Acasă Liga V AS Şirineasa 2019, transferuri de top pentru Liga a V-a. Unul dintre...

AS Şirineasa 2019, transferuri de top pentru Liga a V-a. Unul dintre cei mai prolifici jucători din Superligă va juca pentru formaţia antrenată de Daniel Băcanu

640
0

În noul sezon competiţional, care stă să înceapă, AS Şirineasa 2019 va juca în Liga a V-a, respectiv eşalonul secund judeţean. Formaţia coordonată de Daniel Băcanu şi Cosmin Streinu şi-a consolidat lotul în această pauză competiţională. Printre noii veniţi se numără şi unul dintre cei mai prolifici jucători din prima parte a sezonului 2019-2020, de dinainte de declanşarea pandemiei. Este vorba despre Adi Tilioiu, fotbalist legitimat, ultima dată, la FC Păuşeşti Otăsău. De asemenea, la Şirineasa a mai ajuns şi Sabin Cherăscu, de la Ioneşti.


”Vom face câteva transferuri. Au venit o parte din băieţii pe care ne bazăm şi la minifotbal, la FC Tapas. Pe Sabin, Adi Tilioiu, i-am avut la Şirineasa şi în trecut, la juniori, când echipa de seniori evolua în Liga a III-a. De fapt, vreo 70% din juniorii de atunci se regăsesc acum, în echipa care va evolua la Liga a V-a. Vor fi 3-4 noutăţi în lot, însă asta nu înseamnă că vom renunţa la ceilalţi. Avem 7-8 jucători din comună, care vor continua alături de noi, indiferent de situaţie. Jucăm fotbal de plăcere, nu avem presiunea rezultatelor. Nici nu oferim stimulente financiare, dar pentru o bere după meci, un grătar, s-au găsit resurse. Emil Popa, autorităţile locale ne-au sprijinit. Aşteptăm cu nerăbdare începerea campionatului, însă, personal, sunt sceptic că vor putea începe toate competiţiile de seniori în format complet, dat fiind faptul că se cere respectarea unui protocol medical. Nu e vorba despre bani, că oricine cred că-şi permite să dea 6-7 lei pe un test, echivalentul unei beri, poate. Se pune, însă, problema, cine face aceste teste şi cine şi le asumă. Noi stăm bine. Dintr-un lot de 20 şi ceva de jucători, 13-14 sunt vaccinaţi. Cei din Râmnic, toţi, o parte din cei de la Băbeni şi mi-au mai promis şi alţii că se vor vaccina, zilele acestea. Deci vom avea doar 3-4 nevaccinaţi, care vor fi nevoiţi să se testeze”, a precizat Daniel Băcanu.

AS Şirineasa 2019 şi-a reluat pregătirile pentru noul sezon de curând. A disputat două partide de verificare. Una cu Popeşti (echipă mixtă, formată şi din jucători de la Şirineasa) şi alta cu Frânceşti, terminată la egalitate, 3-3. Cu Popeşti, pentru gazde a jucat şi antrenorul de la Şirineasa, Daniel Băcanu. Şi-a testat genunchiul. Din păcate, a cedat din nou. ”Aţă” va fi nevoit să se opereze. Va continua la Şirineasa doar ca antrenor.
În altă ordine de idei, formaţia din comuna administrată de Ion Streinu s-a înnoit în perspectiva noului sezon. Jucătorii vor dispune de echipamente de joc noi şi treninguri personalizate. Au fost achiziţionate de Primărie înainte de declanşarea pandemiei.
De menţionat ar mai fi că AS Şirineasa sau o parte din jucătorii acestei formaţii vor participa, la finele săptămânii, la turneul de minifotbal din Treapt, Cupa ”Cocoşul de Hurez”, organizat de impresarul Liviu Mătăsăreanu.