Liga Nationala

Ştiinţa Bacău a câştigat turneul pentru completarea Ligii Naţionale

• Echipa moldavă se află în pole-position pentru a evolua pe prima scenă a ţării în cazul în care va avărea un loc vacant

Timp de trei zile, mai precis în perioada 27-29 mai, oraşul Târgovişte a găzduit un „turneu pentru completarea Ligii Naţionale de handbal feminin, ediţia 2010-2011, în situaţia neînscrierii sau retragerii unor echipe”, aşa cum a fost denumit acesta de către însuşi preşedintele FRH, Cristian Gaţu. La această competiţie au participat trei echipe: două din Liga Naţională (Rapid Bucureşti şi Ştiinţa Bacău) şi una din Divizia A (CSM Ploieşti).
Meciurile din cadrul turneului de la Târgovişte au fost extrem de echilibrate, toate cele trei echipe câştigând câte unul. Până la urmă, prima poziţie a revenit, graţie golaverajului, echipei Ştiinţa Bacău, locurile următoare fiind ocupate de CSM Ploieşti şi Rapid Bucureşti. Echipa moldavă se află astfel în pole-position în situaţia în care vreo grupare nu se va înscrie în viitoarea ediţie a Ligii Naţionale. Altfel însă, atât Ştiinţa Bacău, cât şi CSM Ploieşti ar putea ajunge în elita handbalului românesc dacă Adunarea Generală a FRH va lua decizia de a mări numărul echipelor de pe prima scenă de la 14 la 16.
Aşa cum se cunoaşte, la finele sezonului 2009-2010 au promovat în Liga Naţională echipele CSM Bucureşti (despre care se aude de mai mult timp că va fuziona până la urmă cu Rapid) şi SCM Craiova. (N.C.)

Turneu pentru completarea Ligii Naţionale, Târgovişte, 27-29 mai

Rezultatele meciurilor:

• Vineri, 27 mai:
Ştiinţa Bacău – CSM Ploieşti        23-24

• Sâmbătă, 28 mai:
Rapid Bucureşti – Ştiinţa Bacău    33-39

• Duminică, 29 mai:
CSM Ploieşti – Rapid Bucureşti    27-28

Clasament final

1. Ştiinţa Bacău    2p.    62-57
2. CSM Ploieşti    2p.    52-52
3. Rapid Bucureşti    2p.    61-66

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button