Liga II

Semnal de alarmă

Alin Artimon: „La CSM sunt probleme tot mai mari!”

„Într-un tur de campionat am luat două salarii şi nicio primă, iar dintr-un salariu, sub diverse forme, 25 la sută s-au reîntors la club!” – a spus tehnicianul CSM-ului 

Conferinţa de presă de după meciul disputat de CSM Rm. Vâlcea cu FC Bihor Oradea nu a cuprins doar discuţii despre jocul în sine. Cel mai mult s-a vorbit despre situaţia creată la club odată cu situaţiile conflictuale create după greva jucătorilor. Vorbind despre meciul cu FC Bihor, antrenorul Alin Artimon a fost extrem de concis: „Dacă antrenorul bihorenilor e nemulţumit de rezultat, eu ce să spun? Sunt mulţumit de numărul de ocazii şi că aceşti 8 copii nu s-au făcut nici de această dată de râs. Atât au putut, poate că unii au dat mai mult decât puteau în acest meci. Viitorul arată bine, prezentul ne îngrijorează!” 

Conducerea nu a impus cine intră în teren

După ce a vorbit despre meci, Alin Artimon s-a referit cu precădere la cele relatate de ziarul ARENA şi la solicitarea subsemnatului de a se lua măsuri radicale prin demisia celor consideraţi a fi vinovaţi de ratările atâtor promovări şi de lipsa unui lot competitiv în acest moment. Antrenorul Artimon şi-a asumat vina altora şi a declarat: „E o greşeală a clubului pe care mi-o asum. E normal ca o parte din dumneavoastră să creadă că s-a băgat conducerea clubului peste deciziile antrenorului. În ARENA au fost remarcate două situaţii de acest gen, în Cupa României şi la Baia Mare, când, însă, conducerea nu s-a băgat peste mine. E vina noastră că n-am comunicat cu presa, dacă noi am fi explicat paşii, nu se ajungea aici! La meciurile la care au fost trimişi juniorii nimeni nu mi-a solicitat să fac echipa într-un anume fel şi eu să dau din cap. În cazul recent, cu meciul de la Baia Mare, jucătorii erau în conflict cu conducerea pe probleme contractuale şi antrenorul nu are nici o putere să intervină. Eu n-am avut ce face!”

Practic, a recunoscut antrenorul Artimon că a fost obligat să deplaseze la Baia Mare şi să aibă la dispoziţie în meciul cu FC Bihor alţi jucători decât cei care au fost în lotul lărgit până acum două săptămâni. Se nasc, implicit, câteva întrebări: Nu era normal ca decizia de sancţionare, excludere din lot sau reziliere de contracte, indiferent cum se numeşte ea, să aibă loc după încheierea turului? Nu trebuiau toţi jucătorii din lot lăsaţi la dispoziţia antrenorului şi pentru ultimele două meciuri şi abia apoi să fie analizată situaţia şi luate unele decizii fără ca situaţiile contractuale şi conflictuale de ordin administrativ sau financiar să le influenţeze pe cele de ordin sportiv?

În linii mari, Alin Artimon a răspuns deschis şi la aceste întrebări declarând că: „Situaţia creată putea fi gestionată cu mai multă înţelepciune. În fotbalul românesc, la «n» greve de la noi, antrenorul are puteri limitate. Acum patru-cinci etape spuneam că mai am nevoie de vreo 4 jucători care să completeze lotul şi cu care să putem avea un retur liniştit, dar în final am mai pierdut din jucători. În 6 luni am pierdut un lot întreg!”

Chiar dacă este evident că Alin Artimon e nemulţumit de deciziile conducerii, nu a vorbit de o posibilă demisie. „Sunt antrenorul CSM-ului şi am încă un an şi jumătate sub contract!” 

Iar vorbim de un moment zero! 

Cea mai interesantă declaraţie a antrenorului Alin Artimon a fost aceea că în club sunt probleme tot mai mari. „Tot ce am făcut eu s-a redus aproape la zero. Toată munca mea şi tot ce am făcut eu cu unii jucători se reduce, fiind nevoit să lucrez cu alţii!” a spus Alin. Solicitat direct să spună cine este vinovat de situaţia creată, antrenorul CSM-ului şi-a asumat totul: „Eu sunt vinovat! Trăiesc periculos pentru că la câţi bani am primit până acum la Vâlcea, e normal să spun că trăiesc periculos! Într-un tur de campionat am luat două salarii şi nicio primă, iar dintr-un salariu, sub diverse forma, 25 la sută s-au reîntors la club! Din punctul meu de vedere, pentru CSM este un moment zero. Este punctul zero şi este timp suficient până la începerea returului să luăm decizii bune. Atrag atenţia că şi dacă rămânem în formula asta va fi foarte greu să ne salvăm de la retrogradare!”

E greu de digerat pentru vâlceni să acceptăm un nou moment zero, al nu-ştiu-câte-lea în cei cinci ani de existenţă a clubului. Iar gafa conducerii de a sancţiona jucătorii pe final de tur s-a petrecut şi la finele returului ediţiei trecute când o serie de jucători au fost „arşi” la bani după partida cu UTA şi au fost demoralizaţi într-un moment în care şansele nu erau cu torul irosite.

Antrenorul Alin Artimon a mai evidenţiat că, în 11 jocuri a pierdut unul singur, fapt ce arată că echipa se afla pe un drum bun înainte de vacanţa de iarnă. 

Florin MĂNOIU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button