Politica

Social-democraţii nu trebuie să intre în panică

• din cauza pactului cu PNL şi PC

Secretarul executiv al PSD Vâlcea, Dumitru Persu, consideră că nici cei mai de stânga dintre colegii săi nu trebuie să se simtă deranjaţi de alianţa gândită pe termen mediu cu PNL şi PC.
„Doamne fereşte, nu fuzionăm, nu devenim acelaşi partid! Liberalii şi conservatorii îşi cristalizează o ofertă de centru-dreapta, iar noi, PSD, vom forma polul de stânga. Ne vom păstra identitatea, doctrina şi ne vom bate pentru lucrurile în care credem şi suntem convinşi că vor scoate România din criză. PSD rămâne tot PSD. Ştiu că unora, şi de la noi, şi de la PNL, le e greu, poate, să se obişnuiască cu această idee, dar este mai important ca românii să ştie că există un proiect de salvare a României, iar acest proiect va fi construit împreună de PSD şi PNL”, a declarat Dumitru Persu.
Întrebat dacă această alianţă PSD-PNL ar trebui înregistrată la tribunal, Persu a adăugat: „Nu cred că va fi bine să tot anunţăm în presă, dar discuţiile cu PNL privesc orice formă necesară de colaborare, inclusiv o alianţă juridică, în care PNL şi PC vor reprezenta ideologia de centru-dreapta, iar PSD va reprezenta ideologia de centru-stânga. Sunt convins că liderii noştri de la Bucureşti vor lua o decizie corectă şi să nu uităm că, în conducerea centrală a partidului şi Vâlcea are un reprezentant, în persoana domnului Ion Cîlea, vicepreşedinte al PSD”.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button