Liga IIIFotbal

SCM Rm. Vâlcea, pe primul loc în Liga a III-a!

Vineri după-amiază, pe stadionul Municipal, din Zăvoiul vâlcean, a avut loc derby-ul județean din Liga a III-a, între cele mai bune formații de la acest nivel, de pe plan zonal, SCM Rm. Vâlcea și Viitorul Dăești. Gazdele au ieșit câștigătoare din acest duel. Formația pregătită de Gabriel Mangalagiu s-a impus cu scorul de 3-0 în fața trupei din Fedeleșoiu. Pentru echipa roș-albastră a fost o etapă perfectă. Celălalt meci din serie, dintre Vedița Colonești și Cetatea Tr. Măgurele, s-a terminat la egalitate, scor 1-1, astfel că trupa din Zăvoi a urcat în fruntea ierarhiei și atingerea celui de-al doilea obiectiv, disputarea barajului de promovare în Liga a II-a, pare mai aproape.

Pe Municipal, în fața unui public numeros, SCM a deschis scorul la puțin timp după primul fluier al arbitrului de Liga a II-a din Argeș, Robert Avram. ”Municipalii” au obținut o lovitură liberă în zonă centrală, la puțin peste 20 de metri de poartă (acordată prea ușor, în opinia oaspeților). Neagu a avut o execuție impecabilă, trimițând balonul la vinclu: 1-0. Ivan a încercat să dubleze diferența, cu un lob peste portar. Oaspeții au avut o șansă de egalare la mijlocul reprizei, după o centrare bună, din dreapta, a lui Vasile. Cârciumaru nu a reușit să profite. Apoi Cruceru, după o greșeală în defensiva oaspeților, a fost aproape de țintă. Vlădoi Jr. a blocat bine la marginea suprafeței de pedeapsă. În minutul 33, tot după o fază fixă, s-a făcut 2-0. Gazdele au avut un corner mai scurt, Pîrvu, lăsat liber, a șutat spre poartă, iar din blocaj mingea a revenit la Ivan care a dublat diferența pe tabelă. Tot Ivan a mai dat emoții dăeștenilor cu un șut puternic, deviat aproape de vinclu. Dinu a avut șansa de a reduce din handicap după o minge aruncată în careu de Pîrvulescu, însă nu a reușit preluarea, dintr-o situație ideală.

În partea secundă, SCM și-a conservat avantajul. Ovidiu Popescu a smuls aplauze din tribună cu o torpilă de la 20 de metri care a zguduit transversala porții lui Denis Vlădoi. Tilioiu și Dede Trașcă au mai fost aproape de gol. Mario Iordache, intrat în partea secundă, a stabilit scorul final, 3-0, după o acțiune în partea dreaptă.

În acest moment, SCM are un punct peste Tr. Măgurele. În runda viitoare va juca la Colonești contra unei formații, Vedița, pe care în acest an nu a reușit să o învingă (ambele confruntări din Zăvoi s-au terminat la egalitate). Dăeștenii s-au îndepărtat de podium. Sunt la 6 puncte de locul 3, iar în runda viitoare primesc vizita celor de la Cetatea Tr. Măgurele. În Seria a V-a (cea pereche pentru a VI-a, la barajul semifinal de promovare), pe primele două locuri se situează AFC Câmpulung Muscel 2022 și Olimpic Zărnești.

În altă ordine de idei, în runda a III-a din play-out-ul Seriei a V-a din Liga a III-a, ambele echipe vâlcene au pierdut. Flacăra Horezu a cedat cu 2-0 la Bascov (au marcat, pentru gazde, Linte, în minutul 9 și Ciurea, în 67), iar Cozia Călimănești a pierdut cu 5-0 la Roșiori (Sporting a înscris în minutele 24, 45+1, 53, 56 și 87, prin dublele lui Alin Călin și Iordache și reușita lui Mitru).

SCM Rm. Vâlcea: Gherguș – Georgescu, Bărbuți, Lăzărescu, Lazăr, Popescu, Cruceru, Pîrvu, Neagu, Geantă, Ivan. Au mai jucat: Ionescu, Trașcă, Tilioiu, M. Iordache, Orbișor.

Viitorul Dăești: D. Vlădoi – Vasile, Pîrvulescu, Ghiță, Florescu, E. Enache, B. Enache, Cârciumaru, Rotaru, Stanciu, Dinu. Au mai intrat: C. Vlădoi, Savu, Ilie, Zamfirescu, Pătulea.

 

Articole Similare

Back to top button