Politica

Spiridon, boicotat din nou

Pentru Ion Cîlea, preşedintele CJV, a devenit un obicei să alerge după consilierii judeţeni la şedinţele, pentru a vota din nou proiectele soldate cu egalitate de voturi sau un rezultat negativ la întâlnirile precedente. Săptămâna trecută, reprezentanţii PSD şi PDL din CJ au fost readuşi în sală din cauza unuia dintre consilierii pesedişti, doar pentru faptul că acesta risca să-şi piardă locul într-un consiliu de administraţie. Aleşii s-au reîntors cu greu şi au votat din nou, aşa cu le-a dictat alianţa şi nu conştiinţa.
Consilierul PSD Nicolae Spiridon, şeful Serviciului Judeţean de Pază Vâlcea, pentru că despre el este vorba, a fost din nou subiect de scandal în şedinţa Consiliului Judeţean din data de 30 septembrie. Dacă primul „spectacol” a fost provocat de numirea sa la şefia Serviciului de Pază, de această dată, motivul a fost unul mult mai simplu, dar la fel de neagreat de consilierii judeţeni: numirea sa în Consiliul de Administraţie al Centrului de Afaceri Fandra. Spiridon a fost susţinut pentru acest consiliu de vicepreşedintele CJ Dumitru Persu, dar o parte dintre consilierii PSD şi PNL nu au agreat ideea şi au votat cu liberalul Victor Popescu, fapt care a dus la un număr egal de voturi. Imediat după vot, consilierii au plecat din sală, pentru a împiedica reluarea procedurii, dar Ion Cîlea i-a readus rapid la şedinţă.
Consilierii liberali reproşaseră conducerii CJ că refuză accesul liberalilor în consiliile de administraţie sau în alte structuri din subordinea instituţiei. O parte dintre aleşii PSD şi PDL au prins mesajul şi şi-au dat votul liberalului Victor Popescu. Deşi acesta a fost la un pas să obţină un loc în Consiliul de Administraţie al Centrului de Afaceri Flandra Vâlcea, după noua încercare, a fost învins de social democratul Nicu Spiridon. Iniţial, Spiridon renunţase la acest loc, dar Dumitru Persu a insistat să-l ocupe, pentru că revenea PSD-ului. „Nu ştiu de ce mi se întâmplă doar mie aceste lucruri. Când am văzut că istoria se repetă am vrut să renunţ, dar domnul Persu a insistat să merg mai departe, pentru că locul respectiv revine PSD, nu PNL-ului, care nu face parte din majoritatea de la CJ”, a declarat Spiridon.
În final, singurul care a ieşit destul de şifonat din acest mic război a fost vicepreşedintele pedelist Romulus Bulacu, acuzat de joc dublu de către preşedintele CJ, Ion Cîlea.
În aceeaşi şedinţă s-au făcut şi nominalizările pentru consiliile de administraţie ale instituţiilor aflate în subordinea CJ: RAJDP – democratul Cristian Dîrlescu; Apavil – pesediştii Constantin Vladuţu şi Constantin Marinescu; CAS Vâlcea – pedelistul Remus Petrescu. Carmen Alexandrescu, şefa Direcţiei „Integrare” a CJ, a fost reconfirmată în funcţia de membru în AGA de la CET Govora.

Dana Nedescu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button