Liga IVLiga V

Spectacol la Olanu! Şapte goluri într-o repriză. Tomescu, dublă la primul meci pentru vicelidera Ligii a V-a

ACS Olanu e pe locul secund în Liga a V-a, unde se luptă pentru promovarea în Liga a IV-a. Până să facă pasul spre Elită, şi-a măsurat forţele cu o echipă din acest eşalon. Duminică, 18 februarie, a înfruntat CS Guşoeni. La oaspeţi au revenit doi dintre jucătorii emblematici, fundaşul Paul Pagâu şi golgheterul Mădălin Roşu. De asemenea, Aly Glodeanu a jucat primele minute după o operaţie la genunchi care l-a ţinut luni bune departe de teren. Şi gazdele au avut noutăţi. Cele mai sonore transferuri sunt ale lui Narcis Tomescu (credit FOTO: Oltul Ioneşti) şi Daniel Alexa, jucători veniţi de la Liga a IV-a.
Confruntarea dintre cele două a început cu un moment de reculegere. S-a ţinut în semn de respect şi compasiune pentru suferinţa celui care ar fi trebuit să fie observator de arbitri, vicepreşedintele CJA Vâlcea, Gheorghe Mosor. Acesta şi-a pierdut mama şi nu a mai putut veni la meci, fiind înlocuit de Teo Țarălungă, o legendă a Craiovei Maxima.
În prima repriză, oaspeţii au părut că deţin controlul. În minutul 15, Roşu a avut o şansă mare de deschidere a scorului. S-a opus portarul. Gazdele au replicat în minutul 30, după o lovitură liberă a lui Matei, respinsă în faţă de portar. Oprea nu a reuşit să profite. Au mai fost situaţii de gol, dar primele 45 de minute s-au încheiat cu un scor alb.
În partea secundă a fost spectacol. Cele câteva sute de microbişti prezenţi la stadion au văzut şapte goluri. Favorita publicului a reuşit să se impună cu scorul de 4-3. Alexa a ratat o oportunitate de a marca în debutul părţii secunde, apoi, în minutul 54, s-a produs şi deschiderea scorului. A fost un gol frumos al lui Adrian Lungu, un şut de la 20 de metri, bară interioară şi apoi în plasă: 1-0. Patru minute mai târziu, o altă reuşită a uimit asistenţa. De această dată au înscris oaspeţii. Arbitrul-jucător Andrei Ilinca a executat impecabil o lovitură liberă, de la 25 de metri. Mingea s-a dus în transversală, a căzut pe linia porţii, apoi a trecut dincolo de aceasta: 1-1. Două minute mai târziu, formaţia pregătită de Iulian Roşoagă a preluat iar conducerea. Narcis Tomescu a marcat primul gol în tricoul noii echipe. A fost o lovitură liberă la centrul terenului, contestată de oaspeţi şi din două pase, o preluare pe piept a lui Tomescu, s-a făcut 2-1. Guşoeni a fost surprinsă din nou în minutul 64, după o aruncare de la margine. ”Tractor” Predescu a marcat pentru 3-1.
Apoi s-au complicat lucrurile pentru Olanu. Bălteanu a primit al doilea galben şi gazdele au rămas în inferioritate numerică. Milan Mitrache a redus din diferenţă în minutul 76 (scor 3-2). În minutul 78, egalitatea numerică s-a restabilit. ”Taco” Mateiaşi a primit şi el al doilea galben şi a părăsit terenul înainte de vreme. Robert Matei şi colegii săi au reaprins ”scânteia”. Tomescu a avut o ocazie bună de 4-2, s-a opus Max, dar tot el a marcat în minutul 85, după un contraatac la care oaspeţii au reclamat off-side. Meciul nu s-a încheiat. În minutul 88, Bogdan Dumitru a trimis mingea direct la vinclu dintr-un şut de la 20 de metri. 4-3 a fost şi la final, rezultat care a propulsat Olanu în optimi, fiind singura echipă de Liga a V-a prezentă în această fază.

Articole Similare

Back to top button