Diverse

Ştefan Marinescu vrea sală de sport şi teren de fotbal la Roşiile

Marinescu_Stefan-Rosiile• primarul liberal se arată receptiv la pasiunile tinerilor

Pe lângă problemele de ordin administrativ, primarul comunei Roşiile, Ştefan Marinescu, nu neglijează nici domeniul sportiv. Mai ales pentru că, recent, a aflat că tinerii din comună sunt foarte receptivi din acest punct de vedere. „Înainte de a începe anul şcolar, pe 12 septembrie, am organizat împreună cu AJSPT Vâlcea – asociaţie condusă de domnul Constantin Vlaşcu – o competiţie de masă, la care au participat elevii şcolilor cu clasele V-VIII din satele Roşiile şi Romaneşti.

Aceştia s-au întrecut la fotbal, alergarea în sac, aruncarea telefonului mobil, curse de biciclete, tir cu arcul, deci la mai multe jocuri inter-active, care au atras un număr record de concurenţi din rândul celor tineri. Am fost chiar şi eu foarte surprins de îndemânarea unora dintre ei, deşi, de exemplu, nu au mai tras niciodată cu arcul. Pe câţiva i-am şi premiat, cu trofee, cu medalii, cu diplome, chiar şi cu mici cadouri. A fost un început frumos, aşa că am de gând să permanentizez această competiţie”, spune Marinescu.
Poate tocmai de aceea, primarul comunei Roşiile nu a renunţat la visul de a construi o sală de sport şi, nu în ultimul rând, de a amenaja un teren de fotbal. „Avem o suprafaţă de teren disponibilă, care se încadrează în dimensiunile normale pentru a fi amenajată o bază sportivă modernă. În fond, în opinia mea, să ai un teren de fotbal nu înseamnă doar două porţi şi o suprafaţă de joc nivelată şi împrejmuită! La Roşiile nu a existat până acum o echipă de fotbal, dar pe viitor o să insist pentru a înfiinţa una”, ne-a precizat primarul din Roşiile.
„Sunt profesor de sport, aşa că după ce nu voi mai fi primar va trebui să-mi exercit în continuare profesia şi mă preocupă ceea ce realizez din acest punct de vedere. Sunt sigur că amenajarea unei baze va reprezenta un lucru benefic pentru copii şi tineri, pentru care sportul nu este numai o plăcere, ci o necesitate”, afirmă în continuare Ştefan Marinescu.
Primarul din Roşiile a enunţat apoi şi motivele pentru care mai este atât de necesară construirea unei săli de sport. „După ce începe anul şcolar, nu trec decât vreo câteva săptămâni până începe iarna. Aşa că, până în primăvară, copiii sunt nevoiţi să-şi desfăşoare orele de educaţie fizică în clase. Afară nu pot, pentru că plouă sau e frig. De aceea, o sală de sport ar fi ideală”, a încheiat edilul liberal.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button