Liga IV

Săptămână neagră pentru „minerii” lui Ilinca

Atât în cupă (de unde au fost eliminaţi în faza optimilor de finală), cât şi în campionat, „minerii” din Berbeşti au fost reduşi la tăcere, având parte de una dintre cele mai negre săptămâni din ultima perioadă. După eşecul din Liga a IV-a, cu Damila Măciuca, a mai urmat un altul, de această dată cu CSM Drăgăşani. De altfel, „ortacii” lui Vasile Ilinca au pierdut ambele dueluri cu echipa din oraşul viilor, cu 1-0, miercuri, în Cupa României şi cu 4-1, vineri, în cadrul etapei a 8-a a Ligii a IV-a, „municipalii” fiind naşii fotbaliştilor din Berbeşti.

„Aceleaşi greşeli individuale”

Antrenorul Vasile Ilinca este revoltat în privinţa greşelilor individuale nepermise pe care o parte dintre elevii săi le-au comis în cele două meciuri cu CSM Drăgăşani. „Dacă în privinţa tacticii de joc pot să-mi ajut elevii, în ceea ce priveşte greşelile individuale, nu pot să fac nimic. Poate că o parte dintre jucători nu sunt de nivelul şi cerinţele de la Minerul. Din câte am observat, lumea a devenit din ce în ce mai pretenţioasă şi cere de la noi promovarea, însă trebuie să fim realişti şi, totodată, conştienţi de valoarea noastră. Nu ne putem compara cu Oltul Ioneşti sau alte echipe care au banca de rezerve plină de jucători experimentaţi. Spre exemplu, CSM Drăgăşani are o bază proprie de selecţie de la grupele de juniori-republicani. La noi e mult mai greu ca la alte formaţii, pentru că nu vine nimeni din Râmnic să facă antrenamente la Berbeşti şi să joace pentru o echipă din sudul judeţului”, ne-a spus Vasile Ilinca.

„Băieţii joacă pentru a se afirma”

„La Berbeşti, am câştigat doar cu 1-0 pentru că am jucat pe un teren extrem de prost. S-a văzut diferenţa când a trebuit să jucăm la noi acasă. Până la urmă, le-am spus băieţilor mei că, dacă vor să fie cunoscuţi în plan judeţean şi să joace ulterior în ligi naţionale, e important să arate că ştiu fotbal”, ne-a declarat Octavian Mâţoc.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button