Liga Nationala

SCM, al doilea cel mai bun atac din Liga Florilor, a treia cea mai slabă apărare! Hagman, golghetera turului pentru Vâlcea

La final de tur, conducerea SCM a tras concluziile, evidenţiind faptul că în atac lucrurile au funcţionat, dar şi că în prima partea a sezonului nu s-a putut baza deloc pe trei jucătoare de bază. Pe lângă ele, au mai apărut şi alte indisponibilităţi. Căpitanul echipei a avut printre cele mai bune cifre în primele 13 runde ale Ligii Florilor. Hagman e a doua cea mai bună marcatoare din România. Alicia Gogîrlă a contribuit, de asemenea, la statistica pozitivă de pe faza ofensivă, dar şi Wollik.
”După primele 13 etape disputate, echipa ocupă a VI-a poziţie în Liga Florilor MOL, cu al II-lea atac din campionat, în urma campioanei CSM Bucureşti. Echipa a disputat acest tur de campionat cu o echipa complet schimbată faţă de planul iniţial, Jovana Kovacevic, Iryna Glybko şi Asma Elghaoui sunt printre sportivele care au absentat complet de pe parchet. Pe parcursul turului, Bent Dahl nu s-a mai putut folosi de aportul tuturor sportivelor din lotul avut la dispoziţie. Raluca Kelemen, Julia Maidhof, Mia Zschocke, Rebeca Necula şi Daniela de Jong au suferit accidentări şi nu au fost apte pentru joc. Căpitanul echipei, Nathalie Hagman, este a doua marcatoare a Ligii Florilor MOL, cu 93 de goluri şi un procentaj de 78%. Hagge este urmată de Alicia Gogîrlă şi Anniken Wollik, fiecare cu 59 reuşite”, au concluzionat oficialii SCM. Trupa de la poalele Capelei a marcat 417 goluri. Doar campioana are mai multe: 439. În defensivă a fost, însă, dezastru. SCM a primit 398 de goluri, mai prost la acest capitol stând doar ultima clasată, CSU Ştiinţa Bucureşti (430 de goluri primite) şi Corona Braşov (412 goluri primite). SCM speră într-un retur aproape de perfecţiune, care să-i asigure un loc de cupă europeană.

Articole Similare

Back to top button