Diverse

Sferturi fără surprize

* favoritele s-au impus în cele patru meciuri desfăşurate săptămâna trecută

Săptămâna trecută au avut loc partidele din cadrul sferturilor de finală ale Cupei României – faza judeţeană. Dintre cele patru meciuri disputate, singurul rezultat care n-a surprins a fost cel de la Băbeni, acolo unde liderul incontestabil al Ligii a IV-a, Oltul Ioneşti 2009 s-a impus fără drept de apel, cu 6-0, în faţa echipei locale. A fost un meci uşor pentru gruparea lui Ionel Giuran, care în acest sezon ţinteşte două trofee, adică eventul, precum Ghecon Lăpuşata anul trecut. În campionat lucrurile merg bine, la fel şi în Cupă, Oltul Ioneşti reuşind să ajungă între cele mai bune patru echipe ale acestei competiţii. 

Drăgăşenenii au suferit printre „stejari”

În semifinalele Cupei României a mai ajuns şi CSM Drăgăşani, însă nu atât de uşor pe cât s-ar fi aşteptat. Deşi drăgăşenenii susţin că n-au avut nici o emoţie că ar putea pierde calificarea, faptul că a fost nevoie de prelungiri pentru stabilirea câştigătoarei, demonstrează contrariul. CSM n-a luat, probabil, prea în serios adversarul, s-a deplasat la Vlădeşti şi fără câţiva jucători importanţi, astfel că a fost nevoită să joace 120 de minute pentru a-şi atinge obiectivul. A deschis scorul, apoi s-a mulţumit cu rezultatul, tratând cu lejeritate multe dintre şansele avute. Ocaziile s-au răzbunat, iar Stejarul a revenit în joc. În partea secundă a întâlnirii, echipa din Vlădeşti nu doar că a egalat, dar s-a aşezat şi la timona partidei, după ce a înscris pentru 2-1. La finalul celor 90 de minute de joc era, însă, 2-2, aşa că a fost nevoie de două reprize de prelungiri. „Municipalii” din Drăgăşani au marcat pentru 3-2, astfel eliminând singura echipă de Liga a V-a ce rămăsese în competiţie, pe Stejarul Vlădeşti. 

Prelungiri între Dinamo şi Damila

Un alt meci decis în prelungiri a fost cel dintre Dinamo 2007 Rm. Vâlcea şi Damila Măciuca. Cu Laurenţiu Mustăţea revenit pe bancă, „spartanii” au arătat o formă mai bună decât în precedentele partide din campionat, cu precădere decât în cea pierdută cu scorul de 4-0 în faţa Coziei Călimăneşti. Dinamoviştii au dat impresia că pot controla jocul, au avut mai multe ocazii decât Damila, astfel că penaltiul obţinut de Olaru în apropiere de jumătatea reprizei secunde n-a părut atât de întâmplător. Mutu, un specialist în apărarea loviturilor de la 11 metri, a fost aproape de a i se opune lui Buga, însă până la urmă balonul a ajuns în plasă, astfel că Dinamo a preluat conducerea. Apoi Olaru a ratat câteva şanse uriaşe de a închide jocul, iar în minutul 89 s-a făcut 1-1, Merişanu, de la 20 de metri, învingându-l pe Armeanu. În prelungiri Damila a forţat şi până la urmă a tranşat meciul în favoarea sa, Corvin Popescu înscriind golul victoriei şi al calificării echipei din Măciuca în semifinale. Astfel, Dinamo a ratat unul dintre obiective, şansele de a mai obţine un trofeu în acest an tinzând spre zero. 

Posada Perişani şi Oltul Ioneşti 2009 au completat careul de aşi

Posada a ajuns şi ea în penultimul act după ce a câştigat lejer în faţa Coziei Călimăneşti, ce s-a deplasat la Perişani fără o parte dintre titularii de drept. Cozia şi-a menajat jucătorii importanţi pentru derbiul cu Oltul Ioneşti, sacrificând astfel Cupa României. La capătul unui meci animat de disputa verbală dintre Laurenţiu Fier şi arbitrul Cârstea, formaţia lui Ion Sandu s-a impus cu scorul de 3-1, astfel obţinând biletul pentru semifinale.

 Cupa României – faza judeţeană

Sferturi de finală: 

Stejarul Vlădeşti – CSM Drăgăşani                                2-2

* 2-3, după prelungiri

Dinamo 2007 Rm. Vâlcea – Damila Măciuca           1-1

* 1-2, după prelungiri

Posada Perişani – Cozia Călimăneşti                            3-1

FC Băbeni – Oltul Ioneşti 2009                                      0-6

CSM – Oltul şi Damila – Posada, în semifinale

Încă dinaintea disputării sferturilor de finală, echipele angrenate în Cupa României au aflat cu cine ar fi urmat să joace în semifinale. Meciul cel mai sigur din penultimul act părea CSM Drăgăşani – Oltul Ioneşti 2009, asta pentru că nu se concepea ca vreuna dintre cele două formaţii să se încurce pe terenul unor echipe considerate de un nivel mai slab. Până la urmă acest duel n-a fost evitat, cealaltă dispută urmând a avea loc între Damila Măciuca şi Posada Perişani, conform împerecherii efectuată înaintea sferturilor. Duelurile vor avea loc în dublă manşă, turul urmând a avea loc la Drăgăşani, respectiv Măciuca, la o dată ce va fi anunţată ulterior. 

Simona SIMA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button