Acasă Liga III Ștefan Nanu, în izolare, la Rm. Vâlcea, după ce a intrat în...

Ștefan Nanu, în izolare, la Rm. Vâlcea, după ce a intrat în contact cu primarul și administratorul public din Deva

2205
0

Primarul din Deva, Florin Oancea și administratorul public Adrian David Nicolae au fost depistați pozitiv cu Coronavirus după ce au participat la reunirea BPN a PNL, la care a luat parte și senatorul Vergil Chițac. Cei doi au fost diagnosticați și confirmați pozitiv la testul pentru coronavirus pe 14 martie. Fostul internațional Ștefan Nanu, antrenor la echipa de fotbal de Liga a III-a din Deva, s-a întâlnit cu aceștia vineri, 13 martie, la doar câteva ore după ce le dăduse liber elevilor săi, ca urmare a anunțului de suspendare a etapei. Ulterior, s-a întors acasă, la Rm. Vâlcea. Ar fi trebuit ca luni, 16 martie, să-și reia antrenamentele alături de jucătorii de la LPS Cetate Deva, însă nu a mai făcut-o. În România s-a instaurat Starea de Urgență, iar toate competițiile au fost suspendate. În plus, nici dacă ar fi vrut, nu ar mai fi putut reveni la Deva. Fostul jucător al Rapidului și al olandezilor de la Vitesse Arnhem a intrat în izolare.

Vineri, pe 13 martie, m-am întâlnit la o cafea cu domnul primar, viceprimarul, administratorul public. Am stat vreo 10 minute. Nici ei nu știau că ar putea avea ceva. Apoi a venit anunțul că au fost depistați pozitiv la testul pentru COVID-19. Am sunat la DSP și am anunțat că am intrat în contact cu ei. M-au întrebat dacă am simptome. Nu am avut. Mi-au spus să rămân acasă. Am stat în izolare, acasă, la Rm. Vâlcea, împreună cu soția, Olivia și gemenii noștri până pe 27 martie. La câteva zile ne mai aducea provizii un prieten. Au venit autoritățile în control, dar nu am făcut niciun test. Nu mi-a fost greu să stau în izolare. Nici nu am simțit când au trecut aceste două săptămâni. Nu știu să mai fi stat vreodată atât de mult timp în casă. Și înainte, când eram la Vâlcea, alături de familie, dimineața făceam duș și mergeam la cafea în oraș. Până la urmă, orice învăț are și dezvăț. Tot răul spre bine. Am putut să petrec momente frumoase în familie. Acum a trecut perioada critică. Și primarul a ieșit din izolare. Se simt bine atât fiica, cât și el. Soția și băiatul lui nu au contactat virusul”, a precizat Ștefan Nanu.

 

În prezent, antrenorul echipei din Deva e tot la Rm. Vâlcea. Are casă la Copăcelu. ”Am ieșit de trei zile din izolare. Cum a nins zilele acestea, le-am făcut celor mici un om de zăpadă. Avem curte și ne umplem timpul cu diverse activități. Nu m-am plictisit deloc. Olivia, care e portar la echipa de handbal a clubului Rapid, are program zilnic de antrenament. L-a primit de la antrenoare. Nu o pregătesc eu. E conștiincioasă. Se pregătește singură. A avut niște probleme la gleznă, dar acum e ok. Fetele au un grup al lor și postează acolo în fiecare zi ce au făcut. Cei mici s-au obișnuit cu noi acasă. Avem trambulină, biciclete și tot ce trebuie pentru a ne consuma energia. Am avut și petrecere în izolare, dar fără invitați. Zilele trecute, copiii au împlinit patru ani. În perioada competițională, soția, gemenii noștri și mama-soacră stau la București. Au un apartament lângă Sala Rapid, la trei minute de ea. Copiii merg acolo și la grădiniță. Băiețelul mi-a zis acum că nu mai vrea la București, că vrea să rămână la Vâlcea, dar sperăm ca viața să-și reia cursul firesc, pentru că nu putem să rămânem o veșnicie în casă”, a mai adăugat Ștefan Nanu. (S.S.)