Politica

Senatorul Emilian Frâncu va lupta cot la cot cu Bogdan Pistol pentru câştigarea Primăriei

francu emilianPotrivit sondajului comandat de PNL, sunteţi liberalul cu cele mai mari şanse să câştige alegerile pentru funcţia de primar al Râmnicului. De ce nu candidaţi?

Am intrat în competiţia internă de la PNL dorind să văd dacă în Râmnicu Vâlcea imaginea mea este una favorabilă. În al doilea rând, şi asta a contat cel mai mult, am vrut să văd dacă următorul coleg clasat după mine se află la o distanţă mare în ceea ce priveşte simpatia sau intenţia de vot. Dacă se întâmpla asta, sigur că nu aveam încotro şi trebuia să intru în această bătălie, să-mi reprezint partidul în aceste alegeri. Din fericire, Bogdan Pistol a ieşit destul de aproape de mine în sondaje, ceea ce mă face să cred că el cu adevărat poate să ajungă în turul doi şi apoi să câştigăm cu el primăria. În aceste condiţii, dacă el îmi va dovedi prin discuţii şi fapte că programul lui se apropie de al meu, şi acest lucru s-a întâmplat deja, că fiind preşedintele organizaţiei municipale îşi poate coordona cel mai bine oştile, cunoscând şi stăpânind foarte bine toate elementele unei lupte electorale la Râmnic, eu am decis să-i ofer posibilitatea de a-şi demonstra forţa. Bogdan este tânăr, ambiţios şi, faţă de acum doi ani, a crescut mult. Aceste aspecte s-au văzut şi în acest sondaj. De aceea, am hotărât să-i facilitez drumul spre a fi desemnat candidat, eu dorindu-mi în continuare să fiu candidat pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, în perspectiva alegerilor locale din anul 2012. În plus, am deja o calitate, cea de senator şi nu aş vrea să se creadă că alerg după toate funcţiile din partid. Cu sinceritate vă spun, efectiv am vrut să existe o rezervă în cazul în care PNL nu ar fi avut un candidat cu şanse, dar în Bogdan Pistol are. M-a bucurat faptul că potrivit sondajului, avem 7-8 colegi care chiar dacă nu au intrat în această competiţie sunt cunoscuţi ca oameni pricepuţi în administraţie, gen Radu Renga, Victor Giosan, Mihai Aristotel Ungureanu şi alţii. Pe lângă cei cinci prinşi în acest sondaj, ei ar putea reprezenta PNL oricând, onorabil şi cu şanse, în orice competiţie. Asta înseamnă că PNL are o rezervă de cadre serioasă.

Vorbim despre acest sondaj şi îl luăm ca reper, însă există numeroase zvonuri potrivit cărora ar fi fost trucat. Nu în favoarea dumneavoastră, dar s-a tot auzit că a fost realizat cu operatori care sunt membri PD-L.

Nu pot spune lucrul ăsta, dar într-adevăr INSOMAR-ul a demonstrat, din punctul meu de vedere, neprofesionalism. Sunt trei elemente care mă fac să fiu nemulţumit. Prima chestiune: operatorii nu au fost din Bucureşti, cum ni s-a promis, ci au fost din Râmnic şi, într-adevăr, cu simpatii vădite sau chiar unii dintre ei făceau parte din PD-L. Se poate spune că aceste lucruri puteau deforma sondajul. În al doilea rând, prezentarea mea a fost alta decât cea pe care am dat-o eu. Apăream doar inginer electronist, născut la Râmnicu Vâlcea, având studii economice şi administrative. Punct. Deşi eu adăugasem acolo, aşa cum toţi ceilalţi aveau câte trei propoziţii, şi faptul că aducând fonduri pentru Râmnicu Vâlcea, doresc să fac asta în continuare şi să continui proiectele viabile ale vechii administraţii, să creez locuri de muncă şi, cel mai important, să fac în mod transparent toate cheltuielile primăriei. Ei bine, această porţiune nu s-a introdus în prezentarea mea, deşi era importantă. Evident că, în acest fel, am fost văduvit în imaginea celor care poate nu mă cunoşteau foarte bine de nişte elemente. Al treilea lucru: au fost câteva cazuri care au frizat ridicolul ca şi rezultat. Adică, vezi Doamne, unul dintre viceprimari are peste 40 la sută simpatie, iar celălalt doar 7 la sută. Ori, amândoi sunt cam la egalitate în realitate. Ca nuanţă, aş adăuga, o chestiune hilară: apare acolo, la o întrebare neutră despre publicaţii, de unde îşi culeg oamenii informaţii, o confuzie clară între Vâlcea TV şi VTV, Viaţa Vâlcii şi Vocea Vâlcii, Curierul de Vâlcea şi Curierul de Râmnic. S-au distorsionat complet răspunsurile. Procentul de 0,2 la sută, iarăşi, m-a surprins.

Adică oamenii nu citesc presa scrisă şi nu se uită la televizor.

Cam aşa ceva, deşi eu zic că e absurd.

Probabil că a fost făcut în canale, dar să revenim. Se auzise că unii dintre operatori, repet, membri PD-L, şi-ar fi depăşit atribuţiile, începând chiar să vă critice în faţa persoanelor intervievate.

A fost cel puţin un caz clar. Un operator a vorbit despre mine foarte urât. Iniţial, am crezut că e o chestie care mă vizează doar pe mine, însă am aflat că de acelaşi tratament au „beneficiat” şi alţi colegi. Operatorii s-au apucat de taclale cu oamenii şi au făcut varză tot partidul. Chiar şi în aceste condiţii, eu sunt convins că ordinea noastră din sondaj nu a fost deformată. Între mine şi Bogdan şi restul plutonului e o diferenţă imensă. Este vorba despre cel puţin 15 procente, aşa că lucrurile sunt clare. Dincolo de nemulţumirile pe care le-am adus în discuţie, din sondaj, s-au desprins şi câteva concluzii importante: 1. eu şi Bogdan ne-am detaşat net de ceilalţi colegi din sondaj; 2. diferenţa de 4-8 la sută dintre mine şi el este una totuşi sensibilă; 3. eu îl voi ajuta total şi mă veţi vedea alături de el mereu în această campanie.

Aţi spus, la un moment dat, că dumneavoastră şi Bogdan Pistol aveţi cam aceeaşi viziune în ceea ce priveşte dezvoltarea Râmnicului. La ce v-aţi referit?

Amândoi dorim trei lucruri importante. Unu – eu am şi o propunere legislativă în acest sens – să transformăm municipiul în zonă metropolitană. Adică dezvoltăm Râmnicul pe orizontală, înspre staţiuni şi, în câţiva ani, să le înglobăm. Legea ne permite să facem un metropolis. A doua idee comună este aceea că, în prezent, Râmnicul este un oraş închis, din păcate, şi trebuie să ne concentrăm eforturile în primul rând pentru atragerea unor investitori strategici şi pentru crearea unor noi locuri de muncă, bine plătite. Să facem, aşadar, o industrie performanţă, cu tehnologie modernă şi care să genereze job-uri bune. Râmnicul duce lipsă de aşa ceva, fiind un oraş mono-industrial. În ultimii ani, două trei făbricuţe s-au făcut. În rest, nimic. Un alt element: datorită faptului că eu, discutând şi cu ceilalţi colegi, cu Bogdan Pistol, Cristian Buican şi alţii, i-am convins pe Adrănel Cotescu şi Călin Popescu Tăriceanu să introducă Râmnicu Vâlcea în cei 13 poli de dezvoltare europeană, facilitând accesul comunităţii noastre la fondurile UE, am contribuit la un lucru fantastic. Proiectele acestea mari pe care le implementează Primăria Râmnicului au fost posibile şi din această cauză. Nu ne-a interesat că Primăria e condusă de PD-L; ne-am gândit la oamenii din acest oraş.

Ăsta era un argument să candidaţi. Ştiu că mai sunt şi alte lucruri pe care le-aţi făcut pentru râmniceni, dar nu se cunosc. Sincer să vă spun, nici eu nu le ştiu pe toate. Mi-aduc aminte de Casa Simian, salvată datorită dumneavoastră, dar în rest…

Corect! Am obţinut 43 de miliarde de lei pentru răscumpărarea Casei Simian. Asta imediat după o vizită a premierului Tăriceanu la Râmnicu Vâlcea, când s-a întâlnit cu Prea Sfinţia Sa Gherasim, dar şi cu directorul general Constantin Roibu, de la Oltchim. M-am luptat atunci cu succes şi pentru cinematograful din Ostroveni, pentru o mulţime de şcoli şi biserici. Am adus 20 de miliarde de lei pentru Teatrul Anton Pann. Aceste lucruri le-am realizat fiind sprijinit de colegi precum Bogdan Pistol. La teatru, lucrările erau stopate, din lipsă de fonduri, dar am profitat de trecerea premierului prin oraş. Mergeam la Liceul Constantin Brâncoveanu, de la Horezu, unde, la fel, am avut un aport decisiv pentru continuarea şi finalizarea lucrărilor. Sigur, investiţia mea de suflet, la care şi Bogdan Pistol a avut o contribuţie, rămâne transformarea căminului de bătrâni din Ostroveni în locuinţe sociale. Vă reamintesc că tot Guvernul Tăriceanu a făcut posibilă această investiţie. A alocat aproape o sută de miliarde de lei pentru acest obiectiv, lăsat în paragină de ani buni, de pe vremea când primar la Râmnicu Vâlcea era Sorin Zamfirescu. Ştiţi că primăria urma să vândă acea clădire… sau mai bine spus schelet de clădire.

Păi, ştiţi că, vineri, Romeo Rădulescu a inaugurat cele aproape o sută de locuinţe de la fostul cămin de bătrâni?

Nu ştiam, pentru că din păcate nu am fost invitat. A fost inaugurat? Asta e chiar culmea! A fost cea mai mare reuşită a mea, cea mai mare realizare pentru Râmnicu Vâlcea, lucru recunoscut de altfel şi de primarul Mircia Gutău. Dacă vă aduceţi aminte, după aceea, împreună cu el, după ce a fost eliberat, prin 2006-2007, am continuat acest proiect. Şi atunci, alături de mine, Bogdan Pistol punea umărul şi participa la înfăptuirea acestui vis, prin lobby la Guvernul Tăriceanu, care nu a întârziat să aloce fondurile necesare realizării acestei importante investiţii. După cum vedeţi, noi avem o viziune comună, modernă despre ceea ce trebuie să se întâmple în Râmnic şi asta ne aseamănă foarte tare. Râmnicul este un oraş care are nevoie să respire. Are nevoie de spaţii verzi, care trebuie multiplicate în perioada imediat următoare. În acest sens, eu am venit cu o propunere şi nu voi renunţa la această idee, ca cei care au spaţii între blocuri, în loc să construiască ceva care să blocheze totul în jur, să primească mai bine terenuri în alte zone, poate mult mai bune, sau despăgubiri la adevăratul preţ al terenului. Iar în spaţiile respective, să se amenajeze grădini. Chiar astăzi vorbeam cu Bogdan că unul primele lucruri pe care le vom face după ce vom câştiga alegerile pentru funcţia de primar va fi acela de a chema o comisie de specialişti, artişti plastici, pictori, arhitecţi, pentru a încerca să dăm o altă culoare blocurilor din Râmnic. Fiecare să aibă personalitatea sa. Să ieşim din această uniformizare comunistă, care ne aminteşte de anii 70’. Râmnicul nu merită să aibă ceva original? Să venim cu nişte proiecte interesante pe fiecare zonă în parte şi să dăm o pată de culoare acestui oraş, ceva aparte. Am discutat foarte mult cu Bogdan pe aceste teme şi am constatat că el are nu numai entuziasm. Asta era firesc să aibă, pentru că îşi doreşte foarte mult să ajungă primar şi să arate ce lucruri minunate poate face pentru oraş, alături de noi, de mine şi ceilalţi colegi. Ca şi mine, el îşi poate pune în practică ideile cu bani puţini, în mod transparent. Are posibilitatea de a face multe lucruri, dar şi viziunea necesară. Are în spate o mulţime de specialişti care, de 7-8 ani, nu au fost consultaţi deloc. Asta mă face să cred că are toate şansele să fie primar al Râmnicului. V-am mai spus – eu am deja o demnitate, fiind senator. Sunt vicelider al grupului PNL din Senat şi acolo conduc oştile liberale. Sigur că, de acum înainte, cu atât mai mult cu cât PNL va avea aici primar, mă voi implica mult mai mult în dezvoltarea Râmnicului. Sunt convins că eu şi Bogdan vom face o echipă foarte bună.

Cum vedeţi competiţia pentru funcţia de primar şi cum ar putea câştiga Bogdan Pistol alegerile?

Deşi toţi cei trei candidaţi îşi propun probabil să continue proiectele începute de Mircia Gutău, foarte important este ca acestea să se realizeze cu mai puţini bani, nu la preţuri colosale, cum s-a mai întâmplat. Trebuie făcute economii, eu simt că se pot face, iar cu banii puşi deoparte să se realizeze alte lucruri pentru oraş. Mai trebuie găsită o soluţie ca Râmnicul să nu mai fie divizat în două sau patru. Gândiţi-vă că municipiul este împărţit de râul Olăneşti în două: Nordul şi Sudul. Parcă cei din nord reprezintă alt oraş, la fel şi cei din sud. Există această percepţie. De parcă nu ar fi suficient, Râmnicul e tăiat în două şi de calea ferată. Fiecare dintre aceste zone are particularităţi total diferite, ceea ce frânează dezvoltarea. După părerea noastră, e necesar ca această cale ferată să fie mutată în afara oraşului, pe alt amplasament. E un vis al tuturor râmnicenilor, nu numai al nostru. Atunci, vom putea crea o magistrală în locul linii ferate, care să permită traversarea oraşului în câteva minute. Râmnicul n-ar mai fi înghesuit în acel moment. Nu spun că reprezentanţii PSD şi PD-L n-ar vrea şi ei să facă aceste lucruri, poate că doresc. Important este cum are fiecare posibilitatea să le pună în practică, ce viziune proprie are fiecare. Cert este că viziunea proprie a lui Bogdan Pistol se apropie foarte mult de a mea şi de aceea îl voi susţine total. În ceea ce priveşte competiţia electorală, eu văd lucrurile în felul următor – va fi o bătălie puternică a celor trei mari forţe politice, PNL, PSD şi PD-L. Ca şi la Tetoiu, vor veni cam toţi liderii celor trei formaţiuni, sigur, pentru a-şi susţine candidaţii. La Râmnicu Vâlcea, cred eu, se va concentra toată crema politicii româneşti. Vor veni Victor Ponta, Emil Boc, Elena Udrea, dar de câteva ori va veni şi Crin Antonescu, care sunt convins că îi va eclipsa total pe ceilalţi.

În cazul în care va veni Emil Boc pentru a-l susţine pe Romeo Rădulescu, credeţi că va fi bine pentru candidatul PD-L. Nemulţumirea populaţiei faţă de activitatea actualilor guvernanţi este tot mai mare. S-ar putea ca mitingurile electorale să degenereze în altceva, mai ales că, după cum ştiţi, Emil Boc a anunţat duminică, la Realitatea, că Mircia Gutău a fost exclus din PD-L. Cum să mai ceară acest partid voturile susţinătorilor fostului primar dacă s-a dezis de acesta?

Nu ştiu, nu comentez. Mă interesează mai mult faptul că preşedintele PNL, Crin Antonescu, va veni de câteva ori la Râmnicu Vâlcea şi eu zic că acest lucru va conta pentru candidatul nostru, sporindu-i şansele. Crin Antonescu îi va transfera acestuia din simpatia, notorietatea şi percepţia pozitivă de care se bucură la Râmnicu Vâlcea.  

Va fi un tur doi?

Eu am convingerea că va fi, iar sondajele îmi întăresc această convingere. PNL va fi în turul doi, fără îndoială.  

PSD ar sprijini PNL în acest caz?

Mai mult ca sigur. PSD şi PNL au tot avut în ultima vreme colaborări punctuale şi s-au sprijinit reciproc atunci când unul dintre cele două partide a intrat într-o finală cu PD-L. La fel va fi şi acum. La Râmnicu Vâlcea, în turul doi, bazinul electoral al PD-L va fi acelaşi: oamenii care îl iubesc pe Mircia Gutău. Dar nici dintre aceştia s-ar putea să nu mai voteze toţi cu PD-L, după ultimele evenimente, pentru că, într-adevăr, e absurd ca democrat-liberalii să-l excludă pe fostul primar din partid, dar să cerşească totuşi voturile acestuia. Poate că în turul doi nu se vor însuma perfect voturile PNL şi PSD, dar e clar că cei mai mulţi dintre social-democraţi nu vor vota pentru ca Râmnicul să rămână fief PD-L şi îl vor susţine pe candidatul nostru, aşa cum şi noi, în turul doi al alegerilor prezidenţiale, am făcut lobby în Râmnic pentru reprezentantul PSD. Iar rezultatul s-a văzut: Traian Băsescu a pierdut alegerile în municipiu, la fel cum le-a pierdut şi în judeţ. De aceea, revin şi spun că Bogdan Pistol are şanse foarte mari, la fel cum aş fi avut şi eu dacă era să candidez, să câştige funcţia de primar. Nu va fi o luptă uşoară, dar nici imposibilă.

Cum aţi caracteriza, în câteva cuvinte, fiecare candidat cu şanse. Ce calităţi şi ce defecte au Bogdan Pistol, Romeo Rădulescu şi Remus Grigorescu?

Bogdan Pistol are de partea lui competenţa. Să nu uităm că este doctorand, are studii economice şi are foarte multă experienţă managerială. Este un fin observator al vieţii cotidiene şi al vieţii economice, la nivel naţional, dar şi local. Sunt ferm convins că are capacitatea de a atrage investitori pentru marile proiecte ale Râmnicului. În plus, este o persoană sociabilă, deschisă comunicării, ceea ce e foarte importantă. Este un om care ştie să obţină ceea ce vrea. A demonstrat acest lucru mai ales în cariera politică. Se adaptează uşor la situaţii oricât de dificile şi are o capacitate fantastică de muncă. Are şi un defect, şi anume că uneori se pierde în detalii. Uneori, nu găseşte cele mai bune cuvinte pentru a se adresa omului simplu, dar poate învăţa să scape de acest defect. Despre Romeo Rădulescu nu ştiu multe lucruri. Mi-a rămas în minte cu acele răbufniri sancţionate şi de o parte a presei şi cu limbajul destul de colorat folosit. Este un om ambiţios şi norocos, el beneficiind de capitalul de imagine al fostului primar. Dar cred că numai această simpatie moştenită, transferată, nu înseamnă că poate fi un bun edil. Nu cred că este convingător şi aş anticipa că nu va primi aşa de multe voturi de la râmniceni, cum se aşteaptă. Afişează o atitudine nepotrivită, este arogant şi eu simt că lumea se va prinde în final că nu este ceea ce poate părea. Am înţeles că şi el a avut posibilitatea să cunoască lumea afacerilor. A fost mâna dreaptă a fostului primar şi ştie foarte multe lucruri. Cunoaşte în detaliu, să spunem, proiectele, demersurile începute şi are un Consiliu Local uşor de condus. Remus Grigorescu este deja o persoană publică. Până în urmă cu ceva vreme, el era puţin cunoscut, fiind cadru universitar la o universitate particulară. Aşa, a devenit cunoscut şi apreciat printre studenţi şi în lumea culturală a Vâlcii. Ca prefect, nu a făcut lucruri care să-l facă remarcat în mod deosebit, dar nici lucruri de care să se vorbească negativ. Cred că este un om înţelegător, un om cu care se poate discuta orice şi, din câte am auzit eu, poate, uneori, să facă şi altceva decât ceea ce i se spune pe linie de partid. La capitolul defecte, aş adăuga că mi s-a părut mai puţin hotărât, determinat. Pe înţelesul tuturor, mi s-a părut cam moale. Se bazează prea mult pe continuitate, iar uneori e bine să ai curaj să-ţi impui şi propriile puncte de vedere, să-ţi arăţi şi să-ţi propria ta viziune. Nu a lăsat nimic palpabil, memorabil în urmă şi poate că a trăit în umbra altcuiva. Există riscul pentru el ca râmnicenii să-l ştie ca o persoană cumsecade şi atât.

Numai pentru cine nu vrea nu e limpede că, fără sprijinul dumneavoastră, Bogdan Pistol nu poate câştiga funcţia de primar. Şi de aceea aş vrea să vă întreb – pentru că mulţi dintre liberali se tem că aţi avea unele supărări mai vechi – există riscul să ducă această bătălie de unul singur, fără să-l ajutaţi?

Nu. El recunoaşte că o contribuţie importantă în formarea lui politică îmi aparţine. Eu l-am promovat în funcţia de vicepreşedinte al partidului şi poate că am avut uneori momente în care am fost supăraţi. Însă, întotdeauna m-a cucerit modul în care îşi susţine ideile şi faptul că poate să se descurce în multe domenii, spre deosebire de alţi politicieni care sunt închistaţi. De aceea, eu am uitat, am iertat şi mă voi pune în slujba candidaturii lui. Unde va fi el, va fi şi Emilian Frâncu. Dacă în 2008, învăţat cine ştie de cine, el nu a vrut să se lege de imaginea mea, acum, eu cred că prezenţa mea, atât în media, cât şi la adunările populare, cu cetăţenii, va fi hotărâtoare pentru a transmite un mesaj pozitiv şi important, că e bine să existe un tandem de acest tip, primar-senator, eu atunci devenind şi senator pentru râmniceni, putând arăta în Parlament mult mai mult pentru oraş. Aş avea o motivaţie suplimentară. Alegându-l pe Bogdan Pistol, râmnicenii îşi vor alege şi un senator care se va bate pentru ei. Nu ştiu dacă până acum au avut senator!

E bine că aţi atins şi acest subiect, pentru că doream să vă întreb ce părere aveţi despre activitatea parlamentarilor din Râmnicu Vâlcea.

Din păcate, activitatea lor e ştearsă. N-am văzut prea multă zbatere din partea lor. Nici nu ştiu cât de mult îi interesează problemele comunităţilor din acest colegiu. Au ajuns în aceste funcţii fiind sprijiniţi de Mircia Gutău, ceea ce înseamnă că alţii au muncit să-i trimită în Parlament. Poate de aici vine şi lipsa lor de preocupare. Dacă nu te lupţi pentru ceva şi câştigi un lucru foarte uşor, eşti tentat să nu-l apreciezi la justa sa valoare. V-aş reaminti că, pe vremea când eram deputat, iar PNL era la Putere, tot timpul eram la Guvern şi mă zbăteam ca proiectele din Vâlcea să fie trecute la priorităţi. Ei bine, la ei n-am văzut această chestiune, lucru care mă doare.

Faptul că parlamentarii PD-L din colegiul uninominal Râmnicu Vâlcea au demonstrat o oarecare pasivitate şi lipsă de preocupare faţă de problemele comunităţii va afecta scorul candidatului democrat-liberal la funcţia de primar?

Cine votează PD-L va vota şi candidaţii acestui partid, indiferent că sunt buni sau răi. În mod normal, lumea ar trebui să ţină cont şi de ceea ce spuneţi dumneavoastră, dar cred că populaţia nu ştie aceste lucruri. Credeţi că cetăţenii se gândesc că parlamentarii care le reprezintă zona în Camera Deputaţilor sau Senat, şi fac parte din PD-L, sunt la Putere, ar trebui şi ar putea să aducă fonduri pentru comunităţile lor? Că ar fi normal să se zbată pentru cei care i-au ales? Ar fi bine, dar din păcate nu cred că-şi pun această problemă. Unii dintre ei nu cred că au spus două fraze în Plen.

În ceea ce priveşte activitatea dumneavoastră parlamentară, ce noutăţi sunt?

Am cinci propuneri care au ajuns deja în pragul votului. E vorba despre propunerea legislativă prin care se compensează datoriile firmelor care au datorii către stat cu sumele pe care acestea le au de recuperat de la stat. Ştiţi că multe dintre societăţi au făcut lucrări pentru stat, nu şi-au primit banii şi au întâmpinat nenumărate probleme din această cauză. Vrem ca astfel de situaţii să fie evitate pe viitor. Am propus, de asemenea, ca statul să nu mai perceapă de la aceste firme penalităţi, pentru că nu este normal. Dacă au de recuperat bani de la stat şi nu-şi plătesc la timp anumite dări nu e vina lor. Mai am o lege prin care se măresc alocaţiile copiilor care provin din familii cu venituri modeste. În cazul familiilor cu venituri medii lunare ce însumează sub 3.000 de lei noi, alocaţiile copiilor să fie mai mari, până la 120 lei, iar pentru cele care depăşesc acest prag, alocaţiile să rămână la nivelul de 42 de lei.

Am văzut că PD-L se opune în Parlament multora dintre propunerile dumneavoastră, dar la scurtă vreme după aceea Emil Boc iese pe posturi şi anunţă că Guvernul a luat chiar acele măsuri. Ce se întâmplă?

Da, am constatat şi eu că propunerile mele sunt copiate şi asumate de Guvern, dar mă bucur că măcar se pun în practică. Mai am o propunere legislativă care vizează posibilitatea folosirii tichetelor de călătorie nu numai de persoanele cu handicap, ci şi de însoţitorii acestora, care de cele mai multe ori se deplasează în interesul acestora. Se duc să cumpere pastile sau hrană. Sigur că însoţitorii vor avea nevoie de o împuternicire. Se votează acum Legea Agerpres, s-a votat de curând şi legea privind lărgirea pistei aeroportului din Iaşi. Am o lege prin care trusoul pentru copii nou născuţi să fie dat direct în bani, iar mamele să-şi cumpere ce produse doresc de cei 1,5 milioane de lei vechi pe care îi primesc. Astfel, Guvernul nu va mai fi nevoit să tot dea ordonanţe de prelungire a unei derogări prin care trusoul care trebuia dat de fiecare primărie să fie transformat în bani. Mamele ştiu cel mai bine ce trebuie să cumpere pentru copii şi cel mai corect e să li se dea banii. Sunt şi alte propuneri importante, dar poate că vom face un interviu special pe acest subiect. Sunt foarte multe propuneri… De altfel, după cum ştiţi, sunt în continuare pe primul loc în Senat la capitolul activitate. Mulţi dintre ceilalţi parlamentari din Vâlcea sunt la coada clasamentului.

Eduard Dulăcioiu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button