Politica

Senzaţional!

VAI speră ca Bleotu să reprezinte PD-L în lupta pentru preşedinţia CJ

„Dacă Mircea Gutău i-a promis lui Vasile Bleotu că-l pune candidat la Consiliul Judeţean, din partea PDL, şi era considerată o variantă bună, de ce nu aş prelua-o şi eu. Sunt convins că organizaţia judeţeană PDL Vâlcea are destui oameni capabili, dar eu cred că Vasile Bleotu este un personaj care are credibilitate şi susţinere în zonă, pentru că este un om foarte important în sudul judeţului. Bătălia la preşedinţia Consiliul Judeţean nu este doar a candidatului, este nevoie ca întreaga localitate să lupte pentru el, iar Vasile Bleotu beneficiază de această susţinere”. Declaraţia îi aparţine ministrului Valentin Iliescu, membru marcant al PDL, trimisul lui Boc la Vâlcea, pentru a schimba „garnitura” de la conducerea organizaţiei judeţene PDL, reorganizarea filialelor vâlcene şi găsirea unei echipe câştigătoare pentru alegerile din 2012.
Valentin Iliescu, ministru în Guvernul Boc, paraşutat la Vâlcea cu o lună de zile în urmă, cu scopul de salva organizaţia de la colaps, a declarat că politicienii judeţului Vâlcea, cu excepţia senatorului liberal Emilian Frâncu şi a deputatului social-democrat Aurel Vlădoiu, au dat dovadă de impotenţă, dar şi de o indiferenţă crasă în ceea ce priveşte interesele judeţului. Declaraţia nu ar fi fost aruncată în eter dacă liderii PDL Vâlcea nu ar fi declarat că paraşutatul lui Boc promite multe dar nu face nimic. „Trebuie să înţeleagă că nu pot să aduc bani imediat, pentru că este o procedură foarte complexă. Judeţul Vâlcea ar fi putut să primească mult mai multe fonduri în ultimii 20 de ani, pentru că are foarte multe oportunităţii, dar  nu a avut oamenii cu influenţă în ministere. Prezenţa mea la Vâlcea este o pârghie de a ajuta PDL Vâlcea”, a declarat Iliescu,  precizând totodată  că judeţul Vâlcea ar fi avut mult mai multe proiecte avizate dacă liderii PDL Vâlcea, respectiv senatorul Dorel Jurcan, preşedinte al PDL Vâlcea şi prim-vicepreşedintele  Romulus Bulacu, vicepreşedinte al CJ Vâlcea, ar fi avut o relaţie măcar amiabilă cu liderii partidului şi miniştrii Guvernului Boc.
„Eu încerc să le deschid uşa ministerelor, dar nu eu decid. Sunt foarte multe proiecte care au fost respinse pentru că nu au putut fi susţinute. Pe măsura 3.2.2., doar trei proiecte au fost avizate, nu pentru că celelalte nu erau bune, pentru că au fost date la o parte de funcţionarii ministrului din lipsa de susţinere. Acolo trebuie să ai contact permanent cu cei care se ocupă de selectarea acestor proiecte, trebuie să te duci să faci lobby, să le bagi în faţă proiectele tale. E adevărat că nu e o garanţie că reuşeşti, dar încerci măcar.”, a afirmat Iliescu, lăsând să se înţeleagă că niciunul din cei doi lideri ai PDL, în special Romulus Bulacu, nu au insistat pentru prioritizarea acestor proiecte. Un motiv suficient pentru conducerea partidului  ca la alegerile pentru preşedinţia CJ să vină cu un alt candidat, chiar de împrumut dacă se poate, fie el şi de la PSD.
Contactat telefonic, prim-vicepreşedintele Romulus Bulacu a refuzat să comenteze declaraţia ministrului Iliescu, a precizat totuşi că-şi va retrage candidatura dacă liderii partidului vor desemna un alt candidat pentru preşedinţia Consiliului Judeţean. D.N.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button