Politica

Ştefan Prală porneşte cu prima şansă pentru Senat, pe colegiul de nord

Înainte ca băieţii deştepţi din PD-L Vâlcea să-i creeze emoţii lui Ştefan Prală, provocând demiterea sa din funcţia de director al Hidroserv, era luată foarte în serios posibilitatea ca, în noiembrie 2012, acesta să câştige alegerile pentru Senat în colegiul Horezu-Brezoi.
După reinstalarea sa în funcţie, se discută din nou despre acest scenariu logic, mulţi dintre observatorii scenei politice apreciind că Prală, preşedintele PD-L pe colegiul uninominal Horezu, se va bucura chiar de o oarecare susţinere din partea PSD şi PNL. Şi invers… De ce? Pentru că deputaţii Aurel Vlădoiu şi Cristian Buican n-au niciun interes să-l aibă adversar pe Ştefan Prală, care, presupunând prin absurd, şi din partea Partidului Verde dacă ar candida, tot ar rupe foarte multe voturi. Aşa că este de aşteptat ca, între cei trei politicieni, să existe cel puţin un pact de neagresiune, iar social-democraţii şi liberalii să-l încurajeze pe Prală să nu candideze pentru Camera Deputaţilor nici pe colegiul Horezu, nici pe zona Brezoi.
Este de aşteptat ca acest scenariu să stea în picioare şi din cauză că nimeni nu este dispus să rişte. În plus, toţi cei trei politicieni fac parte din masonerie, iar între fraţi nu-şi prea are rostul un război inutil. Ar mai fi un argument, şi anume acela că Prală a mai candidat la Senat pe nord, pierzând însă la mustaţă în faţa lui Emilian Frâncu. Evident că reprezentantul PD-L nu a renunţat la acest vis, care acum pare mai realizabil ca oricând.
Singura posibilitate ca o eventuală înţelegere între Prală, Vlădoiu şi Buican să pice ar fi ca Dumitru Pearcu, primarul comunei Tomşani, să se supere în curând pe PSD, să-şi ia jucăriile şi să plece către o altă formaţiune politică, în ideea ca, peste doi ani, să candideze, să zicem, din partea PD-L pe colegiul Horezu. Însă este greu de crezut că se va ajunge aici, deşi Dumitru Pearcu are o personalitate foarte puternică.

Eduard Dulăcioiu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button