Liga III

SE POATE! HAIDEŢI, BĂIEŢI! SCM Rm. Vâlcea începe cursa pentru ULTIMA ŞANSĂ

FRF mai scoate la ”bătaie” un loc pentru Liga a II-a. Patru echipe se bat pentru el. Printre ele, şi SCM Rm. Vâlcea. Vineri, 7 iunie, a avut loc tragerea la sorţi pentru stabilirea programului din semifinale. Echipa de fotbal din Zăvoi nu a avut noroc. Va juca în deplasare, tocmai în judeţul Vrancea. CSM Focşani îi este adversară. Focşănenii au fost eliminaţi în barajul anterior de către Metalul Buzău. Au câştigat un meci cu 2-1, apoi au pierdut returul cu 2-0. În celălalt joc, CS Dinamo Bucureşti va primi vizita celor de la Ghiroda şi Giarmata Vii. În cazul în care se va impune la Focşani, SCM Rm. Vâlcea va juca finala turneului pe stadionul Municipal, din Zăvoi, cu câştigătoarea din cealaltă confruntare (Dinamo sau Ghiroda). Meciul din deplasare, cu CSM Focşani, va avea loc miercuri, 12 iunie, de la ora 17.30. Finala pentru Liga a II-a se va disputa sâmbătă, 15 iunie, tot de la ora 17.30.
Partida de la Focşani este deschisă oricărui rezultat. Dacă ne uităm pe statistici, cele două combatante au obţinut rezultate similare în acest sezon. Clasamentul după care s-a ghidat FRF pentru a stabili cele patru finaliste a arătat astfel (golaveraj şi puncte acumulate în cele două baraje):
1. SCM Râmnicu Vâlcea         8-2 7 puncte
2. CSM Focşani                         5-4 7 puncte
3. CS Dinamo Bucureşti            4-4 6 puncte
4. CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 4-6 4 puncte
5. Gloria Bistriţa Năsăud           4-5 3 puncte

CSM Focşani a avut în campionatul regulat un golaveraj de 58-16 şi 42 de puncte acumulate (14 victorii şi 4 înfrângeri), iar în play-off un golaveraj de 16-11 şi un total de 53 de puncte (3 victorii, 2 egaluri şi 4 înfrângeri). La baraj, au obţinut 7 puncte şi au avut un golaveraj de 5-4.
SCM Rm. Vâlcea a încheiat sezonul regulat cu 35 de puncte, un golaveraj de 26-16 (11 victorii şi 5 înfrângeri). În play-off, a ajuns la un total de 53 de puncte. A marcat 17 goluri şi a primit 10. Au fost 5 victorii, 3 remize şi o înfrângere. La baraj, ”municipalii” au adunat tot şapte puncte şi au avut un golaveraj bun, de 8-2. Cu alte cuvinte, cele două formaţii au adunat, la fel, 53 de puncte în campionat şi au făcut tot şapte puncte la baraj. Focşănenii au forţă ofensivă, marchează mult, dar şi primesc goluri. Defensiv, Vâlcea stă mai bine. Focşani are avantajul terenului propriu, dar şi SCM va avea susţinere. Galeria a anunţat că va face şi această deplasare. Pentru Focşani joacă şi un fost fotbalist de la Viitorul Dăeşti, Franck Tchassem, care s-a evidenţiat în tricoul trupei din Fedeleşoiu. La Focşani, va câştiga echipa care va demonstra că îşi doreşte mai mult să promoveze. Hai, Vâlcea!

Articole Similare

Back to top button