avem mai multe săli de care ne ocupăm eu şi colegul meu, Silviu Ghiţă, dar şi instructorul Cristina Iacobescu, bineînţeles sub îndrumarea senseiului nostrum, Paul Dinu, care ne ghidează şi ne susţine şi în această meserie. Avem peste 150 de sportivi la Brezoi, Rm. Vâlcea, Băbeni, acum şi Galicea, Ocnele Mari, Păuşeşti Măglaşi. Sperăm să-i facem şi pe ei din ce în ce mai cunoscuţi şi să avem rezultate bune. Pentru a realiza ce ne-am propus trebuie să muncim din ce în ce mai mult.

• Ce obiective ai pentru 2022?
Anul viitor îmi doresc foarte mult să-mi păstrez titlul de campioană naţională. Vedem ce se va mai întâmpla pe parcurs, ce oportunităţi voi mai avea.

Articole Similare

Back to top button