Politica

Social-democraţii din Stroeşti cred că măsura privind reducerea pensiilor, salariilor şi a subvenţiilor va adânci criza

Social-democraţii din Stroeşti consideră că reducerea pensiilor, a salariilor şi a subvenţiilor în agricultură, în paralel cu majorarea taxelor şi a impozitelor, este o măsură de „avarie”, disperată, ineficientă şi care va produce efecte devastatoare pentru populaţie.

PD-L, pus pe furat, nu şi pe construit
 
La întâlnirea pe care au avut-o cu deputatul Aurel Vlădoiu, joia trecută, membrii şi liderii PSD din această localitate au spus că, după părerea lor, actualul Executiv ar trebui să plece, însă aceasta nu ar fi o măsură suficientă pentru redresarea situaţiei în care se află România. „Categoric trebuie un alt Guvern, dar se impune şi un alt mod de a gândi situaţia” – este părerea acestora. „Dacă majoritatea actuală PDL – independenţi nu acceptă să facă ceva pentru România, altceva decât să-şi împartă funcţiile şi, eventual, contractele din bani publici, probabil că putem să ne întoarcem şi la popor, la alegeri”, au mai apreciat social-democraţii. Totodată, concomitent cu plecarea unor miniştri care şi-au dovedit în repetate rânduri ineficienţa, Berceanu, Videanu sau Vlădescu, ei au mai precizat că „trebuie găsite nişte măsuri, nu impuse prin numărul de voturi din Parlament, ci stabilite printr-un dialog inclusiv cu opoziţia, cu partenerii sociali, acceptate de toată lumea şi care să se şi pună în practică”.

Cel mai mincinos guvern

Până acum, Guvernul Boc nu a făcut nimic din ceea ce a promis, ba din contră, şi-a îmbuibat clientela politică şi a îndatorat ţara, făcând ca şi nepoţii generaţiilor actuale să plătească pentru incompetenţa şi reaua credinţă a celor de la PD-L. Pe bună dreptate, social-democraţii au subliniat că „să schimbi doi-trei oameni nu înseamnă decât să arunci praf în ochii oamenilor” şi nu rezolvi nimic din problema reală, economică şi socială a României. În opinia lor, reducerea pensiilor, a salariilor, precum şi majorarea taxelor „nu vor produce efecte, dimpotrivă, criza se va adânci, iar credibilitatea Guvernului în faţa FMI, dar şi în faţa propriei populaţii, nu va face decât să scadă şi mai tare”. La rândul său, deputatul PSD Aurel Vlădoiu a afirmat că eşecul Guvernului Boc nu le produce satisfacţie social-democraţilor, pentru că „vorbim despre nişte urmări grave pentru întreaga populaţie a României”.

Alegerile anticipate ar putea fi o soluţie

Parlamentarul a mai afirmat că, deşi nu este un moment potrivit pentru organizarea de alegeri anticipate, acestea ar putea fi o soluţie, dacă actuala majoritate guvernamentală nu găseşte soluţii de redresare a situaţiei economice. În ultima parte a dialogului dintre deputatul Aurel Vlădoiu şi colegii acestuia de la Stroeşti, s-a discutat despre organizarea alegerilor interne, în fiecare structură locală, până la finele lunii mai. Primarul Velcu Istocescu Tudor, viceprimarul Constantin Prostoiu, dar şi consilierii locali prezenţi la întâlnire au stabilit în acest sens, la Stroeşti, data de 30 mai. Nu în ultimul rând, s-a vorbit despre necesitatea deschiderii PSD către noi membri, tineri, intelectuali, muncitori şi pensionari.

Probleme locale

Un alt subiect abordat în cadrul dezbaterii social-democrate a vizat problemele comunităţii condusă de primarul Velcu Istocescu Tudor. Deputatul Aurel Vlădoiu şi-a notat fiecare aspect semnalat, promiţând că va căuta, ca şi până acum, alături de conducerea centrală a partidului, dar şi cea judeţeană, posibilele soluţii de rezolvare. „La Stroeşti, este nevoie de sprijin, în primul rând, pentru susţinerea financiară a lucrărilor la baza sportivă, obiectiv prins pe Programul Ordonanţa 7 şi care a fost scos deja la licitaţie. De asemenea, acolo trebuie alocaţi bani urgent pentru refacerea unui drum judeţean, spre Dianu – cum i se spune, acesta fiind distrus de calamităţi cu ceva vreme în urmă. Iarăşi, sunt necesare fonduri pentru o şcoală. Aceasta a fost prinsă într-un program cu fonduri de la Banca Mondială, dar suma prevăzută nu este suficientă şi trebuie găsită o formulă pentru completarea acesteia”, a explicat reprezentantul comunităţilor din zona Horezu în Parlamentul României.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button